Šta je novo?

iRiver i kod nas! :(

Prokka

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
Stigao je u Computer Land ali su mu malko digli cenu naime evo vam cenovnik:
Naziv Diler Dil.kes Cena Cena+P
iRiver Data Play iDP-100 M 389.00 466.80 415.83 499.00
iRiver ChromeX iMP-150 M 109.00 130.80 116.67 140.00
iRiver 2 iMP-250 M 155.00 186.00 165.83 199.00
iRiver SlimX iMP-350 M 189.00 226.80 200.00 240.00
iRiver iMP-400 M 199.00 238.80 208.33 250.00

meni najzanimljiviji model je SlimX koji na netu kosta 150 dolara a u Americi kosta oko 140! E sada nasi su to digli na 189 u osnovi sto je ok cena i 200 je relativno ok ali na koju foru po toj ceni da nabavim :( Ako neko zna ko bi to jos mogao da nabavi neka javi

Cene su na zalost tolike jer je ova isporuka stigla FedEx-om. Sledeca bi trebala da stigne 'regularnim' kanalima i cena ce valjda biti niza.

Probaj da narucis iz USA, pa saberi troskove slanja UPS-om ili FedExom, plus troskove carinjenja (ako budes imao srece nece ti naplatiti 33% carine nego samo 1000 din za carinske troskove), pretvori dolare u eure i doci ces vrlo blizu pomenutih cifri.

Inace, plejeri fantasticno izgledaju (skuplji modeli pogotovu), odlicno sviraju, a imaju i mali daljinski sa hi-res blue light displejom. Nadam se da cu se dokopati jednog pa cu preneti kako zaista radi :) U svakom slucaju, za dve klase iznad Jazz Pipera i ostalog krsha koji se kod nas prodaje.

Kod mene su trenutno u gostima imp150 i imp400, ovaj drugi je cudo...
Tanji je od mog me45, a daljinski je besan. Kome dopadne saka, a uz to ima i potrebne pare, kupice ga sigurno ;)

ivanhoe je napisao(la):
Tanji je od mog me45, a daljinski je besan. Kome dopadne saka, a uz to ima i potrebne pare, kupice ga sigurno ;)

Meni je na prvi pogled bio bezveze jer nema displej, ali kada sam video daljinski... :cool:

ivanhoe je napisao(la):

Aj' ako te ne mrzi, napiši nešto o ovom imp150 modelu (najjeftiniji pa mi je i najatraktivniji ;) ). Kako se ponaša, kako čita narezane CD-ove, CD_RW i ostalo što može biti zanimljivo/važno.

giovanni je napisao(la):
Aj' ako te ne mrzi, napiši nešto o ovom imp150 modelu (najjeftiniji pa mi je i najatraktivniji ;) ). Kako se ponaša, kako čita narezane CD-ove, CD_RW i ostalo što može biti zanimljivo/važno.
Mašina čita sve što joj se poturi i ne postavlja pitanja ;) Čvrsto kućište, lep dizajn, malo deblji naravno. Bafer za mp3 je 120s, 40 za audio diskove. Ekran u tri reda, softver prijatan za korišćenje. Jedino mi se čini da su slova mogla da budu i manja kako bi se izbeglo skrolovanje, ali nije strašno. Firmware može da se apgrejduje. Dobija se mali daljinac koji nema displej, ali su tasteri i točkići dobro raspoređeni pa posle par minuta može da se operiše bez gledanja. Čita winamp plejliste. Zvuk je prilično dobar, a može da se koriguje preko mini ekvilajzera u softveru. Ni nalik čangrljanju i šumovima kako kod kojekakvih pajpera, da ne pričam o odvratnoj plastici kod istog. Baterije (dve) po uputstvu drže 16 sati, ali nisam proveravao. Ima izlaze sa slušalice/daljinski i line out i ulaz za ispravljač. Naravno, tu su još i kojekakva programiranja, modovi, podešavanja, džidžabidže, o kojima me mrzi da pričam ;)
Eto, u par reči, vrlo korektna naprava...

ivanhoe je napisao(la):

ja imam imp 350 i azbija kolko je dobar - kosta oko 150 u usa(gde sam ga i uzeo)
imp 400 ce biti oko 200usd. nego da te pitam kako ga ti to imas kad jos nije ni izasao u usa - nabavljaci tek treba da ga dobiju svakog casa?
jedino ako su ga nabavio sa ayijskog trzista gde je vec u prodaji(il je mozda i u evropi izasao)
400 inace ne vredi tih 50 evra vise ( a i padace joj cena brzo) jer nema nikakve sustinska poboljsana(3 preset EQ-a vise i jos poneka sitnica, mozda malo veci displej)

giovanni je napisao(la):

150 je isto super, samo je malo deblji i displej je na samom diskmenu (a ne na remotu kao kod 350-e). ima isto pregrst opcija i cita ama bas sve tipove diskova. neces pogresiti, i sam se mislio da ga uzmem al sam na kraju ipak uzeo 350. e da uz 150 dobijas i adapter za prikljucenje na upaljac u kolima kao i kasetu-adapter da ga slusas preko kasa u kolima.
ovo se ne dobija uz imp 350.

ivanhoe je napisao(la):
Uzeto na test iz Computerlanda.

ma pitam te jer sam doso pre 3 dana iz new yorka i tamo ga jos nema u prodaji...

