Šta je novo?

isdn problem

marsi

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
320
u pitanju je telekomov Intracom NetMod 3.02, koji sam dobio skoro. problem je tome sto se posle par minuta na netu modem kao da prestane da radi, ne svetli mu ona narandzasta lampica koja pokazuje zauzece B1 kanala. i kad uradim disconect potrebno je oko pola minuta da se skine. pri ponovnom otvaranju konekcije ne desava se nista par minuta i tek posle nekog vremena ponovnim klikom na konekciju ona se otvara i iz sestog puta kaci na net.
instalirao sam win ponovo i opet isto.
provajder je tehnicom, a nalog je obican dial up.
sa druge strane matori isto imaju isdn, ali starija varijanta netmoda. i kod njih se ovo ne desava na istom nalogu....
zna li neko o cemu se radi....

Probaj da netmod povezes na com port, zna da pravi probleme kada je povezan na usb.

Mislim da je bolja varijanta da mu ubacis novi firmware (valjda); Imas verovatno da skines na njihovom sajtu. To radis preko onog konfiguratora koji si dobio uz njihov modem. Inace net modovi prave sr*nja. Meni se desavalo da mi iskace blue screen ili tako neke stvari. I to sto ti opisujes se desava s vremena na vreme ali u poslednje vreme sve sljaka ok.

Obavezno skini najnoviji firmware sa sajta intercoma, i sto je jos bitnije, nove drajvere. Ja sam mislio da imam najnovije drajvere i mucio sam se sa svim ostalim dok slucajno nisam video da postoje noviji drajveri. Nakon toga je proradilo.

prikacio sam na serijski port i za sada je igleda sve ok.
sto se tice flashovanja biosa, to mi se na starom isdn-u nije pokazalo kao dobro resenje, bolje radi sa maticnim biosom.
e da, i stari isdn je povezan preko serijskog, jer ploca nema usb, sto sam se tek kasnije setio....

Nazad
Vrh Dno