Šta je novo?

iPod Shuffle ili ZEN V Plus?

VD.

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2005
Poena
319
Imam ponudu da pazarim jedan od ova dva player-a, oba imaju po 1GB. Razlika u ceni je 20€ u korist iPod-a. Interesuje me da li vredi davati 20€ vise za ZEN?

To je jedna od fraza sa kojom sam upoznat, da li bi mozda moglo neko malo detaljnije objasnjenje?

Ja bih pre uzeo ZEN V Plus zbog ekrana.

Ако ти не смета недостатак екрана код Shuffle-а (и, уз то, FM радија, снимања, итд.), узми њега.

Meni je najveca briga zbog ekrana, ne znam kako bi se snasao sa 1GB muzike bez ekrana, mada ime sve govori iPod Shuffle.. jel zna neko kakav je zvuk na ZEN-u? Citao sam nesto malo po netu i u SK ali to mi se sve nesto cini lose. Ako mozda neko ima ZEN-a pa da postavi koji utisak.

Poznato je da iPod shuffle ima drugaciji audio cip od nana ili video serije, i da je kvalitetniji zvuk kod njega, ali sdruge strane nema ekvilajzer. Pretopostvljam da taj creative koristi aaa bateriju, sto je po meni prednost, narocito kada ides na putovanja(recimo, tu je moj iPod nano skroz neupotrebljiv, ode mi baterije za 7,8 sati, i nemam gde da ga ustekam, a nisam uzeo strujni adapter)
Ako ti je to prvi mp3 plejer, i ako ti lion baterija ne predstavlja problem uzmi shuffle neces pogresiti, nije ekran toliko nezamenljiva stvar.

ipod ili zen v plus?
Ja bih uzeo zena.
Prednosti 1,5 oled ekran, integrisana li-ion baterija (15 sati rada) puni se preko usb, fm radio, pregled slika, mogucnost pustanja videa. Ipak osnovna funkcija playera je reprodukcija muzike, a tu ako i postoji razlika izmedju shuffle i zena ona je vrlo mala. Tako da je pitanje da na ulici uz spoljne zvuke i sa kojim slusalicama bi je primetio. I kada sa playera prebacis fajl na racunar on je i dalje madonna-frozen.mp3 :) Imas i testove po netu npr. www.cnet.com, www.anythingbutipod.com Pogledaj jos jednom pa odluci.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Upravo sam citajuci tekst na www.anythingbutipod.com poceo da razmisljam o pazaru ZEN-a, ranije nije bilo druge opcije osim iPod-a. Mozda bi neka krajnja granica u odluci bila: Koji od ova dva playera ima glasniji zvuk (za pocetak sa default slusalicama, socijala sam teska trenutno :(), posto slusam reggae najvise, a to je fina i mirna muzika, pa sa mobilnog skoro nista ni ne cujem kada sam na nekom bucnijem mestu, to je i neki povod za kupovinu Mp3 player-a.

ipod ima savrsen zvuk(takodje i glasan), a razlike u zvuku neka izmedju ipod shuffle i nekog nano ili bilo kog drugog modela, tako da bi ti definitivno preporucio ipod.

....Koji od ova dva playera ima glasniji zvuk (za pocetak sa default slusalicama, socijala sam teska trenutno :(), posto slusam reggae najvise, a to je fina i mirna muzika, pa sa mobilnog skoro nista ni ne cujem kada sam na nekom bucnijem mestu, to je i neki povod za kupovinu Mp3 player-a.

ako ti je problem samo jacina zvuka kada slusas sa mobilnog onda ,pre svih drugih radnji, probaj neke druge slusalice koje su osetljivije od tih sa kojima sada slusas. cuce se jace. napisi koji je model mobilnog u pitanju... a inace za 35€ imas odlicne creative ep630 sluske, ima i za 2000 din philips 9600(recimo) a imas i za manje love ok sluske tako da se sve to isplati. inace za kvalitet zvuka sa bilo kog playera dobre sluske dosta znace .

Poslednja izmena:
Mobilni je D600 i default slusalice, nemam normalan ulaz za slusalice nego neki socijalni tako da ne mogu da ubacim pomenute slusalice. Sada cak razmisljam da ga zamenim za SE W810 umesto kupovine Mp3 player-a, mislim da bi me izaslo otprilike isto.

Mobilni je D600 i default slusalice, nemam normalan ulaz za slusalice nego neki socijalni tako da ne mogu da ubacim pomenute slusalice. Sada cak razmisljam da ga zamenim za SE W810 umesto kupovine Mp3 player-a, mislim da bi me izaslo otprilike isto.
Mozda je to i najbolja ideja. Od mobilnih playera po kvalitetu zvuka samo sonijeva w serija moze da se nosi sa apple-om, iriver-om, cowon-om i creativ-om.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Imam ponudu da pazarim jedan od ova dva player-a, oba imaju po 1GB. Razlika u ceni je 20€ u korist iPod-a. Interesuje me da li vredi davati 20€ vise za ZEN?

Evo ja sam sada skoro uzela creativ zen V plus od 1 gb i mogu ti reci da vredi tih 20 e samo tako ;) Ekran je blesav ali blesav !Sto se zvuka tice mislim da se ni tu neces prevariti jer je zaista dobar i jasan, jedino sto se glasnoce tice ima neki sistem za zastitu tako da ti se moze uciniti da i nije nesto preterano glasan ali kada se uzmu neke druge slusalice ( ja sam uzela akg k14p) kombinacija je dobitna :) i jos sto je ekran oled-ko sto je neko i rekao vec - anti-scratch tako da mozes slobodno da ga koristis bez neke bojazi da ga moras maziti i paziti.

Znaci u svakom slucaju ti preporucujem zen V pre nego ipodd - mali je lagan ima extra ekran i dobar zvuk i jos krsa dodatnih funkcija :)

Brate shuffle nema ekran pa nemoras da brines da li ces da ga udaris ili sta vec , i stavis ga u dzep ili ga zakacis bukvalno bilo gde, a i meni je nekako smekerski ;) inace tih 1Gb nije nesto puno prostora tako da ces otprilike uvek znati koja pesma ide kad ... veruj mi ! poZZ

Sada imam ponudu za ZEN V Plus od 2GB po ceni za 10€ skupljoj od iPod-a od 1GB. Mislim da ce pasti ZEN.

Hvala svima na pomoci, nadam se da ce ovo pomoci jos nekome a ne samo meni :)

Nazad
Vrh Dno