Prokka je napisao(la):
Stigao je u Computer Land ali su mu malko digli cenu naime evo vam cenovnik:

iRiver SlimX iMP-350 M 189.00 226.80 200.00 240.00

meni najzanimljiviji model je SlimX koji na netu kosta 150 dolara a u Americi kosta oko 140! E sada nasi su to digli na 189 u osnovi sto je ok cena i 200 je relativno ok ali na koju foru po toj ceni da nabavim :( Ako neko zna ko bi to jos mogao da nabavi neka javi

Ludilo............totalno ludilo. Juce ga je kupio prijatelj u comp.landu za 240 €. I to ide sve sa "Senheiser"-ovim slusalicama. (Valjda se tako nekako pise).

Prva liga, ali je i cena isto takva......

Baterije ugradjene i puni se kao mobilni telefon......

Bruka........:(

Re: Re: iRiver i kod nas! :(

luka.l je napisao(la):
Ludilo............totalno ludilo. Juce ga je kupio prijatelj u comp.landu za 240 €. I to ide sve sa "Senheiser"-ovim slusalicama. (Valjda se tako nekako pise).

Prva liga, ali je i cena isto takva......

Baterije ugradjene i puni se kao mobilni telefon......

Bruka........:(

da sam znao da ima "likova" koji ce dati 240e za njega doneo bi nekoliko komada iz usa po 150usd da se ovajdim malo.
ovi nasi su takva goveda, da nekazem gov***i, nesto sto na komad kupis za 150usd oni sigurno na veliko dobiju i po 120usd ako ne i manje(meni bi u radnji na 10 komada spustili cenu bar 20dolara), a ovde ga krajnjem kupcu zavaljuju po 240e. ser*m ti se ja u srpska posla.
juce sam video sony minidisc mz501 (koji se vise ni ne prodaje u usa ) u bg elektroniku za 260e???? a u usa je mz505 150usd a mz 707 230usd pri cemu su oba tatamate za 501-a ,importuju i mp3 fajlove ,a 707 ima i remote i portabl punjac.
narucujte bre ljudi iz inostranstva pa platite i porez, jeftinije ce vas izaci - postoje firme koje za sitnu proviziju narucuju sa neta.
nasi dileri su djubrad belosvetska, gori su od arapa i rusa koje sam sretao po njujorku, koji bi i rodjenu babu prodali.FX

Re: Re: Re: iRiver i kod nas! :(

austin je napisao(la):
postoje firme koje za sitnu proviziju narucuju sa neta.

Daj neku. Dosadilo mi da moljakam rodbinu u Kanadi.ctp;

Slimx IMP350

A jel zna neko da li se uz SlimX 350 dobijaju baterije koje se pune?

Inache skinuo sam cenovnik sa compland sajta i nema uopshte iriver proizvoda?!

P.S. iriver mp3 diskmene sam video u knez mihajlovoj, u jednoj prodavnici (mislim da je neshto plato-ovo) i bash su odvalili cene.

IMP150 - 9590 din.
IMP350 - 16650 din.
IMP400 - 17550 din.

Re: Slimx IMP350

-w-misha je napisao(la):
A jel zna neko da li se uz SlimX 350 dobijaju baterije koje se pune?

Inache skinuo sam cenovnik sa compland sajta i nema uopshte iriver proizvoda?!

P.S. iriver mp3 diskmene sam video u knez mihajlovoj, u jednoj prodavnici (mislim da je neshto plato-ovo) i bash su odvalili cene.

IMP150 - 9590 din.
IMP350 - 16650 din.
IMP400 - 17550 din.

Ima ih u onoj CompLand prodavnici na sajmu (ona piramida). model 150 za koji sam zainteresovan (ali sam genijalno zaboravio novčanik kod kuće) je 140 eur kod njih (sve dažbine uključene). Ne znam za baterije za 350 ali ću ići tokom sledeće nedelje da pazarim pa ću proveriti na licu mesta i napisati, ako neko ne uradi to pre mene.

da dobiju se baterije dve spljostene 1.2V 1400mah nimh uz njega i u njemu se i pune.
idite na www.iriver.com pa vidite sta se sve dobija uz koji model.

za firme za narucivanje cu se raspitati kod ortaka koji je narucivao pa cu postovati ovde....

