Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024)

Ma nek nadju neku meru izmedju želja i mogućnosti nek bude onda 3K i to je nešto 😁

Pa mi smo imali 3K televiziju još 80ih dok su se i Japanci patili sa analogijom.

Trenutno sam na Supernovi ali razmatram prelazak na Iris. Podigli su mi cenu sa 1600din na neverovatnih 4200din, sišao mi ugovor i odradili su migraciju sa 120/15 na 200/15 za koju me niko nije pitao da li mi treba. Tako da sad plaćam 4200din za bednu brzinu od 200/15 + kablovska. Zanima me koliko je brzo prebacivanje kanala na Iris boxevima? Čitao sa negde da ide i preko 4 sec?

Nije momentalno, ali je brzo - manje od 4 sec sigurno.

Drugari imam problem za koji ne znam rešenje. Imam IRIS kod Telekoma, slika je SD kvaliteta i ne može HD ne postoje tehničke mogućnosti. Kod matorih crkao TV i sad treba da kupim drugi. Ono što mene zanima je do koje dijagonale mogu da uzmem TV a da mi slika ne bude mutna ili zrnasta kao što sam video kod nekih. Čuo sam priče da što je TV veći slika je lošije oštrine. Imate li neku preporuku maksimalne veličine ekrana. Video sam neke 32 inča ful HD Tišiba i LG. Ili je bolje uzeti HD redi ili TV od 43 inča sa slikom 4k. Gde je slika čistija? Smart mi uopšte nije prioritet . U kući imam toliko prepametnih glava da mi samo još pametan TV fali.....

Stigao novi Iris interfejs i Arene u 4K 😍 restartujte stb samo

Stigao novi Iris interfejs i Arene u 4K 😍 restartujte stb samo
Super izgledaju Arene u 4K! Konačno da se i oni modernizuju. Samo da znate, ovo izgleda radi samo na optici, ne verujem da je dostupno na VDSL-u. Čekamo 4K kanale na Supernovi da vidimo kako će tamo da budu.

Drugari imam problem za koji ne znam rešenje. Imam IRIS kod Telekoma, slika je SD kvaliteta i ne može HD ne postoje tehničke mogućnosti. Kod matorih crkao TV i sad treba da kupim drugi. Ono što mene zanima je do koje dijagonale mogu da uzmem TV a da mi slika ne bude mutna ili zrnasta kao što sam video kod nekih. Čuo sam priče da što je TV veći slika je lošije oštrine. Imate li neku preporuku maksimalne veličine ekrana. Video sam neke 32 inča ful HD Tišiba i LG. Ili je bolje uzeti HD redi ili TV od 43 inča sa slikom 4k. Gde je slika čistija? Smart mi uopšte nije prioritet . U kući imam toliko prepametnih glava da mi samo još pametan TV fali.....
Za SD, slobodno HD Ready, 32''. Nema potrebe za nečim boljim, a i godinama gledam i te HD i ostalo na njemu i ništa ne fali. Jedini problem je udaljenost od ekrana.
Pričam to, jer keva slabije vidi pa sam joj uzeo 43''. Sada ne mogu da se setim kako izgleda i koji je kanal SD, ali nisam primetio da kuka :)
Ja generalno izbegavam da potrošim više od 20-25 hiljada za TV, pa za nešto skupkje moraju drugi da te posavetuju.
U praksi SD je 576p. Na HD ready ga razvlačiš na 720p, itd... Generalno, to prilično zavisi i koliko si daleko od ekrana:
resolution_chart.png
viewing-distance-tv-monitor-hd-4k-2a9cf0725816d6c7.png
Tako da ne znam, dosta od tebe zavisi šta ti je potrebno.
Uvek možeš neki SD sadržaj da prebaciš na USB fleš i probaš u radnji.

Mada, jako je važno, da kada danas u toku dana prebace celu ponudu na 4K. Automatski SD korisnici prelaze na HD :)

@Mikki: Ni sekund ne treba da prebaci.

Hvala na pojašnjenje, ja se ne razumem u to. Nisam mislio zbog uštede da im kupim 32 inča nego se bojim da slika ne izgleda jako loše na 43. A razdaljina sa koje gledaju je 2.5-3.0 metra. Malo je tesno za 43 inča al nekako bi ga iknapirao. Zbog razdaljine mi deluje bolje 43 ali opet ne znam da se slika previše ne razvlači. Kod nekih prijatelja smo gledali 60 inča i ljudi su bili zdepasti, glave ko tikve, cirkus. Pa ko Velim možda je bolje manji.... Al hvala na sugestijama 🍻

Hvala na pojašnjenje, ja se ne razumem u to. Nisam mislio zbog uštede da im kupim 32 inča nego se bojim da slika ne izgleda jako loše na 43. A razdaljina sa koje gledaju je 2.5-3.0 metra. Malo je tesno za 43 inča al nekako bi ga iknapirao. Zbog razdaljine mi deluje bolje 43 ali opet ne znam da se slika previše ne razvlači. Kod nekih prijatelja smo gledali 60 inča i ljudi su bili zdepasti, glave ko tikve, cirkus. Pa ko Velim možda je bolje manji.... Al hvala na sugestijama 🍻
Za tu razdaljinu ne gledaj 32 nego minimum 43. SD nije toliko loš, možeš čak i da ideš na 50 ali kažeš da nema mesta. Znači nipošto 32

Stigao I novi studio Arena Sport. Idemo dalje 😁

Prilozi

• Screenshot_20240403_164634_com.instagram.android_edit_93255777494101.jpg
    Screenshot_20240403_164634_com.instagram.android_edit_93255777494101.jpg
    162 KB · Pregleda: 175
  • Screenshot_20240403_204305_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20240403_204305_com.instagram.android.jpg
    85.5 KB · Pregleda: 176
Screenshot_20240403_224928_com.brave.browser_edit_710370441481182.jpg
Jel može da se uzne ovaj paket a da nemam kući nikakav internet? Šta se dobije od opreme i kako bih to priključio ?

