Šta je novo?

iPod nano 3rd gen. kvalitet zvuka

nebojsa999

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2007
Poena
319
Iako subjektivna tema....

Korisnici nano-a... kako ste zadovoljni zvukom svog ipoda?
Ispljuvase ga po netu, a bas sam hteo da kupim. Jedino ostaje videti da li daju u radnji da se proba, odnosno cuje zvuk. Po netu samo kritike, ali sam jednom imao priliku da cujem ipod video...mislim 30gb... i bio je fenomenalan.

Iako subjektivna tema....

Korisnici nano-a... kako ste zadovoljni zvukom svog ipoda?
Ispljuvase ga po netu, a bas sam hteo da kupim. Jedino ostaje videti da li daju u radnji da se proba, odnosno cuje zvuk. Po netu samo kritike, ali sam jednom imao priliku da cujem ipod video...mislim 30gb... i bio je fenomenalan.
Problem su sluške, ne valjaju za ič.
Imam iPod Nano 3rd gen. i iPod Classic 6th gen. - sluške su iste, a zvuk je, subjektivno, tu negde, sa originalnim sluškama njesra, ali ako ga povežeš na malo bolji izlaz za zvuk, npr. neki malo bolji sistem ili, kao kod mene JBL On Tour Black: http://www.jbl.com/home/products/pr...US&Region=USA&cat=MME&ser=HMM&featureid=12365 - dakle, ništa specijalno, firmirani plastikaner - zvuk dobija sasvim drugu dimenziju.
Slušao sam i svoj Classic vezan na Cambridge Audio pojačalo + Mission kutije (mp3, 192 kBit/s, stereo) i zvuk je fenomenalan, mala je razlika između mp3 i npr. FLAC-a.
Iz ovoga možeš i sam zaključiti da je Nano (kao i Classic) sasvim dobar device, ali su sluške koje dolaze uz ova dva uređaja nedorasle njihovim mogućnostima.

Tnx...

Ej, kad vec pominjes da imas classic. Mozes li mi reci jos koliko ti otprilike traje baterija? I nano, a i ako znas za classic. Kazu na cnet da im je nano izdrzao cak 30ak, ili 31h.... sto je strava.

Znaci hepi si sa svojim nanom? :)
Ja bih kupio neke bolje sluske, ali nista posebno.... vidim ljudi se otkidaju od kesha i kupuju Shure itd. po cenama vecim od samog plejera... hehe... ja takve ni ne koristim za gitaru.. LOL... (mada imam sony... :) ..)
Plus mi trebaju obavezno da su bubice, zbog trcanja...

Kakav je ekvilajzer? Vredi li? Pise da je samo na presets... znaci nista od podesavanja...
Neki ljudi, po netu, su pominjali da ima distorzije u zvuku... jeli to tacno ili lupaju? Ameri... :trust:

Tnx...

Ej, kad vec pominjes da imas classic. Mozes li mi reci jos koliko ti otprilike traje baterija? I nano, a i ako znas za classic. Kazu na cnet da im je nano izdrzao cak 30ak, ili 31h.... sto je strava.

Znaci hepi si sa svojim nanom? :)
Ja bih kupio neke bolje sluske, ali nista posebno.... vidim ljudi se otkidaju od kesha i kupuju Shure itd. po cenama vecim od samog plejera... hehe... ja takve ni ne koristim za gitaru.. LOL... (mada imam sony... :) ..)
Plus mi trebaju obavezno da su bubice, zbog trcanja...

Kakav je ekvilajzer? Vredi li? Pise da je samo na presets... znaci nista od podesavanja...
Neki ljudi, po netu, su pominjali da ima distorzije u zvuku... jeli to tacno ili lupaju? Ameri... :trust:

