Šta je novo?

Irq

Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
620
Dali je ovo dobro ili ne? (vidi sliku)
Da napomenem da mi sistem radi normalno i da je to sve po defaultu tj. nisam nista menjao na svoju ruku.

Prilozi

• System.webp
    System.webp
    49.7 KB · Pregleda: 122
Nista ne brini, sasvim je normalno...

Masa stvari deli IRQ resorse tako da je sve savrseno OK.

Sve sto radi dobro ne treba dirati!!!

A sto to ne provjeris u XP-u ili nekom drugom OS-u?
Do duse Vista jos uvijek dosta stvari pogresno prikazuje.

A sto to ne provjeris u XP-u ili nekom drugom OS-u?
Do duse Vista jos uvijek dosta stvari pogresno prikazuje.

Nemam vremena da se ponovo zamajavam sa instalacijom xp-a ostavicu ovako kako jeste valjda nece praviti probleme. Mislio sam da nesto ne radi kako treba jer mi je racunar tj. vista u par navrata toliko usporio da je bio prakticno neupotrebljiv ali to je trajalo sve dok nisam obrisao kaspersky i instalirao nod32. Izgleda da se kav i uTorrent bas i neslazu zajedno. Trenutno mi komp sa nod32 radi super ali i dalje nisam resio problem firewall-a jer ga za vistu prakticno i nema.

da ne otvaram nov topic, slicno pitanje:
jel ovo OK u attachmentu?

imam problem (koji nisam imao ranije, dok sam capturing radio preko WinDVR3, 6600 ViVo i ATA hard diska), pri capturingu dolazi do desinhronizacije zvuka i slike (pisao o tome na http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=122839)

Nisam jos utvrdio uzrok, ali zelio bih da eliminisem i ovo, malo cudno da TV karta i SATA kontroler dijele isti IRQ?

PS Ajd kad sam vec tu, da postavim i kako to izgleda iz BIOS-a (ako sam uslikao sta treba). Koliko sam ja citao, svi IRQ-i preko 15og su softverski, pa ne znam mogu li se mijenjati, da li je opasno, da li uopste smeta dijeljenje softverskog IRQ-a i sl...

Prilozi

• IRQ conflict.webp
    IRQ conflict.webp
    39.4 KB · Pregleda: 54
  • 722N0070.webp
    722N0070.webp
    55.9 KB · Pregleda: 64
  • 722N0069.webp
    722N0069.webp
    30.6 KB · Pregleda: 48
evo i sta prijavljuje win xp prilikom butovanja. IRQ 11 na 4 mjesta :trust:

Prilozi

• 72320071.webp
    72320071.webp
    93.2 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Mislis BIOS ne XP. Ja bi stavio resources controlled by: auto
Ako ti neka komponenta trenutno ne treba ti ih iskljuci, mislim na mreznu karticu, raid kontroler i eventualno usb portove (ako ti je mis ps2) pa onda probaj.

Poslednja izmena:
mislis da bi se IRQ-i onda sami drugacije preraspodijelili, bez cupanja kartice? Mogu jedino serial i paralel portove da iskljucim...

Šta imaš od kartica sem grafičke pa da bi mogao da promeniš slot? Poisključuj sve što ti ne treba pa onda probaj, serial portovi obično zauzimaju 3 i 4 a paralelni port 5 ili 7. Irq-ovi su vezani za slot često imaš raspored u knjižici koju si dobio uz ploču.

imam jos i zvucnu i USB PCI karticu. Pogledacu knjizicu, tnx.

Nisam jos utvrdio uzrok, ali zelio bih da eliminisem i ovo, malo cudno da TV karta i SATA kontroler dijele isti IRQ?
Deluje čudno, ali ne mora da bude... PC je po svom jezgru prastara mašina i IRQ-ova je malo, tako da su smišljeni raznorazni načini da isti uređaji dele jedan isti IRQ. Ako nema problema u radu i ako Win ne prijavljuje konflikt u properties najverovatnije je sve OK.

moguce da sam nasao problem, provjericu danas: neki plug-in za G15 tastaturu, koji prilicno zna da optereti proc s vremena na vrijeme. Igrice su mi seckale na svakih par minuta, juce sam ga iskljucio, i sve je proradilo OK, pa cemo da vidimo da li je uzrok nesinhronizovanog capturinga isti.

Nazad
Vrh Dno