Šta je novo?

IPTV + internet Problem

josko

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2009
Poena
159
Pozdrav, uzeo sam ovaj paket od telekoma pri cemu bi trebalo da je brzina interneta 4 mbps. Na svim sajtovima pokazuje test da je download oko 3500. Iptv je u redu, ali zanima me gde se gubi tih 500 i nesto kbps. Ne volim da me neko vuce za nos, ako u ugovoru pise 4mbps onda treba toliko i da radi, a kad zovnete centralu telekoma i pitate ih nesto to je da se covek upisa. Pocne da mi prosipa neku pricu tipa, proverite kablove, pa zavisi od internet sajta, jeste li proverili antivirus, itd itd...Kao da pricate sa robotom.
Inace imam modem HG530 i max brzina pise da je oko 23 mbps, tako da nije do ogranicenja u samom modemu. Sad ne znam da li su moguca neka podesavanja tu.

Hvala unapred.

Ti nisi potpisao da ti bude stalna brzina 4mbps nego da ti je to maksimalno sto mozes da dobijes. Nekad ce da ide iznad toga ali najcesce ispod.

Nemozes da izvuces 4mbps posto ADSL tehnologija ima gubitke od oko 15 %

http://www.google.com/search?hl=en&...j4j3j2j1.30.0.les;..0.0...1ac.1j4.wdPmz4c645k

Ta tvoja brzina je OK.

Ok, ali kako onda drug koji je isto uzeo adsl samo bez iptv-a, pre jedno godinu dana, odradi onaj adsl speed up na sajtu, i posle kad mu se brzina vratila na paket koji placa bila je tacno oko 4000. Za njega gubici ne postoje znaci, a za mene postoje :) A fora je sto ja i ne mogu da uradim speed up jer imam iptv.

Ok, ali kako onda drug koji je isto uzeo adsl samo bez iptv-a, pre jedno godinu dana, odradi onaj adsl speed up na sajtu, i posle kad mu se brzina vratila na paket koji placa bila je tacno oko 4000. Za njega gubici ne postoje znaci, a za mene postoje :) A fora je sto ja i ne mogu da uradim speed up jer imam iptv.

Kad se prijavis za speedUp uslugu ( nemoras je aktivirati ) provajder automacki preuzima gubitke na sebe pa zato on ima tacno 4mbps. Ti nisi podpisao da imash zagarantovanih 4mbps.
Neznam sta moze da bude problem posto sad vidim da i ja imam malo vise od 4mbps a imam paket 4mbps + IPTV. Ali torrenti mi idu ~470 mbps sto odgovara 4mbps +gubici ADSL-a

Mozda ti nisu odvrnuli slavinu dovoljno. Pogledaj u podesavanjima modema sta ti pise pod connection speed. Trebalo bi da pise download 10mbps.

Poslednja izmena:
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 24860 / 1032
Bandwidth Down/Up(kbps) 14000 / 1023

To pise, ne znam, meni torenti preko 420 ne idu nikad. Ti si nekako eliminisao te gubitke verovatno, ali ja to ne mogu jer ne postoji nacin da se prijavim za adsl speed up sada. Odbija mi zahtev zato sto imam iptv.

@josko
Sam sebi si dao odgovor. Ko ima ADSL + IPTV ne može da aktivira SpeedUp opciju i ima gubitak od oko 15%, a ko ima samo ADSL i aktivirao je SpeedUp ima punu brzinu.
Evo na primer mog rezultata sa Click 4 paketom uz aktiviran SpeedUp:

2184080688.png

Ne znam koliko plaćaš taj paket, ali mislim da je bolje da si uzeo BOX 4/4+ paket pošto uz njega ide Click 6 ADSL paket.

^^
Da ali pogledaj moj post. I ja imam 4mbps + IPTV a nemam gubitke.

@witcher
To sto ti imas je 6mbps paket sa gubicima. Ne mozes da imas 4mb paket i da ti radi 5.

@*P*A*B*L*O*
Ne pročitah tvoj post do kraja. Nisam do sada viđao da neko ko ima IPTV ima i punu brzinu paketa bez gubitaka. Zanimljiva situacija.

@josko
Kolega nemoj da se uvrediš, ali valjda znam za koji paket sam potpisao ugovor i koliko ga plaćam. ;)
Cena Click 6 paketa je ~3800din. a moj račun je ~2100din.

Nigde ja nisam napisao da ti ne znas koji paket imas. Ti decko placas click 4, ali ti je brzina click 6 paketa jer ti je ostao ubagovan speed up verovatno.
Ma sve u svemu telekom je jedna lopovska firma i nista vise.

Nazad
Vrh Dno