Pazi, nisam merio, s obzirom da Classic imam oko mesec dana, a nisam ga nešto drndao, uglavnom slušam dok vozim bajs, a kad se vratim utaknem ga ne dock, tako da nemam blage veze. Nano je ženin, tako da tek za njega nemam blage veze koliko traje baterija.
Što se tiče sluški, trenutno se koriste ove apple, a pašće verovatno neke bolje - kada?, pojma nemam, kada se bude imalo para za nešto koliko-toliko dobro (naravno, ne pada mi na pamet da kupujem slušalice od 200+ evra, to je bacanje para).
Ekviljzer je, pa, upotrebljiv, ništa posebno, predefinisano ih je desetak, pa se odabere neki, ne znam, ja ga nešto ne rabim, dobro mi je i ovako, native.
Distorzije ima, ali sa apple slušalicama, na onim komponentama iz prethodnog posta smo ortak i ja odvrtali solidno i nisam primetio izobličenja u zvuku, mada, u pitanju su bili stvarno odlično kodirani mp3, sa solidnim bitrate-om, dok su komponete bile vrhunske, sa sve vrhunskim kablovima.
Što se mene tiče, iPod sa nekim malo boljim slušalicama je sasvim dobar player - meni odgovara, a da li će i tebi pojma nemam, ipak je zvuk subjektivna kategorija.
Pozz

Pise da je samo na presets... znaci nista od podesavanja...

Tako je, nema Custom EQ, sto je po meni ogromna greska. Pitam se u kom veku ce se setiti da ga ubace. :smash:

Ako volis da fino tjuniras zvuk po svom ukusu, nemoj uzimati bilo koji iPod osim Video modela i prve generacija Nano-a jer mozes da im promenis firmware i tad je situacija osetno bolja sto se tice zvuka.

Jos jednom hvala na odgovorima...

Imao sam prilike da cujem video, i moram priznati da sam impresioniran. Jako cist zvuk.
A danas cu otici da cujem nano u nekoj od radnja, pa ako zadovolji, nema sta, kupujem.

@ colt. Jesi imao prilike da cujes razliku? Ja cu ipak gledati ovaj novi nano, najpre zbog velicine. Praktican mi je. Video bih uzeo, ali mi je veliki, pa otpada...

Slusao sam Video i Classic na default EQ i tada oba daju suvise ravan zvuk za moj ukus. Naravno, sa Rockbox fw-om na Videu osetno je bolje, ali opet nedovoljno bolje od iRivera starog 5 godina. :)

Mozda bi razlika bila dosta manja sa vrhunskim bubicama od 200+ evra pa bi one anulirale prednost custom EQ-a, ali ovako (slusano sa MX400 i CX300) se bas oseti razlika.

sluske ipod-a su vrlo kvalitetne, ali za tiho slusanje. Svi ipod-ovi imaju isti zvuk: odvratan!!
ja koristim senheiser i to ga malo popravi, ali ipak imao sam iaudio i to nema sanse da dostigne do takvog nivoa, ali ipod ima strasan interfejs dobru bateriju i lep ekran, tago da se kvalitet zvuka malo zaboravi.

Ma ipod ima super zvuk i sa standardnim slushkama. Za prosechnog korisnika je extra.

Oni koji su se svojevremeno kunuli u iRiver je iz prostog razloga shto je dotichni dolazio sa shennheiser slushkama.

A shto se tiche interfejsa itekako je bitan. Od kad upravljam sa svojim ipodom preko winampa, triput mi je lakshe to nego da jurim po folderima pesmu pa onda da c/p-ujem.

Naravno da postoje bolji uredjaji, ali meni je i ipod sasvim dobar :)

Apple slushke i Senn MX360, nebo i zemlja zvuk na te novo nanu...:smoke:

Cemu sluzi ekvilajzer u opste... meni je potpuno ravno kako god da je podeseno naviknem se na to... eto na nano-u je bilo sve na off i super mi je bio zvuk, onda sam stavio na rock setovanje i bilo je wow koliko je bolje, posle je opet bilo isto pa sam vratio na normal i naviko se na to.. sluske su extra ne znam o cemu pricate stvarno... mozda sam ja gluv pa ne primecujem ali meni nikad nije bila poenta u tome dal je taj ton prenaglasen u odnosu na neki drugi vec sama muzika... takodje gui je extra i filmovi idu ko od sale i po meni najbolji player...

Dakle, kupih danas nove sluške Pioneer SE-CL30 za 2200 din i mogu da kažem da mi iPod Classic sada zvuči potpuno drugačije, nema više metalize zvuka, sve je nekako jasnije i bolje.
Sluške su stvarno dobre, frekv. opseg je xtra, a i impedanca i osetljivost su super.
Preporuka.
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/67/226/SE-CL30/index.html

Ja sam josh odavno uzeo in-ear apple-ove original, i bass izuva bukvalno... Mnogo kvalitetan zvuk, samo malo bezobrazna cena ...

Nazad
Vrh Dno