Šta je novo?

Iritirajuci problem pomoc!!!

cheyenne

Slavan
Učlanjen(a)
24.03.2006
Poena
320
sempron 3000+ ,GA-k8ns nforce3/agp8x socket 754,gainward geforce 7600gs agp,nec 4550 flashovan na 4551,2x256 pqi i unknown jedna radi na 333 druga na 400
problem je u sledecem:posle odredjenog perioda rada komp se zamrzne znaci ne pomaze nista nereaguje ni na kakve komande to se desavalo u igricama,prilikom gledanje filmova i prilikom rezanja,e sad je postalo iritirajuce jer kad god hocu da narezem neki disk sta se desi ako je komp kojim slucajem radio neki duzi period nekoliko sati krenem da rezem i on blokira pomaze samo res na dugme i disk je upropascen posle restarta narezem jedan dvd i krenem da rezem drugi on blokira ponovo....da li je do memorije ili do neceg drugog proverio sam ide ata controllere to je ok tako da ne znam sta bi moglo da bude???pomoc!!!

Kakva ti je temperatura procesora?
Testiraj memoriju...
Ovde ćeš dobit gomilu saveta i predloga ali najbolje ti je da sam kreneš da radiš...

meni se slichno deshavalo problem je bio do memorije kad prevali 600mb od 1gb on zakuca i posle 10 minuta radi normalono i sve tako i zakuca odkuca posle zakuca pa posle 15 minuta odkuca i na kraju prso ram i to 1 bajt nisam mogo da verujem ali nema veze dali su mi novi shtap jer sam imao garanciju :p:p

uzmi probaj izvadi jedan stap pa vidi kako se ponasha ako se isto ponasha izvadi drugi a prvi vrati ili uzmi od nekog ram pa probaj snjim pozzz:wave:

Poslednja izmena:
2x256 pqi i unknown jedna radi na 333 druga na 400

Pa kako moze jedna memorija da radi na 333 a druga na 400 MHz ? Kad stavish dva modula razlichite brzine ona sporija obori takt one brze i obe onda rade na taktu sporije memorije ( u tvom sluchaju na 333 MHz ) :)
Shto se tiche tvog problema pregledaj temperature CPU-a i testiraj memoriju sa memtest ili gold memory....

ja sam imao slican problem ali za razliku od tvog meni se resetovo komp,nije ledi mislim par sekundi zaledi i opali reset a problem je bio do NEC-a,kad sam ga menjao za drugi tj pionir to vise neradi

Izgleda da je rešio, a neće da kaže kako...

Nisam resio nego sam bio na moru pa se nisam bavio tim problemom.......izgleda da je do ram-a testirao sam ga nesto kratko pa nije pokazao nista ali probacu ponovo!

Imao sam problema sa zamrzavanjem kompa i bilo je zbog memorija. Nisu bile pokvarene , ali samo se nisu slagale jedna sa drugom.

Kod drugara ista ploca a i problem je isti.Memorija je ok.

Probaj da uninstall Ide NF3 drivere i koristi one od ms-a, meni je to pravilo iste probleme kao i tebi samo na nf4.

Probaj da uninstall Ide NF3 drivere i koristi one od ms-a, meni je to pravilo iste probleme kao i tebi samo na nf4.

Ok evo pao je uninstall probacu da narezem par diskova odjednom pa ce mo videti sta ce biti!Nego nesto mi sad nije jasno....u device manageru pokazuje Primary IDE Channal dva puta isto tako i za sekundarni....?!

Nisam resio nego sam bio na moru pa se nisam bavio tim problemom.......izgleda da je do ram-a testirao sam ga nesto kratko pa nije pokazao nista ali probacu ponovo!

testiraj RAM duze, opali sa Gold Memorijem par krugova cisto da budes siguran, a onda izvadi jednu memoriju pa probaj hoce li se desavati isti problem.

Ok evo pao je uninstall probacu da narezem par diskova odjednom pa ce mo videti sta ce biti!Nego nesto mi sad nije jasno....u device manageru pokazuje Primary IDE Channal dva puta isto tako i za sekundarni....?!

Pogledao sam kod mene, ja imam cak tri primary i secondary, nemam poma nije pre ovako bilo. Uninstaliraj da ostane jedan.

moze li mi neko reci gde mogu da skinem full verziju gold memory testera/?Hvala...

Izgleda da je to bio problem narezao sam mozda desetak diskova bez ikakvih problema ranije se cak desavalo ako krenem da rezem i slusam mp3 pukne komp sad bez ikakvih problema radi cini mi se da je problem resen......hvala na pomoci!poz

Nema na cemu, nego sada ja imam problem, od kada sam uninstalirao one duple primary i secondary ide, svaki put kada palim pc, drajveri se iznova instaliraju.

Nema na cemu, nego sada ja imam problem, od kada sam uninstalirao one duple primary i secondary ide, svaki put kada palim pc, drajveri se iznova instaliraju.

Nije da ti nesto smetaju mozes da ih ostavis radice normalno....ja sam totalno zaboravio da ih skinem....verovatno ce i meni praviti problem probacu pa javljam sta je bilo!

Vrh Dno