Šta je novo?

ipod poludeo...

SINTER

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
630
u pitanju je ipod mini.
naime,pre neki dan su netragom nestale sve pesme sa njega.ajde,to mi i nije toliko tesko palo posto ionako imam maltene sve te pesme na kompu,pa sam mislio da cu za jedan dan sve da sredim.
e tu pocinje moj problem.ipod se normalno konektuje,ali se sam od sebe rekonektuje na svakih 30s (nekad manje,nekad vise).najvise sto uspem da uradim je prebacim dve pesme (koje posle normalno rade) i on se rekonektuje.e sad,malo mi je zamorno da prebacujem pesmu po pesmu i trebalo bi mi nekoliko nedelja da sve prebacim,tako da pitam vas za pomoc.probao sam da odradim update i itunesa,ali on nije uspeo,posto se valjda ipod opet rekonektovao.
takodje,ne verujem ni da je u pitanju neki problem sa mojim sistemom,posto sam probao i na visti i na cistom xp (malo pre instaliran),tako da bi sve moralo lepo da radi.

Mozda se ostetio kabl ili zaprljao dock konektor na iPod-u. Meni se desilo jednom da ga sistem nije uopste prepoznavao, samo ga je punio, dok nisam kompresovanim vazduhom ocistio dock konektor na samom iPod-u.

Prvo probaj da promenis USB port na koji kacis iPod.
Onda probaj da prebacis iz Winampa, novije verzije imaju ugradjenu podrsku za iPod.
Ako to ne uspe, probaj sa nekom drugom verzijom iTunesa (pretpostavljam da istu verziju koristis i na visti i na xpu).
Na kraju, ako nista od ovog ne pomogne, probaj da uradis restore na fabricki settings.

probao sam sa ciscenjem ali ni to ne pomaze.nema veze sta koristim za prebacivanje (probao sam i itunes i winamp i anapot i ipodrip),ali nista nije pomoglo.

e sad sam nekako uspeo da uradim restore.ovo mi je prvi put da radim restore,pa nisam znao da moram da ga stavim na punjac koga nemam.da li moze da se zavrsi restore tako sto ga stavim na usb posle?sada mi stoji na usbu,ali i dalje imam slicicu kako treba da ga stavim na punjac.

Uspeo sam da uradim restore i nekako opet da ga napunim.
sada sve radi bez problema.mozda je malo ciscenja docka pomoglo...
hvala svima.

sestrin nano se svaka mesec-dva zakuca,samo odradis restore i cao prijatno sve radi,malo debilno,a mozete zamisliti kako je nekome kod odradi restore na Ipod od 60 GB :( a cesto im se to desava sad da li je neka mana ili gremlini nemam pojma

sta znam.meni je ovaj radio pristojno skoro celu godinu.onda je poceo da brljavi (nece neke pesme da pusti,nekad nece da radi neko vreme kada ga skinem sa punjaca,preskace pesme sam od sebe,baterija se prazni bez razloga etc.).onda je odjednom izbrisao sve pesme bez ikakvog razloga i krenuo da smara sa gore pomenutim problemom.sada izgleda sve ok.
stvarno je velika mana ako je ovo prisutno i kod novijih modela.

ne preostaje mi nista drugo nego da radim backup pesama sa vremena na vreme...

Po cenu da zvuci bezveze, ali da nije firmware u pitanju? Video sam da moze da se radi update, ( mada ga nisam radio ), ali bi ti to mozda resilo probleme...

Nazad
Vrh Dno