Šta je novo?

iRiver H10 5GB baterija

AleXander-

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
304
POZ,kupio sam ovaj player, ali baterija mi mnogo kratko drzi.Da li treba da se formira kako kod mobilnih i kolikou praksi baterija moze da izdrzi?
Unapred zahvalan.

Koliko je to kratko? Trajanje baterije zavisi od mnogo stvari: od jachine zvuka, podeshavanja ekvilajzera, formata fajla (mislim da wma troshi manje nego mp3) i svega ostalog, a narochito od toga koliko chesto koristish ekran. Praktichno, svako odstupanje od podrazumevanih podeshavanja skracuje trajanje baterije.

Elem, meni baterija traje 7-9 h i tim aspektom jesam neshto nezadovoljniji. Planiram sad da probam da nabavim iz USA rezervnu bateriju, mislim da bi to moglo biti reshenje problema.

Za formiranje baterije nisam siguran, niko nije znao da mi kazhe, a ni na iriver forumima nisam tada mogao da pronadjem. Ne znam da li sad ima neshto o tome, pogledaj na sajtu koji sam vech spomenuo u drugom threadu. Bilo kako bilo, s obzirom na tip baterije, "produzheno" punjenje, kao pri formiranju, nikako ne bi trebalo da joj shkodi.

Pozdrav, i ako saznash neshto vishe o baterijama za H10, baci na forum.

Imam jos jedan problem.Naime,kada se promeni nesto u settings,npr SLEEPTIME,i kada iskljucim player,te promene ne vaze,sto to nece da radi, i sta kako treba da se uradi?

AMAN LJUDI,DOSTA VISE!!Baterije se vec godinama NE FORMIRAJU!!
Pozdrav ,)

Uopshteno, najbolji nacin da pronadjesh reshenje nekog "iRiver" problema :D , jeste da posetish www.misticriver.net/forums.php

Shto se tice baterije, kao shto rece poster iznad mene, poshto je u pitanju Lithum-ion - nije potrebno nikakvo formiranje.

Poz:wave:

I ja imam dotican player, takodje mi baterija traje oko 7-8h. Meni je ovo sasvim dovoljno, ne znam da li mi se jednom desilo da krenem na put a da mi baterija ne izdrzi do kraja. Interesantno da nisam primetio znacajno kraci vek baterije pri glasnijem slusanju muzike sa upaljenim ekranom. Cak sam se jednom vracao sa mora, i dvoje nas je slusalo (sa zasebnim slusalicama, imam onaj razdvajac) i baterija je takodje trajala oko 7h.

E sad, tako je meni, mozda ostali imaju drugo iskustvo!

Pozdrav!

Vrh Dno