Šta je novo?

IPTV na koaksijalni

bobrda

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2003
Poena
620
Dakle uzeo danas IPTV. Net radi odlicno ali ne mogu da povezem TV jer je ovaj moj dosta star. Od prikljucaka pozadi, imam za antenu i cetiri muska prikljucka (na jedan sam sproveo sliku sa graficke karte).
Elem interesuje me gde ima da se kupi kabl ili neko pravi, koji ce biti bar 8-10m i nece biti SCART. Da li moze to na antenski kabl da se veze?
Kada menjam programe, treba li daljinski u TV ili u onaj (STB) uredjaj da se okrece, posto je na suprotnim krajevima sobe...
Apsolutno se ne razumem u materiju, pa ako neko bude hteo da mi objsani, onda kao malom detetu :D
HVala svima :wave:

mislim da imas na STB-u (uredjaj za IPTV) antenski izlaz. Konektor mozes kupiti na pijaci ili nekoj prodavnici elektro opreme.
Zaseces antenski kabl sa jedne strane, ali samo spoljnu plastiku tzv. izolaciju, dva santimetra od kraja.Uklonis izolaciju.Bakarnu mrezicu zavrnes unazad prema duzem kraju kabla, tako da predje preko izolacije.Zaseces plastiku koja izoluje centralnu zicu na jedan santimetar od kraja i uklonis izolaciju.Sada samo navrnes konektor na taj kraj kabla i taj konektor se zavrce na antenski izlaz na STB-u.
Na drugi kraj antenskog kabla stavljas konektor koji ide u televizor.Ako koristis postojeci kabl, onda nemoras nista da diras na toj strani koja je do TV-a.

Daljinski od IPTV-a menja kanale na STB uredjaju.Ako imas srece,moci ces sa istim daljinskim da ukljucujes-iskljucujes TV, poacavas -smanjujes ton i jos poneke funkcije.Potrebno je ukucati trocifreni ili cetvorocifreni kod u daljinski, sto je opisano u uputstvu koje si dobio_Obzirom da je TV starije proizvodnje (predpostavljam) ,mislim da si osudjen na dva daljinca.

Pozz!

Napisi ili slikaj koje izlaze ima STB, i koje tacno ulaze ima TV (cetiri muska prikljucka - cincevi???). Nisam siguran da STB ima koaksijalni izlaz, barem moj nema.

Resio problem. Dosao drugar i rasturio SKART, onda je skinuo neku semu sa neta, pa je lemio. Uglavnom sve radi! Izvucene su ako se ne varam 4 zice, koje su nalemljene na dva cinca. Jedan za zvuk, drugi za sliku. Kabla nigde nije bilo, bar ono sto samo zvali
Hvala na preporukama i savetima :)
pozzz

Nazad
Vrh Dno