Šta je novo?

ISDN linija u stanu - sta sad?

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Super Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Telekom mi odobrio ISDN liniju, a ja prihvatio i potpisao ugovor.
Sad cekam da to prikopcaju, i citam sve sto je napisano po forumu o ISDN-u.

Ipak, nije mi sve jasno:

Gde, koji i posto ISDN adapter za Racunar? Jel to PCI ili USB uredjaj?
Digitalni telefon Alcatel 4010, moze li na isdn liniju?
Obican analogni Panasonic telefon sa caller ID, kako na ISDN liniju?
Hvala!

mislim da necesh imati potrebe da kupujesh isdn adapter jer cesh dobiti santis sa ugradjenim adapterom (dobro nije santis jer je santis ® siemens, nego onaj ... ne znam kako se zove firma :)) ...

U svakom sluchaju on u sebi ima ugradjen usb adapter, a i na njemu (bi trebalo) da imaju po 2 analogna i 2 digitalna ulaza tako da cesh moci da prikljuchish te telefone koje si nabrojao. Kazem da bi trebalo da imaju jer nisam video uzivo taj santis, ja imam onaj crni najstariji ali zato dobro radi :)

pozdrav

jaksa je napisao(la):
...
1. Gde, koji i posto ISDN adapter za Racunar?
2. Jel to PCI ili USB uredjaj?
3. Digitalni telefon Alcatel 4010, moze li na isdn liniju?
4. Obican analogni Panasonic telefon sa caller ID, kako na ISDN liniju?
Hvala!
1. oko 40-50e bi trebao da bude dlink dmi128i+ imas i jeftinijih tipa safeway i sl.
2. pa postoje i interni pci a postoje i eksterni usb :)
3. moze
4. moze - samo nisam siguran dali ce da radi caller ID - ako radi javi mi na pm i mene interesuje

D-KEE je napisao(la):
1. oko 40-50e bi trebao da bude dlink dmi128i+ imas i jeftinijih tipa safeway i sl.

D-KEE, a de naći te gore pomenute (konkretno PCI)?

izuzetno se tesko nalaze - ja sam svoj kupio jos pre par godina...
pogledaj na yu oglasi dali neko ima to u cenovniku ili na pcberzi...

koliko mi se cini jednom je max spomenuo da ih je bilo u pakom-u !?!?

jaksa je napisao(la):

Ipak, nije mi sve jasno:

Hvala!

jeli dobio regularno ili sa "podmazivanjem"?

D-KEE je napisao(la):
...

2. pa postoje i interni pci a postoje i eksterni usb :)
3. moze
4. moze - samo nisam siguran dali ce da radi caller ID - ako radi javi mi na pm i mene interesuje

1.evo za 30 evra ja se odricem moje ELSA ISDN PCI :)
4.naraFski da moze. Ja imam KX-TC1700B (ne volim bele :)) vec nekoliko godina i sve sljaka odlicno. Probao sam i one obicne CID uredjaje i sve radi odlicno. Tj. jos nisam nasao caller ID uredjaj/teelfon da nece da mi radi :)

Hvala vam svima, jos da mi to i uvedu u stan, ko sto danas majstor montazer rece: "Mi uglavnom postujemo rok od 30 dana, a ponekad i ne"
:mrgreen: ,ma kome se to ja smejem , samom sebi?

jaksa je napisao(la):

Ipak, nije mi sve jasno:

Hvala!

Nece ti trebati ISDN adapter. Dobices od telekoma netMOD ISDN mrezni zavrsetak. On je jednovrmeno ISDN mrezni zavrsetak( omogucava korscenje isdn linija za telefonirnje) i ISDN modem (omogucava povezivanje na internet).
Proizvodjac uredjaja je Intracom (grcki partner telekoma)
Sam uredjaj se povezuje preko USB kabla ili serijskog porta za PC.

nedavno mi je telefonom dojavljeno da mi je idsn prikljucak odobren :) Pre nekih 6 meseci sampodneo zahtev i dobio da mi je odbijen ble bla i ja digo ruke :?
Ok otisho ja tamo sve ok napisali ugovor i sve to i tada je bio 26 jun 2003
Na ugovoru pishe 30 dana od pocetka ugovora ok cekam ja 30 dana
dosho i prosho 30 dan - ( u ugovoru pishe da ako ih neshto spreci mora da napishu pisameno zashto i kad ce da uvedu) e tad je poceo da zovem telefonom
432-705
2431-642
3444-245
3291-800
Ovi telefoni nisu svi bili dostupni odmah - jedan mi da jedan telefon (ono neka greshka) drugi da druga dva - a ono zauzetoooooo ceo dan do 3 tacno :/
Zna li neko neki tel na kome STVANO mogu da dobijem neke informavcije dok nedobije ubilacke porive i odem do tlekoma srbije sa bazukom :
hvala

Vuja 064/1716578

On je meni u firmi doneo ISDN i instalirao, pa njega pojuri. On sigurno može to da ti završi.

