Šta je novo?

IrDA

svitanje

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2005
Poena
301
Pokusavam povezati laptop i mobilni preko IrDA...
Komp ga prepozna, ali kad pokusam nesto prebaciti prijavljuje neku gresku...
Ima li neko ideju sta da radim?
Pozdrav

Verovatno ti telefon ne prepoznaje ekstenziju fajla. Da li prebacujes sa fona na racunar ili obrnuto?I naravno kakve greske...Malo pribliznije pojasni...

Rage against The mAchine je napisao(la):
Verovatno ti telefon ne prepoznaje ekstenziju fajla. Da li prebacujes sa fona na racunar ili obrnuto?I naravno kakve greske...Malo pribliznije pojasni...
Sa kompa na telefon...samsung e700
Pise da je pristup odbijen (moj slobodni prevod :)
Pokusala sam i sa USB takodje bezuspesno :(

Nisam siguran da E700 može da uspostavi bilo kakvu vezu sa računarom bez posebnog softvera, u pitanju je Easy Studio, instalacija je 61Mb. ;)

Potraži ga na Google-u kao "SGH-E700_easystudio.exe", ali ne mogu da se zakunem da je i u originalu bilo takvo ime ili sam preimenovao naknadno... :)

Imam Easy studio...
Pokusala sam poslati neke slicice koje su bas za samsung...

ne znam, kod prijatelja sam instalirao USB IR port, odnegde sam svukao taj easystudio, instalirao, proradilo je istog trenutka... Da li uključiš na telefonu IR konekciju ispravno? Znam da na Samsungu dosta kratko traje, pa ako isuviše lagano čačkaš po kompu da upališ program jednostavno Samsung sam izgasi IR port...

Jedino što sigurno mogu da ti tvrdim je da stvar funkcioniše besprekorno... Probaj da ograničiš brzinu IR porta iz Device Mangera (desno dugme na my computer, properties) na 57600, kolika je inače brzina Samsungovog IR porta, moguće da postoji neko neslaganje u tome...

Meni EasyGPRS ne radi kako treba na Service pack 2. Alternativa je program Samsung phone manager i drugi IrDA drajveri: IrCOMM2k - Virtual Infrared COM Port for Windows 2000/XP.

Laza je napisao(la):
Meni EasyGPRS ne radi kako treba na Service pack 2. Alternativa je program Samsung phone manager i drugi IrDA drajveri: IrCOMM2k - Virtual Infrared COM Port for Windows 2000/XP.
gde imada se skine taj Samsung phone manager ?

Dzhaba vam da se patite sa tim.Samsung je ubi bozhe za..ban za spajanje sa kompom.Moj brat je kupio usb za spajanje sgh c100 i kompa, ali ni jedan softver mu nije pomogao.

uopšte su Samsunzi vrlo polovično odrađeni telefoni, kao i većina njihovog hardvera, u skladu sa cifrom... Mada primećujem pomak na bolje, ali sa ciframa stvarno ubijaju konkurenciju... :)

najmanje glavobolje zadaje Nokia definitivno, međutim i ona ima svojih momenata... Nikome se ne isplati da napravi proizvod koji će velikom segmentu tržišta da završi pos'o, ideja je da trošiš brdo para na razne proizvode i da te nijedan ne zadovolji potpuno, tako se zarađuju pare... ;) Princip naših majstora, 3 stvari popravi, 1 pokvari ne bi li došao sledeći put, i tako u krug... ;)

Nema veze ovo sa samsungom vec sa Irda uredjajem i SP2 za winxp. Bez IrCOMM2k - Virtual Infrared COM Porta uopste ne mogu da povezem bilo koji telefon sa kompjuterom, bilo nokiju bilo samsung.

Laza je napisao(la):
Nema veze ovo sa samsungom vec sa Irda uredjajem i SP2 za winxp. Bez IrCOMM2k - Virtual Infrared COM Porta uopste ne mogu da povezem bilo koji telefon sa kompjuterom, bilo nokiju bilo samsung.
kod mene je samsung c-100 odlicno radio dok je bio SP1 ali posle instalacije SP2 nece ni da cuje dok nokia 6610 radi sa oxygen phone manager-om bez problema i bez IrCOMM2k

Vrh Dno