Šta je novo?

ISDN i ADSL na jednoj liniji?

thunderball

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2008
Poena
309
Drug me pita pre neki dan da li moze na istu telefonsku liniju (broj) da stavi i ISDN i ADSL.

Ja kazem ne, a onda me uhvati onih 1 posto sumnje :d.

Da li mozda ipak moze?

Ukratko - da.

Mrzi me sad da objasnjavam, odoh spavat :) Naletece vec neko da objasni ;)

Naravno da moze, ja imam ISDN i ADSL. Cak sta vise, posto ISDN-u treba cista parica kao i ADSL-u (ne moze PCM dvojnicka kutija), mozes sigurno da dobijes ADSL ako ima slobodnih portova u centrali. ISDN je inace Annex B standard, a obicna linija (POTS) je Annex A.

Drugaru nisu hteli da daju adsl, kao nema tehnickih mogucnosti i on uzme ISDN. Posle mesec dana prijavi se za ADSL i onda je moglo (^*#@&*%&^). U principu ima neki spliter koji se kaci na liniju i to je. Cinim i se da samo provajderu treba da naglasis da imas ISDN.

Auh :zgran: . Sreca da je crv sumnje odradio svoje. Hvala puno svima.

Drugaru nisu hteli da daju adsl, kao nema tehnickih mogucnosti i on uzme ISDN. Posle mesec dana prijavi se za ADSL i onda je moglo (^*#@&*%&^). U principu ima neki spliter koji se kaci na liniju i to je. Cinim i se da samo provajderu treba da naglasis da imas ISDN.
Nevidjena glupost! Ili nisu imali slobodnih portova na obicnoj liniji ili je imao PCM pa su ga skinuli da bi mu dali ISDN pa posle ADSL.

moze naravno,samo je ping malo vise za 10+ bar meni :( il su instalacije lose

Nevidjena glupost! Ili nisu imali slobodnih portova na obicnoj liniji ili je imao PCM pa su ga skinuli da bi mu dali ISDN pa posle ADSL.
Znam, sve znam i sve mi je jasno ali ne mozes im nista. Bagra je to.
Meni su ladno i bez blama uvalili dvojnika. Mislis da nas je neko obavestio? Slucajno smo provalili kad je telefon poceo da bude zauzet po par sati. Dvojnik je komsija preko puta kome trebaju 2 broja i posto iako ima kesha nije mogao da dobije regularan broj oni mu daju pola moje linije. E sad zbog tupana ja ne mogu da imam Adsl.

Poslednja izmena:
Meni su ladno i bez blama uvalili dvojnika. Mislis da nas je neko obavestio? Slucajno smo provalili kad je telefon poceo da bude zauzet po par sati. Dvojnik je komsija preko puta kome trebaju 2 broja i posto iako ima kesha nije mogao da dobije regularan broj oni mu daju pola moje linije. E sad zbog tupana ja ne mogu da imam Adsl.
To je zalosno majke mi, da uopste i postoje dvojnici u 2008 :wall:

si na tesli?

Ako ce da uzme Telekomov ADSl obavezno prvo ISDN posto u tom slucaju daju bolji wireless ruter koji uz to i nije zaljucan pa je manje dr*anje da se otvore portovi .

Ako ce da uzme Telekomov ADSl obavezno prvo ISDN posto u tom slucaju daju bolji wireless ruter koji uz to i nije zaljucan pa je manje dr*anje da se otvore portovi .

sve to ima svoje mane i prednosti za onog ko se ne razume u te stvari :) al meni je ping na prvom mesto,a posle nije mi problem da izgooglam sve sto mi treba za otvaranje portova.

sve to ima svoje mane i prednosti za onog ko se ne razume u te stvari :) al meni je ping na prvom mesto,a posle nije mi problem da izgooglam sve sto mi treba za otvaranje portova.

ISDN prouzrokuje veci ping ? Pre ce biti da su ti lose instalacije .
Ja sam bio na PCM-u - jedini nacin da me skinu je bio da uvedem ISDN . Kad su dolazili instalateri sa njima sam isao do bandere u komsijskom dvoristu kad su ljudi videli koje je to stanje raspada , a bogme i kuci nije puno bolje odmah su mi prognozirali da nece sve ici bas tako sjajno .

Malo sam googlao i ne vidim da neko pominje da mu je ISDN stvorio veci ping .

Poslednja izmena:
Vrh Dno