Znam da je androidu svojstveno povremeno bagovanje, a ne znam da li se tako nešto dešava i IOS-u? Naime juče mi je "zabagovao" nov iphone 6s. To se desilo dok je ćerka dok se nalazila u aplikaciji za pisanje poruka isprobavala prečicu za prikaz otvorenih aplikacija u pozadini (inače se do toga dolazi dvostrukim klikom na prednje dugme)... Jednostavno se telefon ukočio i ostao na aplikaiji messages i ni da mrdne... Čak ni ekran nije hteo jedno vreme da se upali klikom na power dugme... Ćerka je mogla da pozove Siri, ali od toga nije bilo pomoći, sve dok ja duže nisam držao dugme za paljenje i prednje dugme (pa preko deset sekundi) i telefon se tek tada resetovao i proradio. Još nisam uradio update sa 9.0.2 verzije IOS-a pa ne znam da li je u tome problem jer mi se čini da sam pročitao da neke prečice (trikovi) sa 3D tačom funkcionišu tek sa verzijama 9.1, odnosno, 9.2... Kad sam na brzinu surfovao da vidim kako se resetuje telefon, procitao sam da su korisnici prijavljivali gubljenje funkcije 3D Touch i da se u tom slučaju čak više puta morao resetovati telefon da proradi... Ne znam da li su ti i slični bagovi "normalna stvar" koja se ispravlja u sledećim verzijama IOS-a ili možda postoji neki hardverski problem sa telefonom, pa da ga reklamiram što pre, jer kupovinom preko Web-a u MTS-u, kažu da telefon može da se vrati u roku od dve nedelje i da se dobije novi, a ne da ide na popravku...? Ako je to normalno, da li mi savetujete da apdejtujem na najnoviji IOS. Interesuje me da li se i kod IOS-a, analogno androidu, postupno apgrejduju, verzija po verzija IOS-a, kako su izlazile, ili se IOS automatski nadogradi na poslednju verziju... To pitam da bih mogao da izaberem na kojoj verziji je, za sad, najbolje da ostanem u smislu problema koji mogu da se jave...
Poslednja izmena: