Šta je novo?

iRobot Roomba usisivači

nikod

Cenjen
Učlanjen(a)
02.12.2013
Poena
155
E ljudi, jedino ovu temu o robot usisivacima sam pronasao ovde. Pitanje, romba 698 za 200e ili romba 971 za 300e, naleteo na to u nekoj prodavnici u Slovackoj. Da li je nesto od toga dobra kupovina? Svakako sam mislio da pazarim nekog robota u dogledno vreme, sad naleteo na ovo pa ne znam da l da pazarim ili ne. Vidim da je ovaj 698 za 10ak hiljada skuplji kod nas

Roomba samo iznad serije 700. Ova 971 mi se čini kao dobra ponuda.
Edit: mada joj je takva slična cena i kod nas

A irobot ili xiaomi? :) Vidim dosta vise se pise o xiaomi usisivacima, ovo moje prvi post o ovoj marki.

To ja ne mogu da odgovorim, ali kao vlasnik roombe ne bih je zamenio za xiaomi-brate.

E bruda, a znas li kako garancija funkcionise ako se kupi preko negde usisivac? Vidim ovakve slicne cene usisivaca su i na kp (20-30e vise mozda), a koliko sam primetio ovde na komentarima ljudi su uspevali da iskoriste tu garanciju u slucaju kvarova. Sad da li je ta garancija za rombe vezana za taj serijski broj usisivaca, pa moze bilo gde da se ostvari ili samo u konkretnoj radnji gde je kupljen?
Mislim razmisljam, ako moze samo u radnji gde je kupljen, mozda je bolje kupiti preko nekog proverenog na kp, pa ako se nesto ne daj Boze desi vece su sanse tu ostvariti reklamaciju nego da se ja samo zbog toga uputim opet za Bratislavu :)

Ne pitaš pravu osobu - ja sam apsolutno protiv kupovina na KP. Ne postoji "provereni" na KP.
Ne razumem dilemu, inače - ova 965 ima dobru cenu i kod nas.

Kod nas u irobot.rs ima samo ova 971 koliko mogu da vidim (gore sto sam pitao za taj model). Ali je sada opet 60k :( Model 965 u tehnomaniji/winwin je isto preko 65k.
Odlucio sam vec uzimam ili i3 ili tu seriju 9, u zavisnosti na sta naletim. Ovde sam do utorka, obe opcije imam za 300e, sad jedino oko te garancije malo brinem, al provericu vec ovde kako to ide sa tim onda

Da ne otvaram novu temu vezano za roombu, da li je neko imao iskustva sa roomba i7, kako se generalno pokazao(nemam kucne ljubimce i neke debele tepihe) - oko 500 eur ili je mozda bolja opcija roomba 971 ili 976

Koja je razlika u i3 modelima 3152/3154/3158?
Nigde na internetu ne mogu nadjem odgovor, pretpostavjlam da je 3158 najnoviji, al ne znam u cemu je razlika. I da li bi pogresio ako bi uzeo 3152 recimo?

Ja sam probao ovu najjeftiniju rumbu iz 6-serije i nisam nesto zadovoljan. Nema lidar i stalno cuka po preprekama. Plus ni aplikacija ne podrzava mapiranje

Da li ima ovde vlasnika Roomba i3+? Voleo bih da cujem utiske iz prve ruke.
Malo sam proguglao i vidim da je veoma uporediv sa i7+. Jedino onaj njihov top model s9+ pravi neku razliku ali je on vise nego duplo skuplju u odnosu na i3+.
Zanima me da li i3+ ima mogucnost smart mapping-a, da mogu da mu selektujem zone koje da ne cisti?

Da li je neko imao situaciju da se roomba 880 stavi na punjenje, desetak sekundi kao, puni, i nakon toga se proces prekine, na bazi se lampica ugasi i počne normalno da blinka kao da roombe nema na njoj, a roomba se ponaša kao da nije na bazi.
Isto se dešava i sa baterijom i bez nje.

Drugo pitanje je - šta kupiti od novih roomba ?:)

Pretpostavljam da si proverio stanje/očistio kontakte za punjenje na obe strane?
Pozdrav

Da, sve je očišćeno. Samo je počeo da se "diskonektuje". Ako ga i konektujem nekako, krene da puni i posle kraćeg vremena se diskonektuje.

Rešio sam da je ne popravljam i kupio sam roombu J7. Posle 1. usisavanja imam utisak da je izvukla daleko više sitne prašine nego 880.

I meni stari robot (onaj mucenik pod naponom, sto je sljakao svaki dan) otisao na smetliste, da li neko ima i7 (7158) , na velikom je popustu trenutno ali zena se buni jer je cula da se dosta kvari??? I da su ljudi navodno masovno vracali pa uzimali i5?

Nikad čuo za probleme sa i7. Uostalom, imate garanciju.
Pošto je?

Verovatno joj neka trac curka rekla pa se pravi pametna :D

49k din. Na brzinu sam pogledao cene napolju, otprilke nema ga nigde jeftinije u EU. 420 eura u DE.

Odlična cena. J7 nema ni blizu te cene pa da eventualno razmišljaš o njemu, tako da se ja ne bih dvoumio.

Gde kupujete rezervne delove?
Mi imamo j9+ i na sajtu nemaju u ponudi cetke za njega, ima li neka alternativa?

Takve četke su na mom j7.

Jesu te cetke dosle sa usisivacem ili si ih naknadno kupio? Trenutno na sajtu vidim da imaju samo AeroForce cetke.

Original deo, došle sa usisivačem. Nisam još menjao (a za staru roombu 800 naručivao sam sa alija)

Nazad
Vrh Dno