Šta je novo?

Iritantno opadanje performansi u 3d aplikacijama!

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Naime, kada upalim Winamp ili WMP da "sviraju" u pozadini dok igram igre performanse zestoko opadnu. U zahtevnijim igrama zvuk (pesama) krene da preskace. Mislim i previse je cudno da prilikom igranja manje zahtevnih naslova (CS 1.6) fps opadne. :mad:

Koristim DFX za oba, iskljucivanje istog ne menja nista. U winamp-u sam menjao output plugin sa waveout na direct sound i stvar je malcice bolja, ali daleko od idealnog.

Zvucna kartica je Soundblaster Live! 24-bit sa najnovijim driverima, a integrisana je uninstallirana i iskljucena iz biosa.

Any ideas?

Pa koje su to igrice? Da igras DXBall ne bi ti seckalo! Slab hardware ja bih rekao ako volis da igras nesto poput TDU sa winampom u pozadini.

Ne bih rekao da je Winamp krivac i muzika u pozadini. Mozda je do drajvera za zvuk, recimo.

Ma nije u pitanju hardver. Sve radilo super sa integrisanom. CS 1.6 mi btw radi sa punih 100FPS bez winampa (sa SB live!). Slozicete se da ne spada u zahtevne igre ;)

Winamp bi morao da radi normalno i sa zahtevnim igrama, ja uvek pustim muziku kada nesto igram. Do sada nije smetao ni TDU, c&c3... Cak se retko i primeti kada ucitava pocetak pesme..

Winamp bi morao da radi normalno i sa zahtevnim igrama, ja uvek pustim muziku kada nesto igram. Do sada nije smetao ni TDU, c&c3... Cak se retko i primeti kada ucitava pocetak pesme..

Bas tako. Ako je integrisani AC97 mogao da redovno radi sto ne bi SoundBlaster :crash:

Inace, nacuo sam pre dosta vremena, ne secam se ni gde ni od koga, da postoji neka nekompatibilnost nForce2 cipseta i Creative zvucnih kartica. Da nije do toga problem?

Nisam siguran, nisam imao NF2, sa nf3 i nf4 je sve bilo normalno, potrazi malo preko google mozda neko ima slicnih problema...

Ili probaj drugu verziju winampa, mozda ima neke veze.

po meni najbolji 5.21 winamp probaj sa njim

Evo ideje, probaj da zvuk u igrici podesis na mono. Vidi da li ce biti ubrzanja performansi u igri. Da vidimo sta se kolje.

Evo ideje, probaj da zvuk u igrici podesis na mono. Vidi da li ce biti ubrzanja performansi u igri. Da vidimo sta se kolje.

Smesno. Sa Windows Media Player 11-icom igre bolje rade nego sa WINAMPOM :wall:

a sta ti namesteno u winampu za audio out mozda je tu problem

a sta ti namesteno u winampu za audio out mozda je tu problem

Probao sam sva tri plugina. Onaj sto pretvara u .wav ne radi, ostala dva rade, od kojih D3D bolje. Probao sam i skidanje MAD plugina koji ne menja ama bas nista :S:

@stormwatch153:
Haha, to je ironicno zar ne?

BTW sve mi se cini da cu da izbacim soundblaster i da ga lansiram kroz prozor :crash: ! Razlika u zvuku skoro da nema, a ako ima ja ih ne primecujem, sto znaci da su male. Jedini problem je sto sa integrisanom prednji zvucnik ne radi (kako treba, tjs radi ko levi).

probaj drugu verziju
e ako ces vec da ga bacis zaficori ga malo jace da stigne do sm

probaj drugu verziju
e ako ces vec da ga bacis zaficori ga malo jace da stigne do sm

Danas probao Winamp 5.35 najnoviji, sve isto. Skinuo sam KX project drivere. Nisu radili. Otisao sam na njihov sajt Soundblaster live! 24 bit NIJE PODRZAN! :mad: WTF? Driajveri koje koristi su oni od Audigy LS. Ovo je izgleda neka posebna (citaj: s***ana) serija :wall:

Ma odustajem od gubljenja zivaca i vremena. I na google sam trazio nisam nista znacajno pronasao. Izgleda da se multitasking ovoj kartici ne svidja.

Hvala svima na odgovorima ljudi, a ako neko slucajno pronadje nesto u vezi ovoga ili mu na pamet padne neka (bez obzira koliko nebitno zvucala) ideja, nek javi.

probaj 5.21 taj meni radi the best, ma mani njihov zvanicni probaj na softpedia.com

Hmmm... ovaj tvoj problem moze da bude posledica IRQ konflikta. Idi desni klik na My Computer/Properties/Hardware/Device Manager zatim idi na View pa na Resources by Connection i izaberi Interrupt Request (IRQ). Tu nadji zvucnu karticu i pogledaj dali ima isti dodeljen broj sa nekom drugom komponentom, ako ima ugasi komp i premesti zvucnu u neki drugi PCI slot. To ce resiti sve probleme.

Moj drug nije mogo da igra ni jednu igru kad mu radi mrezna kartica jer je delila isti IRQ sa grafickom karticom!!!

Ako ni to nije slucaj, onda pogledaj da li ti je neki od hard diskova otishao u PIO mod jer on zna da dosta uspori rad celog kompa posto usporava vec najsporiju komponentu u racunaru a to je HDD.

Poslednja izmena:
I probaj da povecas buffer size u winapmu, mozda je jako malo pa optereti cpu, ko zna...

Nazad
Vrh Dno