Šta je novo?

ISDN - Telefon???

shone190

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
619
Da li neko zna da mi kaze kakvi telefoni se kace na ISDN? Ja imam bezicni Panasonic KX-TG2257 sa Caller ID-om, pa me interesuje da li mogu da ga koristim kada uvedem ISDN?

Mozes. Imaces na NT1 zavrsetku koji dobijes prilikom uvodjenja ISDNa RJ11 konektore (ili kako ih zovu "Panasonic bananice")za "klasicne" telefone...

PJ je napisao(la):
Mozes. Imaces na NT1 zavrsetku koji dobijes prilikom uvodjenja ISDNa RJ11 konektore (ili kako ih zovu "Panasonic bananice")za "klasicne" telefone...
Hvala, vec sam se uspanicio da cu morati da prodajem Panasonic koji sam uzeo pre 15 dana za 100 eura!
Pozdrav!

Kad ste vec naceli tu temu, ima li gde i posto , da se kupe pravi ISDN telefoni, sa RJ45 konektorima?
Ima li smisla uzimati takav telefon, ako vec posedujem npr telefon kao Shonetov?

Modem??

Mene intersuje jos nesto, a to je da li kada uvedem ISDN mogu da koristim modem, posto bih se onda verovatno i mogao spojiti na onih famoznih 56k, jer ISDN je 64k koliko sam skapirao?

ISDN full je koliko ja znam 128k
A ako se koristi samo jedan kanal, onda je 64k

Bice ti bolja veza i preko analognog modema, ali je apsurno koristiti ga s obzirom da NT1 koji ces da dobijes mozes da koristis i za pristup internetu (ili se javis meni, jer imam jedan TA viska :mrgreen: ), a da li vredi menjati telefon? Definitivno NE! Dok nam ne proradi SMS preko ISDNa (ne znam kako se zove, ali je ista fora kao SMS) definitivno NE, a ni tada....
Ja sam se svojevremeno uspanicio, jer su mi rekli da cu dobiti neki zaboravio_sam_kako NT1 koji ima 4 RJ45, a nema RJ11 i odem i kupim Siemens gigaset 2060 ISDN za 600DM. Dodje covek da mi sve to prikaci i izvadi Siemens Santis (2xRJ45+2xRJ11).....smor, a?
A i sama ponuda ISDN telefona nije neka...Ustavri ima nekoliko onih stonih koji deluju ultra, ali ne bih se ponovo vezao za sto posle tolikih godina "bez zice".....cak sam se dao u potragu za handsfree-jem :)

Vrh Dno