Šta je novo?

IRC serveri

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Odlazim povremeno na dva, tri irc servera. Medjutim, gde god da udjem to su sve ljudi iz Pakistana, sa Filipina, iz Indonezije... sa njima tesko da mogu da nadjem zajednicki jezik.

Hteo bih da razgovaram sa ljudima iz JUZNE AMERIKE. Postoji li neki server gde dolaze ljudi odatle? Moze i server sa ljudima iz Evrope, Rusije, Novog Zelanda...

Samo da nisu Pakistanci, Indonezani ili Filipinci...

Probaj Undernet mrežu - jedan od najbližih servera je zagreb.hr.eu.undernet.org, nakači se i pokušaj nasumice da uđeš na neki kanal tipa #brazil, ili #cuba, ili šta ti god odgovara 🙂 Mislim da ćeš naći ono što tražiš.

Da, možeš da probaš i #russia, #russian, #germany, #england... Već po volji.

Poslednja izmena:
Manje vise na svakom serveru ima takvih kanala. Ja sam mislio bas na server koji se nalazi recimo u Juznoj Americi ili negde na zapadu Evrope jer u tom slucaju uglavnom ljudi odatle dolaze tamo. Ranije je bio dobar irc.funet.fi ali on godinama ne radi. Inace, ne volim da chatujem u tako usko "specijalizovanim" kanalima, vise volim nesto tipa worldchat i slicno.

Nije mi baš najjasnije šta hoćeš - irc serveri su međusobno povezani i potpuno je svejedno na koji se od njih kačiš. Funetov server je bio deo IRCneta koji je ugašen, tj. podelio se na evropski i američki deo koji su se kasnije ugasili.

Znači, server sam po sebi nije od značaja. Šta vredi ako se nakačiš, na primer, na eu.undernet.org, ako je on povezan sa, recimo, us.undernet.org ili ca.undernet.org. Naravno, to pravilo važi i za sve ostale IRC mreže. Jedino što možeš da uradiš jeste da odeš na #worldchat ili #europe i sl.

A ako pod "serverom" podrazumevaš irc mrežu, to je već nešto drugo. Onda ti ne mogu pomoći.

Ok, mozda ti bolje baratas terminologijom ali ja sam veoma jasno objasnio sta zelim. Jos jednom cu ti reci sta ne zelim - ne zelim da razgovaram sa ljudima iz Pakistana, Indonezije, sa Filipina i ostatkom muslimanskog sveta.

Probaj irc.hobby.com.mk server i kanal #benchmark - tamo su ti sve Azerbejdzanci 🙂

Ima i vanzemaljaca tu i tamo 🙂

Izgleda da ovaj us.undernet.org nije los. Danas sam nailazio na ljude iz USA, cak i na devojku iz Perua (to je ono sto sam trazio). Samo, ne razumem taj mentalitet. Od jedno 30 ljudi koje sam zvao u chat ni sa kim nisam pricao. Eventualno dve tri reci i to je sve. Stvarno ne razumem. 99% ljudi ti ni cao ne kaze. Izgleda da sam ja preterano druzeljubiv. Seljacine belosvetske. 😉

Civil je napisao(la):
Izgleda da ovaj us.undernet.org nije los. Danas sam nailazio na ljude iz USA, cak i na devojku iz Perua (to je ono sto sam trazio). Samo, ne razumem taj mentalitet. Od jedno 30 ljudi koje sam zvao u chat ni sa kim nisam pricao. Eventualno dve tri reci i to je sve. Stvarno ne razumem. 99% ljudi ti ni cao ne kaze. Izgleda da sam ja preterano druzeljubiv. Seljacine belosvetske. 😉
😀 😀 😀

Nazad
Vrh Dno