Šta je novo?

iPhone SE (2022)

Malo sam se šoknuo nedavno kada sam, praveći neka side-by-side poređenja, shvatio da moj prastari Samsung S7 pravi bolje fotografije od SE2022 koji sam dobio kao službeni.
Da li je to očekivano, ili nešto nisam podesio kako treba?

Upravo sam kupila iphone 2022. Razlog je bio sto mi je budzet bio do 400 eur, htela sam nov uredjaj, iphone, jer zbog gubitka tel. imam neplanirani trosak, a korisnik sam Apple uredjaja. Kompromis sa android tel nije opcija. Placen 330, ja ga aktivirala. Mislim da je najbolja opcija zbog datuma proizvodnje u odnosu na cenu, jer imace podrsku jos par godina. Jedino mislim da mu je mana snaga baterije, jer intenzivno koriscenje na 100% bh vrv zahteva jedno dopunjavanje u toku dana. Inace, dizajn iphone tel od 13 nadalje mi se ne dopadaju, suvise su robusni, lako im se grebe boja, deluju jeftini u ruci, izgled 3 ili dve kamere na poledjini podsecaju na sporet. Pristala bih na modele 12 i 13 mini, mada su skuplji u odnosu na ovaj model bar 200 eur a smatram da toliko ne vrede. Ovaj model je elegantan, dovoljno tezak u odnosu na dimenzije, lepo lezi u ruci. Jedino kuckanje na tastaturi moze biti problem, jer jedan prst obicno kaci dva slova, i greske u kucanju nisu retke. Kamera ni na jednom mobilnom uredjaju po mojim kriterijumima nije dovoljno dobra, smatram da za dobre fotke i videa moramo imati fotoaparate i kamere posebnog kvaliteta. Ovo su moji prvi utisci…

Uživaj u telefonu. Lično mislim da vredi svaku paru.
Nema neke razlike u brzini pri normalnoj upotrebi. Imaće podršku još pet godina sigurno.
Ja sam za se2020 rešio sa magsafe maskom i malim power bank-om, mada je meni "uvaljen" telefon od strane klinaca sa urnisanom baterijom.
Odavno je ispod 80% baterija a opet je solidno dugo držala ako se ne gleda film na njemu.
Power bank je neki od sestre, radi reklamni materijal, mislim da je nešto kao Promobox. A maska je sa alija, nisam uspeo ovde da nađem.
IMG_0918.jpg
Dizajn je stvar ukusa, lično mislim da su lepši noviji modeli. Kamere i meni idu na živce neki put koliko su isturene, ali pomak u kvalitetu je baš veliki. Imam ja dobar fotoaparat i nakon DSLR-a, ali već neku godinu ga uopšte ne koristim. Jednostavno, noviji modeli, noviji mozak, bolje optike, bolji senzori... Da se raumemo DSLR pravi bolje fotografije, kamera snima bolje snimke, ali ono što je bitno je da je fotograf taj koji to radi, sa optikom koja košta minimalno bar taj jedan telefon.
Sve ostalo od aparata, može iPhone da im stane na crtu komotno.
Ja sam uglavnom komotnio gurao dan na se2020 sa lošom baterijom, sa 13-com guram skoro dva dana. Kapacitet ide sa gabaritom i težinom, ne možeš protiv fizike :)
Za kucanje probaj da koristiš "klizanje" a ne kucanje (gboard ili swiftkey), mene je to spasilo na maloj tastaturi.
Pogledaj malo klipove ili pročitaj negde šta da pogasiš od opcija. Mnogo kod tog telefona znači za uštedu baterije.

Nazad
Vrh Dno