Ja sam isto mislio da naruchim preko drugara iz Amerike, ali ipak kad malo bolje razmislim bolje je da kupim ovde skuplje i da imam garanciju, nego ovako ako se neshto sjebe da moram da idem u ameriku :)

P.S. radi @world, woohoo :) :)

Prokka je napisao(la):
meni je, kao i svima koji su se prijavili na mailing listu, mikica iz CompLand-a posalo cenovnik koji sam vam predocio
Hmm, i ja sam pretplacen na mailing listu ali je poslednji mail koji sam dobio bio onaj za PALM Zire.

Valjda ce stici ovih dana ;)

Palm ZIRE

Koliko mu bese cena u CompLand-u, osecam prava sitnica:whip , jer je napolju 99$.

Re: Re: Re: iRiver i kod nas! :(

austin je napisao(la):
da sam znao da ima "likova" koji ce dati 240e za njega doneo bi nekoliko komada iz usa po 150usd da se ovajdim malo.
ovi nasi su takva goveda, da nekazem gov***i, nesto sto na komad kupis za 150usd oni sigurno na veliko dobiju i po 120usd ako ne i manje(meni bi u radnji na 10 komada spustili cenu bar 20dolara), a ovde ga krajnjem kupcu zavaljuju po 240e. ser*m ti se ja u srpska posla.

A sta tebe sprecava da ih narucis iz tih radnji ili jos bolje, poruci direktno od iRivera, pa valjaj ovde i po 200$ ? Za jedan ili dva komada nije problem, ali kad narucis 20-30 komada, pa platis shipping FedEx-om 20-30$ _po komadu_, pa carinu i troskove spedicije i carinjenja 15-30%, i na sve to 20% poreza na promet vidi do koje ces cene doci.

I ja sam isto tako pljuvao po domacim dilerima dok nisam neke od njih upoznao i video kako ceo sistem funkcionise. Konkurencija je ovde takva da retko ko moze da radi sa ogromnim marzama.

Re: Re: Re: Re: iRiver i kod nas! :(

mikis je napisao(la):
A sta tebe sprecava da ih narucis iz tih radnji ili jos bolje, poruci direktno od iRivera, pa valjaj ovde i po 200$ ? Za jedan ili dva komada nije problem, ali kad narucis 20-30 komada, pa platis shipping FedEx-om 20-30$ _po komadu_, pa carinu i troskove spedicije i carinjenja 15-30%, i na sve to 20% poreza na promet vidi do koje ces cene doci.

I ja sam isto tako pljuvao po domacim dilerima dok nisam neke od njih upoznao i video kako ceo sistem funkcionise. Konkurencija je ovde takva da retko ko moze da radi sa ogromnim marzama.

ako dileri placaju sve te marze,carine i poreze onda sam ja lud:p
pa sta ti mislis da ce ovaj nas ovde diler da uzme racun u usa na 120usd il vec kolko(ja prvi zamolim prodavca da mi zbog carine napise racun na duplo manje u slucaju da mi pronadju ono sto nosim - doduse ja sam kupovao na komad i nikad mi nisu pravili probleme niti su mi trazili da vide racun na carini)
znam da deru jer sam neke stvari vidjao kod pojedinih dilera po jednoj ceni ,a posle sam video kolko tu istu robu kupljenu po toj ceni (znaci kupljenu ovde od nekog naseg dilera sa vec placenim prevozom carinama itd) valjaju dalje nekom trecem. na artikal placen 100e traze 130e, e pa malo li je(znaci ja odem do tebe i dam ti po 100e za 15 hdd-ova a posle ih valjam po 130e) problem je sto onih prvih ima 5 posto, dok ostalih 95 posto razgrabi robu od rvih ruku i posle dere jadan narod (da ne govorim o polovnim komponentama sta se tu sve ne prodaje i po kojoj ceni)
onaj minidisk u bg elektroniku sto prodaju ko cudo tehnike po 250 dolara u usa je ako ga nadjes(posto je zastareo) i ispod 100usd - pa da im nisu carina i marze 150+usd ?

taksisti, dileri droge , dileri deviza i dileri kompjuterske opreme su ti poseban soj :p :D

Naravno da dileri ne placaju marzu, placas je ti :) (marza = zarada trgovca). Isto kao i porez.

Slazem se da trgovaca ima svakakvih. Na srecu (ili na zalost) vremena se menjaju. Ni ljudi na carini nisu vise veverice, vrlo dobro znaju koliko sta kosta. Muvanje sa carinom i finansijskom policijom vise nije mnogo pametan potez. Kao sto rekoh, ako mislis da mozes dosta povoljnije da nabavis, samo napred, eto ti lepe zarade. Evo i ja cu da uzmem od tebe :)

Nazad
Vrh Dno