Šta je novo?

Ipod nano 1gb first generation, ili neki drugi

Bex

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2008
Poena
304
U prilici sam da kupim od drugara polovan, ok ocuvan, ok baterijom, Ipod nano prve generacije (mislim da je prve generacije, nisam siguran). Trazi oko 2000 za njega, mozda spusti koju stotku :) .

Da li vredi uzeti ipod nano za te novce, posto je npr Sansa Clip 2gb nov 32 e, a stvarno ne znam kakav je zvuk kod sanse clip u odnosu na Ipod nano (gde je naravno sjajan)

EDIT: Molim prebacite ovo u "Šta da kupim od zvučnih karti, zvučnika, MP3 plejera?"

Poslednja izmena:
Vredi, i te kako.

A da li bi neko znao, da li, i koliko je kvalitetniji zvuk Ipod nano od sanse clip?

Posto vec imam nokiju 5220 xpressmusic, i uporedio sam zvuk sa ipodom, i ucinilo mi se da je bolji zvuk na ipodu, ali da li je toliko bolji, da ga vredi kupovati, ili da uzmem sansu clip, ili pak nesto drugo

Sve cesce mi se desava ispraznim bateriju slusajuci muziku na 5220, pa mi nemam za telefoniranje, pa sam razmatrao i kupovinu nekog extra jeftinog telefona, a da 5220 sluzi za muziku.

dosta je bolji i kvalitetniji ipod nano 1st gen,imam i njega i sansu clip. ako jos dodatno otkljucas volume koji ima cap na valjda 80 ili 90% dobijas znatno glasniji plejer od clip-a (kvalitetniji se podrazumeva :p )

doduse primetio sam i razliku u zvuku poprilicno,kad sam tada apple slusalice zamenio sa creative bubicama nekim,samo se ne secam koje su bile :)

Poslednja izmena:
E svaka ti cast ako uspes da ispraznis bateriju na 5220 za jedan dan :D .

Po mom iskustvu Nokijine slusalice su mnogo lose, tako da ti predlazem da ako vec poredis, koristi iste slusalice :).

Ja imam Clip 2GB i ovu Nokiu, mada Nokiu uopste ne koristim za muziku. Daje dobar zvuk (kako ne bi), nego eto tako. Kada imam oba kod sebe zaboravim se kada sam napunio i jedan i drugi a Clip mogu da zakacim bilo gde i lako preshaltam pesmu.

Sa Nano nemam iskustva pa da ti kazem kakav je u odnosu na Clip. Kada je u pitanju baterija, samo mogu da ti potvrdim da traje po specifikaciji tj. oko 16 sati.

'Ajde? :trust:

Daj mi neki koji parira zvuku sa iPoda?ali naravno i hardverski da mu parira. ne neki plastikaner itd.
naravno, bitan je i izgled i kvalitet... reci mi da su neki kvalitetniji od iPod-a?

Ne, ali ako malo istrazis po netu videces sta ljudi misle o kvalitetu tog brenda. :)
iPod killer.
Nemam apsolutno nista protiv iPod-a (bilo kog osim ovog zadnjeg Shuffle-a), nikako se ne bih bunio da posedujem jedan, samo gledam realno.

Poslednja izmena:
Ok... ja kad sam mislio ovo da je najbolji, mislio sam da je najbolji medju onime sto mi u Srbiji mozemo nabaviti :)
Ne racunam nesto sto nit je neko video nit cuo.

Ako je ovo bolje, alal mu vera, ali ja od kad sam probao apple, samo pri tome ostajem.

Pa ne mozes ti to tako da racunas kako se tebi svidja. :d
I nije tacno da ga niko nije video ni cuo, ima osoba na forumu koje su imale priliku da se sretnu sa tim plejerima.
Jesu teze dostupni, ali nisu nenabavljivi (kao uostalom i mnoge druge IT stvari).

Hvala na odgovorima svima, ali ne bih zeleo da ovo bude tema Ipod vs. Ostali.
Htedoh samo da cujem misljenja o kvalitetu zvuka Ipod nano prve generacije, i sanse clip, i kako stoji 5220 u odnosu na njih.
Meni se cini da su sva 3 uredjaja izvanredni.

Probao sam Ipod i Nokiju 5220, i sa Sony MDR-E828 (koje inace koristim uz nokiju), i sa Ipod-ovim slusalicama, i subjektivan utisak je da sa Ipod slusalicama je veoma slican zvuk sa 5220, dok sa Sony-jevim, je zvuk malo bolji na Ipod-u
Sansu Clip nikad nisam video uzivo.

Posto mi se Ipod nudi (koliko vidim) ispod cene, vrlo je moguce da bas njega uzmem. Idealno mi je 2gb prostora za muziku, ali mogao bih nekako podneti i 1gb

@WebWolf

Daleko od toga da bateriju ispraznim za 1 dan, kad slusam muziku, traje mi najmanje 2-3 dana, ali desavalo mi se da zbog istrosene baterije od muzike, nemam za telefoniranje, pa se plasim da mi se ne ugasi, a ja na bajsu u nekoj vukoj.bini

Uzmi Ipod. Ako cujes razliku sa tim Sony sluskama (koje BTW nisu nista posebno, bez uvrede, imam ih i sam), onda bi je sigurno tek stvarno cuo sa recimo nekim Sennheiserom. Ne znam u kom bitrate-u slusas, u principu mislim da je varijabilni V2 optimum (prosek ~190-200kbps).

Nazad
Vrh Dno