Šta je novo?

iPhone Windows kopiranje fajlova

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Sa kojom aplikacijom za Windows (konkretno win7) mogu da kopiram fajlove na iPhone 3G sledećih ekstenzija: pdf, txt, xls, doc, jpg, 3gp, png, i ostale manje više standardne ekstenzije.

Takođe gde treba kopirati te fajlove? Probao sam pomoću raznih programa kao što su iPhoneBrowser, iPhone Explorer, iFun-Box, DiskAid, da kopiram npr jednu jpg sliku u sledeće foldere:
/User/Media/DCIM/100APPLE
/var/mobile/Media/DCIM/100APPLE
ali kada otvorim Photo, prikazuje je kao crn thumb a kada pokušam da je otvorim, otvori crnu pozadinu, da mi play button na koji kada kliknem kaže da video fajl nije podržan.

Pozdrav

Pa ako iPhone ne podrzava taj format, kako mislish da ga pustish :)

Ne znam zashto budzish i manuelno kopirash bilo shta, prevuci sve shto hocesh u iTunes i on ce ti sve iskopirati, uslov je samo da imash chime to na telefonu da otvorish. Za video je najbolje da iskonvertujesh u iphone rezoluciju i format, recimo programom Handbrake...

Možda nisam jasno napisao ali problem je u tome što to što sam iskopirao je bila slika jpg formata a to valjda podržava?

Instaliraj iFile aplikaciju iz Cydije, ona će ti dosta pomoći oko ovoga.

Ako hoćeš da ti se slike pojave u Camera Roll, onda ih ubaci (pomoću iPhone Folders, iFunBox, SSH - nije bitno kako) u bilo koji folder na telefonu (recimo, var/mobile/Media/Photos). Onda otvori iFile na telefonu, idi u pomenuti folder i otvori sliku koju želiš. Kada se slika otvori, videćeš dole 4 ikonice - ti klikni na treću po redu (izgleda kao folder sa strelicom na dole) i slika će ti automatski biti ubačena u Camera Roll.

Za pdf, txt, xls, doc fajlove treba da instaliraš QuickOffice ili DocsToGo. Ako si npr. instalirao DocsToGo, onda idi (pomoću iPhone Folders, iFunBox, SSH i sl.) u var/mobile/Applications. Tu ćeš videti gomilu raznih šifriranih foldera, a ti treba da nađeš koji je folder za DocsToGo (kod mene npr. počinje sa 2F1E8B71...). Kada nađeš taj folder, videćeš u njemu folder Documents: tu treba da ubaciš svoje pdf, txt, xls, doc fajlove. Posle samo pokreni DocsToGo na telefonu i moćićeš da pregledavaš i edituješ te fajlove koje si ubacio.
Inače u iFile možeš da namestiš da ti se na telefonu prikazuju imena foldera u var/mobile/Applications da ne bi lutao i dugo tražio koji folder pripada kojoj aplikaciji ;)

Možda nisam jasno napisao ali problem je u tome što to što sam iskopirao je bila slika jpg formata a to valjda podržava?

Kako si ga iskopirao ? Na silu u neki dir gde mislish da treba da ide ? :) Imash u iTunesu da odaberesh odakle ce da ti vuche fotke pa ako treba moze jedan direktorijum da sinhronizuje svaki put kad nabodesh iPhone na USB, i to mora da radi ako je jpg...

Skapirao sam sada da mora da pravi bazu putem iTunes-a ali to nisam primetio kod ovih programa koji navodno rade bez toga pa sam se nadao da postoji način. A za obične fajlove sam pronašao rešenje putem FTP servera jer izgleda da ne može drugačije.

Pa mnogo je jednostavnije da imash i bazu od punih 16GB nego da se stiskash za to mesto pa non stop trazish direktorijume i sve ruchno kopirash, preko iTunesa je sve daleko jednostavnije i brze, samo prevucesh shta hocesh i on sinhronizuje. A na sve to, imacesh backup svega shto ti je u telefonu pa i ako ga ikada obrishesh ili predjesh na noviji iPhone, necesh morati sve ponovo da ubacujesh, vec samo sinhronizujesh..

Kao dugogodisnji korisnik i fan iPhone-a mogu samo da kazem da je sinhronizacija sa iTunesom jedna od najgorih stvari na iPhone-u.

@driver - kapiram zašto je to dobro ali moraš priznati da i nije baš toliko praktično za neke stvari.

@snakeEyes - možda treba samo da se naviknem...

Ja preko iTunesa ubacujem samo aplikacije i to vrlo retko, muziku ubacujem preko playera na kome slušam muziku, foobar2000, ima foo_dop komponentu koja može ubaciti i artwork zajedno sa albumom, tako da sam se otarasio iTunesa što se tiče toga. :)

Nisam bio upoznat sa foo_dop-om. Obavezno cu probati jer je prebacivanje muzike sa itunesom katastrofa. Hvala.

Kao dugogodisnji korisnik i fan iPhone-a mogu samo da kazem da je sinhronizacija sa iTunesom jedna od najgorih stvari na iPhone-u.

To mozda ima neke probleme u Windowsu, nisam probao. Na OS X sve radi bez problema, i najbrzi je i najjednostavniji nachin za sinhronizaciju.

Stvarno ne znam kako moze jednostavnije i brze da bude da to isto radish manuelno, ja samo prevucem sve u iTunes i nabodem iPhone...

