Šta je novo?

IPTV na Beotel-u!!!

Ima da se usrećiš k'o kad te drmne struja :D Svakim danom sve gora ponuda, a cene sve veće.

Znam za probleme sa svim provajderima (ograničavanje protoka i ostale zezancije), ali ja koristim usluge Beotel-a već 4-5 godina i stvarno nisam imao neprijatnih iskustava.
Doduše, ne koristim torente i ne downloadujem ko manijak, a sve ostalo mi radi ok, merio sam koliki je protok i nema nikakvih problema.
A IPTV mi je must, pošto slepci u zgradi ne mogu da se dogovore oko kablovske, neki su već uveli IPTV kod telekoma, pa mi je bilo smor da prelazim kod telekoma, s obzirom da mi internet kod Beotela radi ok. E sad, što se tiče cifre slažem se da nije malo 1k rsd, ali šta da se radi, malo mi opcija dostupno, a svi u kući traže TV (da se ja pitam tu kutiju bih bacio u đubre, ali ne pitam se samo ja, na žalost).

Ja govorim o ponudi programa. Za*ebavaju nas svakim danom sve više. Evo i Arena Sport se raspada. Ako je nešto vredelo na ovom IPTV-u to je sportski program, sad je i to otišlo u Jezdu materinu. :) 70% kanala su bez prevoda, a i kad uvedu novi obavezno je neki satelitski free to air. Regionalne kanale zamračuju, čim ide sport ili film... Ako nisi iz Beograda, nećeš dobiti ni Studio B, ni ART, ni Enter, ni Metropolis.. Od Visatovih kanala ništa, duplo golo. Nisu se dogovorili ni za History... Sve u svemu... užas.

Poslednja izmena:
Ajde pojasni malo sta se desava sa arenama, kako se to raspada, nisam upucen u desavanja ...
Meni rade arene zasad, nemam nikakvih problema.

Nije bilo prenosa italijanske i francuske lige za vikend (neki kažu da su izgubili prava na prenose a Arena ćuti). Na njihovom sajtu opet najave utakmica ovih liga za naredni vikend pa videćemo

Poslednja izmena:
Open IPTV ponuda je jako loša, ovo korisnika što su nahvatali u akcijama Telekom će izgubiti ako ne obogati ponudu programa. Da ne pominjem redovna blokiranja i kočenja, taman kad nešto poželiš da odgledaš do kraja, dobiješ klempu u obliku zamrznute slike...

Ne vredi to ni 500din, a ne 1000.

Ma zbrisali su ovi iz Arene preko grane. Pokupili pare, pa ćao. Sad još idu reda radi neki snimci, pa pomrčina. :) Od početka je to meni bilo sumnjivo. Ekipa o kojoj se ništa ne zna. Na sajtu ne piše, ko je osnivač, ko im je izdao dozvolu, samo daj pare. 400 din... 500 din... Polaris 10.000 ahhahaha. Strašno!

Poslednja izmena:
Samo ne znam gde ce da nadju opremu, posto Telekom nema.Prijavio sam se i sada cekam...

IPTV je katastrofa uzeo sam bio probno na telekomu i ono je stvarno bez veze ni signal odnosno kvalitet slike nije neki, sam onaj tjuner njihov je nikakav i po pitanju softvera i svega ostalog, plus izbor kanala stvarno los. Verovatno je bolja prica sa HD tjunerom, ali to je pa tek skupo.

Da li neko kojim slucajem zna da li 10MBPS dovoljno da se prati program na dva tv-a preko IPTV-a ( tj koristim osnovni i dodatni STB ) i istovremeno surfuje na racunaru ili telefonu? Uzeo bih IPTV i ako mnogi pljuju po njemu jer nemam drugog izbora pa me interesuje da li ce mi net raditi na racunaru u slucaju da se oba tv prijenika koriste istovremeno.
Bukvalno mi je u ruci bila olovka spremna da potpisem ugovor kada mi je dama koja je radila u njihovom predstavnistvu predlozila da se iz jednog drugog razloga cujem sa tehnickom podrskom. I onda su mi sa druge strane zice rekli da se od 10MB odbija 3MB za jedan i 3MB za drugi i da je bolje da uzmem paket od 20MB. Ja sam se slozio i razgovor se zavrsio. Elem, ispostavilo se da je najbrzi paket koji nude 10MBps i ja sam resio da se pre toga raspitam sta dalje...Kasnije sam pozvao podrsku po drugi put da ih pitam da li ce mi u tom slucaju raditi net na kompu i da li mi nece seckati slika na tv-u ali sam dobio malo drugaciji odgovor tj da IPTV za dva tv prijemnika vuce ukupno 4MBps!!! "Dobro..." rekoh sebi, sad sam u totalnom zbunu i resih da pozovem tehnicku i treci put cisto da vidim da li cu dobiti i trece misljenje koje ce se razlikovati od prethodnih ili ce se dva poklopiti i onda bi trebalo da to bude to. I pogadjajte... treci operater mi je ispricao trecu pricu . 4MBps za jedan tv + 4MBps za drugi i + gubici koji ce se kretati do 1.6MBps i da to znacida mi ne ostaje nista da koristim za internet.

