Šta je novo?

ISDN disconnect

Dreadnought

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2003
Poena
620
Dakle juche sam dobio isdn (adsl tje morati da se cheka, mozda zauvek :( ) i deshava mi se chudan (ili "chudan") problem. Elem kad je pokrenut p2p download veza mi puca svakih desetak minuta (otvara se redial), ako p2p ugasim onda je veza ok, nema pucanja nema problema.

Provajder je eunet, imam uplatjen dialup flat kod njih.

BTW nisam lud da skidam neke gabarite p2p-om preko dialupa. Skidao sam WoW update (ovaj finalni deo "velikog") i to ide i preko p2p-a.

Ima li neko slichna iskustva? Ako je ovo nachin da smanje p2p saobratjaj ja ne znam dal da se smejem ili da plachem. :mad:

Da li ti se desava i prekid veze kada normalno telefoniras (razgovaras)? Da li imas visak kablova (na krovu i sl. pre NT zavrsetka)???

Ja sam imao slican problem, znaci stalno pucanje veze, ali tako, da kad pukne onda par minuta daje signal zauzeca, a ako mene zove neku u tom trenutku onda dobije signal za nepostojeci broj...

Bio je problem u nekom kablu, dosli su ljudi iz poste, sa nekim mernim uredjajem i utvrdili da se tacno na 12 metara od uticnice na zidu nalazi neki problem u kabliranju, gde se voltaza skoro prepolovila od one koja treba da stigne do moje kuce.

Taj komad zice je bio na komsijskom tavanu i ispostavilo se da su malo "izgorele" stopljene izolacije na kablovima i to "probija".... zamenili su kablove (nekih 5-6 metara) tamo na komsijskom tavanu i od tada nemam nikakvih problema sa ISDN-om, naravno cekam i ja ADSL :)

Turbo
:wave:

Ne. Veza je stabilna inache. Evo poshto sam nekako skinuo taj patch na jedvite jade, igrao sam se nekoliko sati i usput koristio skype, nije bio ni jedan jedini prekid.

Instaliraj Peer2peer Guardian mozda resi problem sa p2p.
Ja sam imao slican problem na ADSLu, redovno pucanje na 15-20tak minuta cim ukljucim p2p.
Uglavnom da ne duzim, koliko sam skontao po nekim stranim forumima jer naravno PTT-ov odgovor je bio da proverim viruse :mad: , kad ukljucis p2p pocnes da "sabijas" link, a provajderov server proverava IP adrese s vremena na vreme i kad proverava tvoju, posto si jel boze moj opteretio link, ne dobija ili kasni odgovor sa tvog IPa i oslobadja tvoju IP adresu sto se kod tebe manifestuje pucanjem...ja sam isto bio osedeo od tog sr***
Meni je P2P Guardian resio problem

Poz

Probaj za početak da smanjiš broj veza u svom P2P programu.

slican problem, samo sto sam primetio da veza puca cime god da se optereti...
npr, citam forum i otvorim gomilu stranica da i posle procitam offline, veza puca na 5-7 min.

isto tako, na eunetu, redje puca ako se zovu njihovi lokalni brojevi u odnosu na 042.

sad, kakve sve to veze ima jedno s drugim...

Vrh Dno