Poslednja izmena:
Ja imam OSX i za muziku mi i dalje ne valja iTunes sređivanje/prebacivanje. :) Za sve ostalo je dobar, samo prevučeš i to je to...

To mozda ima neke probleme u Windowsu, nisam probao. Na OS X sve radi bez problema, i najbrzi je i najjednostavniji nachin za sinhronizaciju.

Stvarno ne znam kako moze jednostavnije i brze da bude da to isto radish manuelno, ja samo prevucem sve u iTunes i nabodem iPhone...

Manje vise ista (ne)funkcionalnost je i na OSX-u i na Win-u. Zasto bih morao citav folder sinhronizovati sa itunes-om ako zelim samo par fotki? Resio sam tako sto sam napravio folder sa duplim slikama u koji guram samo fotke koje hocu da mi se sinhronizuju sa iPhone-om. Ne mozes reci da je ovo najbrzi i najjednostavniji nacin kada to nije,zasto bih morao drzati duple fotke? Najjednostavniji i najbrzi nacin bi bio da mozes iz bilo kog foldera prevuci bilo koji fajl na iphone u itunesu i da ga on sinhronizuje.

E, a kako da sinhronizujem aplikacije. Npr, iPhone mi je pun aplikacija ali ih nisam ubacivao preko iTunesa već appstore preko iPhonea. Sada kada odaberem da sinhronizuje aplikacije u iTunesu on mi kaže da će obrisati sve aplikacije sa iPhonea :(

A sigurno će mi to raditi i kada zakačim iPhone na komp na poslu a i kada reinstaliram komp. Šta raditi???

Meni je u pocetku bilo cudno to sinhronizovanje, medjutim kada sam usao u stos, nema boljeg nacina za snimanje podataka na iPhone. Samo stikliras sta treba i zdraavo. Nikakvo prevlacenje kopiranje, jurcanje po folderima i sl...

E, a kako da sinhronizujem aplikacije. Npr, iPhone mi je pun aplikacija ali ih nisam ubacivao preko iTunesa već appstore preko iPhonea. Sada kada odaberem da sinhronizuje aplikacije u iTunesu on mi kaže da će obrisati sve aplikacije sa iPhonea :(

A sigurno će mi to raditi i kada zakačim iPhone na komp na poslu a i kada reinstaliram komp. Šta raditi???

Zar ti ne ponudi da uradiš transfer aplikacija sa iPhonea na kompjuter?

Kada štikliram da odradi sync aplikacija ovo mi javi:

Are you sure you want to sync applications? All existing applications and their data od the iPhone "iPhone" will be replaced with applications from this iTunes library.

Opcije su: Sync Applications i Cancel

Probao sam Authorize Computer i Transfer Purchases from "iPhone" ali i dalje mi među aplikacijama koje je prebacio na komp se ne nalazi "iGo My Way" navigacija, što mi je najbitnije a nisam je ja instalirao.

Šta mi je raditi?

p.s. Jel tačno ovo što sam pročitao da iTunes samo kopira sa kompa na iPhone a ne obrnuto? Ako je tako da li je to za sve (muziku, podcast, slike i ostalo) ili samo za neke stavke?

Poslednja izmena:
Da li je moguce da to niko nije probao ili se mozda zeznuo pa uradio?

Mislim da treba da instaliras AppSync preko Cydie i da onda nece da ti pobrise, inace uvek te tako upozorava da ce da ti pobrise a u stvari se nista ne desi. E sada uvek postoji rizik jer ne znam dal je kod tebe sve isto kao i kod mene sto se tice softvera i Cydie. Posto se meni jedared desilo da mi je pobrisao, ali samo free aplikacije koje sam regularno instalirao preko AppStore-a.

Imam i Cydia-u i AppSync ali kada radi Transfer Purchases ne prebaci iGO. Pa izgleda mi ostaje samo da probam? Koliko može biti komplikovano instalirati iGo ako se nešto zezne.

Sada sam pronašao thread gde lik kaže da je odradio sync i da su mu ostale sve aplikacije. Kome verovati?

Veruj meni. Ostaće ti sve aplikacije.

Drugo: za prebacivanje fajlova na iPhone, koristi iPhone Folders, odličan program. Radi na Win 7 odlično. Prilikom instalacije ovog free programa, u My computer, dobićeš ikonu iPhone Folders i tako "kopaš" po iPhonu.

@MegaSkot - OK. Ajde verujem ti. Mada trenutno imaš 1.666 postova. Ne znam da li to treba nešto da znači...

Ajde da probamo taj iPhoneFolders. Javljam utiske.

Hvala.

Probao sam sinhronizaciju i nije obrisao iGo i još neke aplikacije koje su najverovatnije išle preko installous-a.

Nisam probao iPhoneFolders jer nešto im se sajt bagovao.

Veruj meni. Ostaće ti sve aplikacije.

Drugo: za prebacivanje fajlova na iPhone, koristi iPhone Folders, odličan program. Radi na Win 7 odlično. Prilikom instalacije ovog free programa, u My computer, dobićeš ikonu iPhone Folders i tako "kopaš" po iPhonu.

Nazalost ne radi na Win 7 x64

Ko još koristi x64?:p

Ko još ne koristi X64? :p Ja koristim iPhone Explorer, mada otkad se pojavio DropBox za iPhone ništa mi drugo ne treba.

Ko josh koristi Win :d:d

Vrh Dno