Pogledajte prilog 436833
Jel može da se uzne ovaj paket a da nemam kući nikakav internet? Šta se dobije od opreme i kako bih to priključio ?
Овај ТВ пакет, можеш узети само као Бокс 2 (Фиксна+Ирис ТВ Старт).
Да би ТВ услуга радила, мора бити Интернета у кући.
Да ли можда знаш коју инфраструктуру имаш у кући?

Poslednja izmena:
Ne treba mu internet uopšte za ovo. Nije ovo ni Iris smart ni Iris go, nego klasična tv. Ovaj paket može uzeti po promotivnoj ceni od 800 din. + cena fiksnog pa da vidi da li da tako plaća ili boks 2 koji sadrži ove dve usluge a košta valjda 1050 din. znači bolje ovo drugo a i to je isto sa popustom ta cena nekoliko meseci.

Poslednja izmena:
Код мог деде у згради, постоји бакарна (ИПАН) и оптичка инфраструктура.
При потписивању уговора, деда је желео искључиво ТВ Старт пакет.
Наравно, Телеком то није дозволио.
Ако се узима Ирис ТВ пакет или Интернет пакет, мора се узети и фиксна линија.
У дедином случају, узео је Бокс 2 (Фиксна+Ирис ТВ Старт) по цени од 1.150 динара првих 10 месеци, а остали 14 месеци ће плаћати 2.299 динара.
Увећање у износу од 100 динара, јесте због папирног рачуна.
Нисам се изразио најбоље, али Ирис ТВ ради преко Интернета.
Не узимаш Интернет као додатну услугу, већ они пуштају одређени проток преко бакарне или оптичке инфраструктуре да би функционисала услуга.
Ако се добро сећам:
ХД канали-8 Мб/с и
СД канали-4 Мб/с.
Што се тиче оптике, искључиво пуштају ХД (Старт, Плус, Макс) пакет.
Код бакра, све зависи од техничких могућности.
Дедин пример:
Код њега у стану, није уведена оптика.
Када су тестирали фиксну линију, рекли су да може Интернет пакет од 100/10 Мб/с и 3 Ирис Бокс уређаја (3×8=24 Мб/с).
Пошто су одличне техничке могућности, пуштен је ХД Старт пакет.
Ne treba mu internet uopšte za ovo. Nije ovo ni Iris smart ni Iris go, nego klasična tv. Ovaj paket može uzeti po promotivnoj ceni od 800 din. + cena fiksnog pa da vidi da li da tako plaća ili boks 2 koji sadrži ove dve usluge a košta valjda 1050 din. znači bolje ovo drugo a i to je isto sa popustom ta cena nekoliko meseci.

Pogledajte prilog 436833
Imaš dole ispod tog paketa krstić gde piše "Detaljne informacije" i piše da je neophodna fiksna telefonska linija i koliko šta košta, šta ide od opreme... Kako je sada ako postooji i optika ne bi znao, ti uslovi su još od pre postojanja optike.
Proveri da li se isplati više da uzmeš kao BOX2.
Eto i Nemanja ti iznad dodatno objasnio.

Код мог деде у згради, постоји бакарна (ИПАН) и оптичка инфраструктура.
При потписивању уговора, деда је желео искључиво ТВ Старт пакет.
Наравно, Телеком то није дозволио.
Ако се узима Ирис ТВ пакет или Интернет пакет, мора се узети и фиксна линија.
У дедином случају, узео је Бокс 2 (Фиксна+Ирис ТВ Старт) по цени од 1.150 динара првих 10 месеци, а остали 14 месеци ће плаћати 2.299 динара.
Увећање у износу од 100 динара, јесте због папирног рачуна.
Нисам се изразио најбоље, али Ирис ТВ ради преко Интернета.
Не узимаш Интернет као додатну услугу, већ они пуштају одређени проток преко бакарне или оптичке инфраструктуре да би функционисала услуга.
Ако се добро сећам:
ХД канали-8 Мб/с и
СД канали-4 Мб/с.
Што се тиче оптике, искључиво пуштају ХД (Старт, Плус, Макс) пакет.
Код бакра, све зависи од техничких могућности.
Дедин пример:
Код њега у стану, није уведена оптика.
Када су тестирали фиксну линију, рекли су да може Интернет пакет од 100/10 Мб/с и 3 Ирис Бокс уређаја (3×8=24 Мб/с).
Пошто су одличне техничке могућности, пуштен је ХД Старт пакет.
To je potrebna brzina protoka tj bandwidth od servera do klijenta i nema veze sa internetom vec sa drugim mreznim protokolom i portom, tacnije iptv protokolom, internet ide kroz skroz drugi protokol, ili ti tcp protokol, drugu ip adresu i druge parametre. Npr ip telefonija koristi infrastrukturu za internet, ali nema izlaz na na internet vec se koristi voip protokol...

Danas su u Iris tv ponudu ubačene Radio S plej liste (Rock, narodni, južni,gold, latino,...) na pozicijama od 860 do 890.Kao što je i najavljeno Stingray music je izbačen iz ponude(bez doplate) , medjutim izbačeni su i svi Radio kanali na pozicijama od 950 do 988. Trenutno je tako videćemo narednih dana da li će biti promena.

Ne pratim te kanale od 850 na gore ali tu su Radio S.
Kod mene su i dalje tu svi ti radio kanali od 950 naviše. TV plus paket.

Vrh Dno