Šta je novo?

iPod iz USA

artintact

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
309
Uskoro ce mi prijateljica iz USA kupiti i doneti novi iPod video 80gb.

Imam nekoliko pitanja:

- da li je iPod iz USA potpuno kompatibilan sa nasim standardima (struja, kablovi...)?
- da li se pri kupovini dobija formatirana sprava i treba da se obrati paznja na razliku u podrsci za pc ili mac (imam pc)?
- da li je potrebano dokupiti neki dodatak za prebacivanje fotografija direktno sa fotoaparata na njega?
- sta je jos pozeljno kupiti od dodataka koji ne idu u osnovni paket za njega?

Hvala

Pa ako is odlucio videces kada dodje.

Mozda dobije sve uz njega, a mozda ti treba samo jedan kablic....
Nemoj zuriti. Sacekaj.

- da li je iPod iz USA potpuno kompatibilan sa nasim standardima (struja, kablovi...)?

Ako je uređaj dual voltage (a mislim da jeste) jedino što bi mogao da zamoliš prijateljicu je da ti kupi adapter ("pretvarač" ili kako već) koji će ti omogućiti da ubodeš napajanje u "domaći" šteker. Cena ove džidžabidže je, čini mi se, oko $2.

Pozdrav

...ili 100 din na pijaci :)

Zar se ne puni preko USB-a?
Ne znam, imam iPod mini, hranim ga samo na USB portu.

Zar se ne puni preko USB-a?
Ne znam, imam iPod mini, hranim ga samo na USB portu.

Slozio bih se s tobom. U svako slucaju bih rekao da se ne kace na direktno na mrezu.

Ispravka: sada sam nesto gledao, izgleda da imaju punja;, leziste!

Poslednja izmena:
iPod 5G ili 5,5G, kao i svi ostali aktuelni modeli se pune preko USB-a a punjach i onako ne dobijash uz njega... ako kupish kod nas (za oko 3000 din) dobicesh normalan evropski konektor... on se lako skida sa punjacha i ako kupish World Travelers Kit mozhesh menjati konektor na punjachu u zavisnosti od zemlje u koji si...

instaliraj iPod updater i prati uputstva... po default-u iPod je FAT32 jer je to kompatabilno sa obe platforme... za tvoj iPod ne znam jer 80GB je veliko za FAT32... uostalom iPod se vidi kao externi drive u Win i lako je formatirati ga...

za prebacivanje fotografija direktno sa aparata na iPod imash vishe reshenja.. Apple iPod Camera Connector npr... ali imash i card reader-e i druga reshenja od ostalih proizvodjacha...

od dodataka mozhesh uzeti Universal Dock, kablove za povezivanje na TV (nisu standarni, drugachiji raspored zhica pa moraju apple kablovi ili pravi sam @*#$#), integracija u kola,.... imash previshe accessories na raspolaganju.. gledaj sam shta ti treba...

pozdrav

instaliraj iPod updater i prati uputstva... po default-u iPod je FAT32 jer je to kompatabilno sa obe platforme... za tvoj iPod ne znam jer 80GB je veliko za FAT32... uostalom iPod se vidi kao externi drive u Win i lako je formatirati ga...

ne bas... FAT32 ima ogranicenje od 2TeraByta. Ono na sta mislis je vestacko ogranicenje u WinXP (i Win2K) da ne mozes pri formatiranju particije vece od 32GB da izaberes FAT32 vec samo NTFS (kako bi ljudi brze presli na NTFS, koji je doduse dosta bolji).

Primer imam LiteON 5045 DVD-HDD standalone recorder sa 160GB hardom koji je FAT32. Izvadio sam hard i lepo se vidi i radi na WinXP (i jos lakse prebacuje materijal :) ) ali ako bih ga formatirao preko WinXP standardni MS format bi mi ponudio samo NTFS. Sa drugim alatima mozes sta hoces do 2TB

Poslednja izmena:
Uskoro ce mi prijateljica iz USA kupiti i doneti novi iPod video 80gb.

Imam nekoliko pitanja:

- da li se pri kupovini dobija formatirana sprava i treba da se obrati paznja na razliku u podrsci za pc ili mac (imam pc)?
- da li je potrebano dokupiti neki dodatak za prebacivanje fotografija direktno sa fotoaparata na njega?
- sta je jos pozeljno kupiti od dodataka koji ne idu u osnovni paket za njega?

Hvala

1. kablovi ne i struja ne. medjutim to tebe ne treba da brine jer je usb standardizovan a uvek mozes da kupis 3rd party punjac za uredjaje koji se pune preko usb-a. driver ti je rekao da mozes da kupis na buvljaku za 100 dinara adapter za nas steker
2. nema sta da brines samo ga prikljuci na pc
3. ne
4. e, sto se ovoga tice kolicina para koja moze biti potrosena na razne dodatne dzidza-bidze je ogromna. sta je pozeljno zavisi od tvojih licnih afiniteta. gledaj samo da bude kvalitetno i raspitaj se unapred/vidi reviewe na internetu jer je bilo punjaca za kola koji su spaljivali bateriju i sl.

3. Ako hoce da prebacuje fotke sa aparata na iPod bez posredovanja racunara, treba mu dodatak. Postoji npr. Belkin card reader for iPod koji se povezuje na dock konektor iPod-a i u njega se ubacuje kartica iz fotoaparata.

da da,nisam video rec "direktno"....moja greska

dakle jedna bitna stvar koju apple ne priznaje a dogodilo se oko 80% korisnika
4th generacije color ipoda u 15 mesecu (veoma zgodno po isteku garancije)
baterija vise nece da se puni UOPSTE
apple taj servis naplacuje 70e
ja vise njihove proizvode ne kupujem

Nazad
Vrh Dno