filipenko je napisao(la):
Uopšte ne razumem kada kažete kvalitet zvuka među tim plejerima na šta konkretno mislite. Da li na kvalitet izlaza kod njih, da li na kvalitet slušalica koje se isporučuju uz njih, kvalitet softvera koji dozvoljava podešavanje ekvilajzera, nešto četvrto ili nekoliko elemenata skupa?
Pri procenjivanju kvaliteta zvuka nekog player-a, mislim na kvalitet izlaza istog sa iskljucnim efektima (EQ & stuff).
Cim je potrebna EQ korekcija ili neshto drugo, to automacki spushta "rejting" uredjaja.
Ukratko uredjaj koji zvuci prihvatljivo bez ikakvih efekata na vecem broju slushalica odnosi pobedu
2 mristicm:
Nema potrebe da otvrash novi tread za dodatnu komperaciju...
Iskreno, mislim da ne postoji "pravi" odgovor na tvoje pitanje (ifp-990 VS. U2), pa cu ti navesti prednosti i mane istih, ti sam odluci.
iFP-990
Pros:
- Kvalitet izrade (odlican)
- Jaci izlaz za slushlice (18+18mW)
- Bolje slushalice (prevideo sam da U2 ne dolazi sa Sennheiser slushkama, vec sa nekim teskim OEM-om :S: )
- Veci ekran u boji (mada ima ogranicenu primenu, jer se npr. mogu pregledati samo .bmp slike)
- Vise opcija (FM tuner)
- Duplo duzi battery life od U2 (40 VS. 20h)
Cons:
- Velicina
- UMS mod je lose odradjen (sporije kopiranje, ogranicenje bitrate-a pri snimanju)
- Cena (diskutabilno visoka)
U2
Pros:
- Kompaktnost (dimenzije i tezina)
- UMS mod (dolazi po default-u, samim tim je i brzi, bez ikakvih ogranicenja)
Cons:
- Losije slushlice
Koliko sam video, cena U2 je za oko 4000 din. niza od iFp-a. Kada bih odlucivao, verovatno bih uzeo U2 + solidne slushlice za 4000 din...
Poz, pa javi shta si kupio :wave: