Šta je novo?

ISA Kartice

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Imam dva ISA "utora" na ovoj mojoj vec drevnoj plochi.

SHta mogu u to da utaknem , a da ima podrsku recimo za neki popularnji Linux ili makar WIn 98?

Trebala bi mi recimo Radio ili TV Karta , ili ISDN . Jel ima toga negde u NS i gde.
Koje pare bi ste vi dali za tako nesto

radio kartica sam siguran da ima, pogledaj kod bozica i sinova, oni su se bavili polovnom robom, mozda imaju nesto, isdn je tesko naci a tv tunere zbog sporosti isa magistrale gotovo nemoguce, ja kad bih imao nesto sa isa slotovima u njima bih definitivno zeleo da vidim sb 64 awe gold i us robotics 56k isa (ima cini mi se jedna ogranicena serija) to su po meni naj komponente za isa slotove (moze i gravis ultrasound max, ili turtle beach tahiti zvucne)..

tv tunere zbog sporosti isa magistrale gotovo nemoguce

fyi, isa tv kartica je postojala gomila, ali većinom nisu imale nikakav capture (ili je on bio ograničen samo na pojedinačne slike), tako da nije imalo nikakve veze sa sporošću isa magistrale. radile su na principu overlay-a, tj ubacivale su tv sliku umestu ljubičaste boje, i povezivale se na interni feature konektor vga kartice ili na pass-through vga kabl.

Mislim da imam negde zvucnu i neki modem na isa slot, ako te zanima javi se pa cu ti potraziti (gratis)

Trebalo bi da je bolji od vecine integrusha (ima dosta bolji stn ratio koliko se secam), zavisi u kom pogledu (losiji wavetable), ali nema nikakvu cenu, jer se ispod 10e mogu naci Audigy karte koje su ipak bolje od njega...
Inace, 8-bitne Adlib kartice su takodje bile bolesno skupe u svoje vreme, jednostavno, to je tad bila egzotika...

sb awe 64 gold bi bio idealan za komp koji pusta muziku, bilo kuci ili u kaficu, malo kartica danas ima tako kvalitetan izlaz i 107db snr ako se nevaram...

Pa, Audidjdji je vrlo blizu (103db ako se ne varam, integruse idu oko 87-101db), i ima malo bolju drajversku podrsku, a koliko znam ima keca i u ISA izvedbi...
Svejedno, i Awe 64 Gold je divna kartica, za sve multimedijalne primene vrlo dobro resenje...

Ima nesto mnogo bolje...Gravis Ultra Sound PNP Isa kartica, ako negde nadjes jednu takvu stavljaj to odma! (samo iskljuci MIDI).

pomenuo sam je ja negde gore, takodjer bombonica od hardvera, bile su jako skupe u svoje vreme, skuplje od orginal creativa, da mogu da biram izmedju awe64 i ultrasounda mozda bih uzeo gravisa, samo ih je i danas tesko naci, posebno kod nas..

Kad smo vec kod zvucnih, imam u podrumu jednu Aztech Sound Galaxy Waverider 32. Cini mi se da je bila neka dobra para u pitanju ...

pozd.

Nazad
Vrh Dno