Šta je novo?

iRiver T10

harmon

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2005
Poena
309
Pre nedelju dana kupio sam iRiver T10 mp3 player sa 512 MB memorije. Radi se o MTP verziji (prebacivanje pesama se vrsi preko WMP 10) uredjaja sa firmware-om 1.03. Posle instalacije WMP 10, povezao sam uredjaj sa kompjuterom i Windows ga je prepoznao kao Windows Portable Devices (u Device Manager-u), a u Windows Explorer-u (My Computer) se nalazi u kategoriji Audio Devices. Problem je u tome sto se kod sata na Taskbar-u (Notification Area) nije pojavila ikona Safely Remove Hardware tako da moram da ugasim racunar da bih diskonektovao uredjaj sa kompjutera. U uputstvu koje sam dobio uz uredjaj pise da ta ikona treba da se pojavi i da se uredjaj diskonektuje pomocu nje. Mp3 player sam povezao i sa drugim kompjuterom koji je imao svezu instalaciju operativnog sistema i uredjaj se ponasao isto, dakle ikona Safely remove hardware se nije pojavila. Kako da resim ovaj problem? Da li ce problem resiti instalacija novog firmware-a (verzija 1.7 skinuta sa sajta proizvodjaca)? Hocu li izgubiti garanciju ako instaliram novi firmware? Hvala na brzom odgovoru.

Ako moze samo informacija gde si ga uzeo i koliko si ga platio. Slobodno baci na PM...

Hvala

Ne znam da li cu pomoci, ali imao sam iriver-ove t30 i t10 player-e 8 meseci i nisam ih gasio pomocu Safely remove hardware. Jednostavno izvukao bih usb kabl iz racunara i uredjaj bi se za trenutak ugasio i posle par sekundi ponovo upalio sa novim pesmama ili firmware-om zavisi sta sam prethodno snimao. Nikada nisam imao problema. Uzivaj u svom novom player-u.
Pozdrav

Uredjaji koji se povezuju pomocu MTP (Media Transfer Protocol) ne pojavljuju se u System Tray-u pod ikonicom Safely Remove Hardware. Dovoljno je da samo razvezhesh (diskonektujesh) uredjaj sa USB porta i to je to (uredjaj ce se ugasiti se i ponovo upaliti, a na kompu ce sve biti normalno).

Kupio sam ga u prodavnici Piramida na Sajmu za 9200 din. Na zalost niko u Bgd. nema verziju od 1 GB.
Kirill jesi li apsolutno siguran u to? Ne bih hteo da nesto zeznem. Mada, ima logike u onome sto govoris jer se u Device Manager-u ne pojavljuje pod stavkom Disk Drives kao moj MSI mp3 koga sistem prepoznaje kao Removable disk.

Kao shto je receno, MTP kompatibilne uredjaje nije potrebno "bezbedno otkaciti"...

http://www.directionsonmicrosoft.com/sample/DOMIS/update/2004/10oct/1004mpumsf_sb.htm

In theory, Microsoft could have based its new technology for portable players on MSC, which is more broadly supported. However, Microsoft chose to work with PTP because MSC cannot support certain features, such as the following:

-Hot unplug, the ability to unplug a device in the middle of a transfer without losing all material that had previously been transferred

-Keeping the device's user interface active while it is connected to the PC

-Controlling device functions from Windows

-The ability to transfer data over IP networks (a future scenario—the first set of MTP-compatible devices will connect only via USB 2.0).

Poz:wave:

P.S. Taj player se moze lako prebaciti u UMS mode, kako bi e izbegla ogranicenja MTP-a.

Hvala puno!!!:wave:

Vrh Dno