Šta je novo?

iPod klonovi - kakvi su?

gda

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2005
Poena
304
Dakle da li neko ima iskustva sa ovim iPod klonovima ("BT YJ 809", Xwave S40)?
Kakav je kvalitet i jačina zvuka?
jel ne crkava memorija?
Kakva je funkcionalnost opcija koje imaju?

original je uvek original.
i "dacia" pokusava da bude zamena "golfu"!
nekima uspesno... meni nikako. Xwave sam probao Walkmen - ST LAB, i mnogo je slabiji u svemu od "brendirane" i priznate konkurencije. jedino sto mi je ok to je Samsung yp-mt6. doduse samo od 512mb, ali izuzetno malih dimenzija a velikog roka trajanja baterije i velikih mogucnosti, opcija. pomenuti samsung sam kupio u Kanadi i ne znam da li je kod nas u ponudi.
ali i pored njega uzeo sam Ipod

da li ti je xwave još uvek živ?
mislim, nema problema sa crkavanjem memorije?

najviše me interesuje kolika mu je jačina zvuka, da li je dovoljna?

Koliko baterija traje Xwave-u? Kvalitet sluski? Osvetljenje display-a? Daj neke detalje da formiramo neku sliku o proizvodu... Znam ja: koliko para toliko i muzike... Ali ovde je nekako malo para za dosta muzike pa pitamo jel ta muzika valja :D

Na ovim prostorima cena je uvek imala odlucujucu ulogu ;)

A koja je razlika izmedju iPoda i mobilnog koji pushta stereo mp3 ? :)

iPod je statusni simbol ;)

Ja koliko sam cuo, ipod (shuffle) ima boji zvuk od mog creative mp3 player-a ..

Falcon je napisao(la):
iPod je statusni simbol ;)

Aaaa, znachi ko mercedes ili ferari :) Preskup, krsh, ali imash stila ako ga posedujesh :D

Poslednja izmena:
Ne nego jednostavno ne postoji player koji kvalitetnije reprodukuje muziku (a imao sam priliku mnogo toga da cujem). Ko nece to da plati ne mora naravno. Ja znam da mi ne pada na pamet da ovaj nano prodam, ikad. Samo cu mozda nekad u buducnosti naabaviti veliki iPod malo mi je ovih 2 giga.
Predpostavljam da ti jos imas onu papuca nokiju? Naravno da je sprava koja je napravljena za pustanje muzike bolja od mobilnog koji pusta mp3. Tu jedino odskace sony-ericsson linije mp3 mobilnih zato sto je taj deo za muziku (plus slusalice koje su krucijalne) odradio sony.

Jedina mana koju iPod serija ima je cena nazalost. Al kao i sve na svetu apsolutni vrh mora da se plati. Ja ne zalim ni jedan evro za ovo. Uvek mi je logicnije bilo da se ovakve stvari koje ipak traju plate vise i kupi vrhunksa stvar nego kuburiti sa "second-best".

u istrazivanju medju studentima,preko bare i u britaniji, ipod je omiljeniji cak i od piva!!! po prvi put da nesto bude ispred piva i putovanja.
e sad njihove platezne mogucnosti su mnogo vece nego nase.
zbog toga siti verovatno osudjen da kupis jeftiniju varijantu.
opet smo se ditancirali od glavne teme.
ipod klonove nisam probao sem onog x wave sto sam naveo.
zvuk mu je bio losiji i od samsunga a da ne kazem od ipod-a. naravno, i sluske u tom ocenjivanju su odigrale ulogu.
po meni x wave je losa muzika za toliko (malo) para.
baterija je cas izdrzala vise cas manje, stvarno nepouzdano.
ceo utisak mi bio nikakav i jako brzo sam ga se oslobodio dok napr o samsungu koji nije puno skuplji imam samo reci hvale.

driver je napisao(la):
Aaaa, znachi ko mercedes ili ferari :) Preskup, krsh, ali imash stila ako ga posedujesh :D

Pa nije, nego se ne smaras mnogo... Meniji su extra jednostavni, a opet vrlo lako dodjes do bilo kojeg fajla... Ako moram da se smaram sa kojekakvim glupostima inace, sto bih i od slusanja muzike pravio nepotrebne komplikacije... Povezes iPod na PowerBook :) automatski se uradi sinhronizacija muzike koju si skidao na poslu i na putu kuci slusas svakog dana nove pesme. Probao sam gomilu plejera i od ovih izvikanih, npr. kada sam probao posle iPod-a neke iRivere samo sto me nije strefio nervni slom, kada sam video koliko puta treba da se klikne da bi se pustila neka pesma. Nije ni cudo sto je iriver propao.

Telefon je previse komplikovan za pustanje muzike, mada W810 ima jako dobar zvuk...