PS Podrazumeva se da mora malo i da se ~!podmaže*?=)

Gle - mogao sam i ja da podmazujem ali nisam hteo - da ja tu placam za neshto shto ce na kraju da bude i bez podmazivanja
I da u medjuvremenu sam dobio jos jedan tel
2621621

dovla1 je napisao(la):
Gle - mogao sam i ja da podmazujem ali nisam hteo - da ja tu placam za neshto shto ce na kraju da bude i bez podmazivanja
Pa vidim kako ti je stigao ISDN u "roku"...
dovla1 je napisao(la):
I da u medjuvremenu sam dobio jos jedan tel
2621621

Blago tebi

Ovako:
Nije bilo nikakvog podmazivanja, prvo su mi pre par meseci odbili zahtev, a zatim su odobrili, bez podnosenja novog.
Dosao posle potpisivanja ugovora i nekih 10 dana covek iz telekoma, jako fin gospodin, doneo intracom mrezni zavrsetak, okacio na tel. liniju, i kao sto to biva ponekad, sve radi samo i savrseno.
E, da, njega sam "podmazao" parcetom torte i kafom :)

Podneo i ja juce zahtev. Dajte na PM neke linkove za urgencije (naravno sa podmazivanjem ako zavrse - i to ne samo tortom i kafom)

Poz.

...

Ja sam pre deset dana jurio ISDN, i ujurio sam ga... nisam morao da podmazujem. Poenta je da ti, kad podneses zahtev, cekas da to prodje komisiju koja treba da odobri, ili ne odobri. To se desava u lokalnim telekomovim kancelarijama (u Vasinoj za Novi Bgd, recimo). Tu su najozbiljniji problemi! Ta komisija se sastaje periodicno, ako i kad ima tehnickih uslova za nove instalacije... pa onda gleda koji su prioriteti... pa nesto stavi na cekanje, nesto odbije a nesto pusti. E, tu verovatno treba 400 koje cega da bi se glatko proslo. Inace, preostaje samo da obigravas oko kancelarije i zapitkujes kad zaseda komisija, kakvi su rezultati, kod koje kokoske je tvoj predmet, itd... pa pokusas da umilostivis ljude da nesto urade brze nego obicno, ili ih podsetis da i tvoj predmet postoji. Kad predmet prodje komisiju onda opet ide kod neke kokoske na obradu, pa kod glavnog montera... u mom slucaju taj cova je bio u Pohorskoj. E, ovde imas posla sa ljudima kod kojih i potpuno jasni i reseni predmeti mogu da se ubudjaju u nekom cosku - tu vredi biti uporan i doplomata, a moze da ne kosta nista.
Kad dodje do ovog stadijuma onda se sve resava u 15 minuta, optimalno. Tvoje je da razvuces kabel po kuci i pozoves coveka koji treba da veze, onda on pozove centralu i ovi puste broj :happy:

Ljudi, ja imam jednu liniju sa tzv. paricom (plafon kacenje 14.400) i jednu sa dvojnikom :eek: :eek:
Da li je moguce da se ISDN-om zameni neka od tih linija?
Javite mi sto pre `ocu da podnesem zahtev sutra pa nek stoji.

E da, na kraju, jel treba neki uredjaj na racunaru ili ne (mislim za spajanje na net)?

Bas tako kao sto si i sam rekao... podnesi zahtev pa nek stoji ako treba. U medjuvremenu proveri u telekomu da li je kod tebe to tehnicki izvodljivo. Koliko ja znam stvar je do centrale. Ako je tvoja centrala digitalna prakticno je izvodljivo da ti se obicna linija zameni ISDN-om.

Ja sam to shvatio kao 2 uredjaja koja se kace jedan u kucu i jedan u centralu i time se 'zaobilazi' ogranicenost centrale od 56k.
Voleo bih ako bi neko ko vec ima ISDN rekao dali treba neki dodatni uredjaj u racunaru za kacenje na net.

Pozdrav...

Zavisi od mreznog zavrsetka, npr Intracom ima u sebi usb "modem" a siemens ne, pa je onda potreban PCI adapter.

Zavisi od mreznog zavrsetka, npr Intracom ima u sebi usb "modem" a siemens ne, pa je onda potreban PCI adapter.
Naravno, uvek je moguce kacenje preko modema i analognog prikljucka na mreznom zavrsetku.

tozovac je napisao(la):
.
Voleo bih ako bi neko ko vec ima ISDN rekao dali treba neki dodatni uredjaj u racunaru za kacenje na net.

Pozdrav...

1. Pa procitaj moj post gore...
2. Dakle ne terba ti nista za PC.

Sve je to lepo, hocu reci da mi je drago zbog vas sto imate ISDN, nego, koliko se i dali se placa, mislim mesecno ili kako?
Pozdrav.

ISDN je stigao juhuuu :)
Lik je doshao i kao - bio je na moru pa nije mogao da dodje ranije bla bla :)
Ponovo volim telekom :whip

Bio je na moru... :zid:

minketa je napisao(la):
Bio je na moru... :zid:
Pa Telekom je jedna mala firma, a ISDN je deo svemirskog programa, pa imaju samo jednog Baju koji je dovoljno strucan i osposobljen za rad sa modernom tehnologijom za 20. vek :beat:

Dobro, jos samo da neko objasni kako se podnosi zahtev za ISDN ? :)

Pozdrav!

odes u postu,pokupis zahtev i vidis sta ti treba sve od papira zajedno sa tim
posle sve to lepo predas :)

Losa vest (prvenstveno za mene):
Ne moze na dvojnika nikako,
a na paricu je mozda nekako moguce :( .

Nazad
Vrh Dno