Šta je novo?

IPTV preko WIFI

hogarnp

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.01.2014
Poena
70
Drugari, imam jednu nedoumicu, koju ću u najskorije vreme morati da probam u praksi, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa tako nečim.

Imam potrebu da povežem drugi tv, koji je na spratu, a telekomovim ruterom, a sve to zbog IPTV-a, jer nema mogućnosti ni za šta drugo.
E sad mi je jedna ideja uplivala u glavu, ali ne znam koliko je to izvodljivo.

U port 2 ili 3 u telekomovom ruteru bocnem kabl, koji ide u jedan ruter, a na spratu namontiram ripiter, koji bi hvatao signal wifi rutera koji sam prethodno postavio dole. Oba rade u bridž modu i njihova funkcija je samo i isključivo prenos podataka, znači adrese i sve ostalo radi matični telekomov ruter.

Drugar (inače sys admin za celi balkan u jednoj ogormnoj evropskoj firmi) tvrdi da nije uspeo to da namontira, a opet po netu sam uspeo da nađem neke tvrdnje da je to izvodljivo i da su neki čak tako nešto i uspeli...e sad pomagajte :)

Deluje mi prilicno neverovatno da ne moze da se razvuce LAN kabl na sprat iznad.

ja pre verujem,da covek nece da vuce kabl

Ma moguće je provući kabl, naravno, samo to dadatno komplikuje već i ovako komplikovanu situaciju...naravno, bužira nema nigde, pa bi se moralo sve provoditi jovo nanovo, što uključuje bušenje, štemovanje i svašta još, a na sveže okrečen prostor...ovo mi deluje nekako elegantnije...znam za varijatnu lana kroz strujnu instalaciju, i mogu ti reći da mi to nije palo na pamet, a cena je od prilike slična, jer nemaš pošten ripiter ispod 4-5k dinara... zanimalo me je da li je nekome do sad ovo pallo na pamet da proba, i da li je uspeo ?

Vrh Dno