Naravno, ne pokusavam da Gurua ubedim u bilo sta, jer se dobro secam izjave (parafraza, naravno): "Sta ce kome uopste mp3 plejer, kada muzika ionako svira svuda na ulici, po kaficima itd..." :)

driver je napisao(la):
A koja je razlika izmedju iPoda i mobilnog koji pushta stereo mp3 ? :)
ogromna, nijedan mobilni telefon ne poseduje takav kvalitet zvuka ko ipod, probao sam i sve pocketPC modele, i sony ericssone W seriju (osim w950 koji josh nije izashao,a hvale ga), ROKR motorolu i niko ne moze da se meri sa ipodom. A da koshta dosta i da ne nudi nishta osim muzike, za to se slazem,ali ******, kvalitet se placa

Kakvi su Sandisk MP3 plejeri u poredjenu sa iPod-om?

Ok, ok :) Ne idem peshke nigde, muzika u kuci, muzika u kolima, tako da mi je 200-250e troshka za mp3 player nezamislivo. Za te pare se moze uzeti mobilni sa dobrim mp3 karakteristikama, PSP kome je mp3 samo delic mogucnosti ili PDA, pa ne razumem isplativost iPoda i logiku popularnosti nechega shto pushta samo muziku :)

tom logikom, zasto kupiti skuter kad imas kola...?
samo jedan detalj-koliko ti traje baterija na pda a koliko na i-pod? razmisli

SanDisk je jedan od boljih, kada su ti klonovi u pitanju. Imaju dosta uspeha na svetskom trzistu.

najbolje ocenjeni po stranim forumima od i-pod klonova su:

SanDisk Sansa m240 White 1GB USB 2.0 Portable MP3 Player Model SDMX3-1024-A18 - $74.99

Transcend T.sonic 310 Gray/White 1GB USB 2.0 Flash Drive / MP3 Player Combo Model TS1GMP310 - $57.99

ARCHOS Black 4GB USB 2.0 Gmini XS 100 Pocket Music Player Model 500788-$128.99

JetAudio Dark Blue 1GB USB 1.1 Portable Player Model G2-1024BU - $89.99

malo slabije je ocenjen,od straen korisnika,
Creative Black 1GB USB 2.0 ZEN NANO PLUS Model 70PF163300003 - $69.99

furov je napisao(la):
tom logikom, zasto kupiti skuter kad imas kola...?
samo jedan detalj-koliko ti traje baterija na pda a koliko na i-pod? razmisli

Pa skuter manje troshi, mozesh da se provuchesh krozu guzvu, da se parkirash gde hocesh, a koje prednosti ima iPod u odnosu na muziku u kolima i da to opravdava 200e prazniji novchanik ? :)

Drugo je to ako puno putujesh prevozom i stalno idesh peshke, onda da razumem, ali znam ljude koji ne izlaze iz automobila a imaju iPod :)

A shto se tiche baterije, pa zar cesh ti po ceo dan da slushash muziku ? :)

driver je napisao(la):

Ja slusam non stop... Cim udjem kuci, ostavim iPod na dock i ukljucim kucno ozvucenje (posto je jedno do drugog :) )

"Apple shipped ... 8,111,000 iPods during this quarter which represents a ... 32% growth in iPods year-over-year.
- iPod continued to earn a US market share of over 75 percent "

Drugi detalji ovde

Toliko o iPod killerima :)

driver je napisao(la):
Drugo je to ako puno putujesh prevozom i stalno idesh peshke, onda da razumem, ali znam ljude koji ne izlaze iz automobila a imaju iPod :)

Meni devojka dala u zadatak da joj pribavim adapter za povezivanje iPoda na njen auto-radio. Tako da sada razmatram opcije kupovine Dension iceLink-a za Fabiu. ;)

Mnogo bre komplikujete :D

Ovaj slusha muziku u kuci sa ipoda, a tebi treba ipod da bi ga nakachio na auto radio koji nema mp3, a ceo mp3 CD za kola koshta trecinu ipod vrednosti :)

Ako mi nekad bude trebalo da slusham 'ziku, uzecu bre PSP pa cu imati josh 10 drugih mogucnosti ;)

driver je napisao(la):
Ako mi nekad bude trebalo da slusham 'ziku, uzecu bre PSP pa cu imati josh 10 drugih mogucnosti ;)

I sta, onda ces da nosas onu cigletinu sa sobom?

Ja imam Sony NW-HD5 ima 20Gb, baterija traje 40 sati(provereno), dobio sam i punjac, zvuk je stvarno odlican, kvalitetna izrada, a platio ga 150evra....
Tako da mislim da je iPod jednostavno precenjen.

Ja sam licno ubedjen da nikome ko je ikada koristio iPod nije posle palo na pamet da kupi/koristi/preporuci bilo sta drugo.

Ja oko 2 meseca imam iPod Nano 2GB. i pre neki dan mi dodje drugarica sva odusevljena, dobila Creative Nano Plus 1GB. Ja ga uzmem, malo procackam, i shvatim koliko ja u stvari dobru stvar imam! Pogotovo kada se shvati da je i taj Creative prilicno bolji od ovih shodera na koje posle samo Xwave i slicni samo lepe svoje nalepnice.

Nazad
Vrh Dno