Ocigledno je da ih bar 2 od 3 ne znaju sta pricaju ili mozda sva 3 pa sam resio da potrazim pomoc na forumu.

@Besna Jagodice :)
Ovo je neka moja logika, IPTV bi trebalo da ide preko posebnih "virtuelnih kanala" i ne bi trebao da ti oduzima brzinu sa ADSL linka, ako se dobro secam korisnicima box paketa su povecali internet brzinu na 10 Mbita i mislim da su ljudi stavljali screen shotove da im toliko i ide net (oko 8,5 efektivno) plus imaju IPTV.
Znaci ako si blizu centrale (npr omogucava max ADSL od 20 Mbita), trebao bi da imas bez problema 2 STBa (nema veze da li vuce 3 ili 4 Mbita) + 10 Mbita interneta za surf.
Stvari se komplikuju ako si daleko od centrale (npr max ADSL 8 Mbita) onda ti u svakom slucaju nece ostati nista za surf.
Ovo vazi u slucaju da zelis da potpises sa Telekomom.
Ako uzimas IPTV zasebno od svog provajdera interneta (npr Telekom + SBB D3i) onda ce ti uzimati od brzine interneta...

@Besna Jagodice :)
Ovo je neka moja logika, IPTV bi trebalo da ide preko posebnih "virtuelnih kanala" i ne bi trebao da ti oduzima brzinu sa ADSL linka, ako se dobro secam korisnicima box paketa su povecali internet brzinu na 10 Mbita i mislim da su ljudi stavljali screen shotove da im toliko i ide net (oko 8,5 efektivno) plus imaju IPTV.
Znaci ako si blizu centrale (npr omogucava max ADSL od 20 Mbita), trebao bi da imas bez problema 2 STBa (nema veze da li vuce 3 ili 4 Mbita) + 10 Mbita interneta za surf.
Stvari se komplikuju ako si daleko od centrale (npr max ADSL 8 Mbita) onda ti u svakom slucaju nece ostati nista za surf.
Ovo vazi u slucaju da zelis da potpises sa Telekomom.
Ako uzimas IPTV zasebno od svog provajdera interneta (npr Telekom + SBB D3i) onda ce ti uzimati od brzine interneta...

Sto se tice udaljenosti od centrale ne znam kako bih to proverio...Sem ako ovo nije od pomoci: naime ja trenutno koristim 5MBps a realno imam 4.36Mbps download i 0.86Mbps upload izmereno http://www.speedtest.net/ Ovo je moja trenutna brzina jer jos nisam uzeo 10MBPS. Da li to znaci da sam relativno blizu ili daleko od centale?
Moj internet provajder je Beotel i uzeo bih IPTV-a preko Beotela. Znaci u pitanju je BEOTEL +BEOTEL . Ne znam kako u tom slucaju stoje stvari?

idi na 192.168.1.1 u browseru pa username: telekom password: telekom
i stavi ovde screen shot.
Tako mogu da vidim po parametrima otprilike udaljenost od centrale...

dobro ima ko ovaj paket net i tv od beotela. trebam da uzmem to ili sbb za koji dan. uzeo bih beotel jer je jeftiniji, ali ovoh dana strasno zeza net pitaj boga kako bi radio tv. tako da ako neko ima neko iskustvo neka javi. i ne vidim nigde spisak kanala kod njih.

idi na 192.168.1.1 u browseru pa username: telekom password: telekom
i stavi ovde screen shot.
Tako mogu da vidim po parametrima otprilike udaljenost od centrale...
osim sto si lost in time, izlgeda da si i lost in space ;) vidis da se ovde spominje BEOTEL internet, ne moze uci sa telekom/telekom u modem.
dobro ima ko ovaj paket net i tv od beotela. trebam da uzmem to ili sbb za koji dan. uzeo bih beotel jer je jeftiniji, ali ovoh dana strasno zeza net pitaj boga kako bi radio tv. tako da ako neko ima neko iskustvo neka javi. i ne vidim nigde spisak kanala kod njih.
pitaj beotel da li ce ti dati probni period da isprobas kako ce raditi. znam da kod telekoma dsl i iptv ne dele isti protok i ne smetaju jedan drugom (ako je linija dovoljno kvalitetna da izgura sve). ako ne daju probni period, uzmi sbb ili telekom, u zavisnosti od toga sta ti vise odgovara po ceni/uslugama. to lako mozes videti na njihovom sajtu i uporediti.

@pajica123
Princip je isti, sve su ostalo nijanse...
Da podrska ima bar 10% mog znanja velika vecina ne bi ni trebala da postavlja pitanja ovde posle XY konsultacija sa "samo vi nazovite sve cemo vam objasniti - call centrom" :smash:
A kvalitet parice ce biti isti preko koga god da uzme uslugu...
Pozzz

da, naravno, ali verovatno telekom/telekom vazi samo za telekomove modeme. za beotelove je sigurno user/pass drugaciji. mozda admin/admin... nisam koristio nikada.

Nazad
Vrh Dno