Šta je novo?

iPhone - Prepakiranje

• Začetnik teme Deleted member 16483
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 16483

Guest
https://goo.gl/A0nNsU
Ovakvi se telefoni najcesce prodaju kod nas u malim radnjama. U jako velikom broju slucajeva platite nov telefon a dobijete koriscen tel. Naravno ovo mozete da dobijete i u velikim radnjama.
Kod nas se u glavnom prodaje roba jako loseg kvaliteta, sumnjivog porekla. Jako malo stvari se legalno uveze, a i to sto se uveze, uveze se bez skoro pa nikakve kontrole.
U veoma veliko slucaju prodaju nam se reparirani telefoni, prepakovani, popravljani i td.:mad:

Serijski broj i proveri se dali je aktiviran,mada razumem da za to mnogi neznaju i onda nalete na nesto ovako..

Serijski broj i proveri se dali je aktiviran,mada razumem da za to mnogi neznaju i onda nalete na nesto ovako..

Narvno preko ser broja se moze ustanoviti da li je bio aktiviran ili nije, ali nisam siguran da li se to moze na licu mesta uraditi, tj u radnji.

Poslednja izmena od urednika:
Imei broj postoji na kutiji,ako ne daju proveru odmah postoji i sumnja da ima nekog muljanja..

Sent from my iPhone using Tapatalk

okacio sam ja klip gde sam pomenu problem koji je imao moj prijatelj sa kupovinom u manjoj radnji

na kutijama su lazni serijski brojevi cesto

ugl belvile mobile shop, avm i viktor mob su radnje za koje znam da prodaju prepakovane ajfone

okacio sam ja klip gde sam pomenu problem koji je imao moj prijatelj sa kupovinom u manjoj radnji

na kutijama su lazni serijski brojevi cesto

ugl belvile mobile shop, avm i viktor mob su radnje za koje znam da prodaju prepakovane ajfone

Znao sam ja da se uvalju stari telefoni kao novi ali ovako nesto iskreno nisam ocekivao da rade, u stvari sasvim je i logicno da se sluze sa ovim kada bolje razmislim posto svasta rade. Ali ovoga se ne bih setio da nisam naleteo na taj video.
Vecina tih radnji u stvari prodaje koriscene telefone kao nove, ja sam licno imao par iskustava sa nekim radnjama u Beogradu. Zovem radnju pitam ima li taj i taj model, odem tamo ispostavi se da je tel polovan a oni tvrde da je nov.
E sada naravno, kada je u vakumu niko ne bi posumnjao. Kod iphon-a se to moze proveriti, ali sta sa andoridim ili wiondows telefonima, kako to proveriti, prakticno je nemoguce.
Meni samo nije jasno kako te radnje rade na taj nacin, inspekcija ne posptoji. Prakticno takva kupovina se ne razlikuje od kupovine preko oglasa, oni legalno prodaju robu sumnjivog porekla, cak je preko oglasa kupiti i bolji izbor.

ma nece niko prepakivati neki windows telefon ili neki android koji nije popularan... eventualno najnoviju lg g seriju i najnoviju samsung s seriju od androida

ne znam kako postoje te male radnje u opste, ali neke su zaista dobre i profesionalne

Pa hoce, ja sam jurio da kupim novu Lumiu 930 prosle godine u ovo vreme, i jedina opcija su bile te neke male radnje, ne proizvode se vise. Neces verovati svaki koji sam otisao da pogledam je bio koristen, i imali su hardverske probleme.
Prodavci su naravno tvrdili da su novi, medjutim daleko je od toga, bili su polovni.
Neverovatno je to koliko su oni bili ubedjeni da cu da popusim tu pricu.

Lumie ne dolaze u vakuumu, ali ima na kutiji zastitini sticker. U dva slucaja tog stickera nije bilo, dakle kao da nije ni stavljan na kutiju a u drugim slucajevima je sticker bio tu. Telefoni su bili definitivno korisceni i to sam mogao da usatnovim na vise nacina.
Inace taj sticker tamo gde je bio su izgleda odlepljivali pa su lepili ponovo, jedino tako mogu to da objasnim.
Ovo rade i sa andorid uredjajima, po nekada je jako tesko ustanoviti da je uredjaj koirscen.

Najvise se prepakuju Samsunzi i iPhoni.
Tako sam ja prodavao iPhone 4s koji je imao tragove na ledjima od normalnog koriscenja. I kupac mi kaze " necu uzimsti telefon, suvise je izgreban" . Lepo mu objasnim da je telefon u originalnom izdanju da nije prepakova. On meni: ma vazno da je ocuvan. Toliko o prodaji telefona.
Inspekcija cuti na takve stvati. Sve se lepo zna koje radnje i sta rade. 99% radnje rade na crno. To znam 100%. Neka mi neko dokaze suprotno

Sve se lepo zna koje radnje i sta rade. 99% radnje rade na crno. To znam 100%. Neka mi neko dokaze suprotno
Onda nema nikakvog razloga da se uređaji kupuju u takvim radnjama (ako mene pitate nikada nije ni bilo). Da ljudi ne ulaze i kupuju stavili bi katanac na radnju. Uvek je bolje kroz oglase sa dokazima o kupovini. Ali ovaca je bilo i biće.

Ima ljudi koji nisu upuceni u te stvari. Npr starije osobe nikad nece dati za tel vise od 100-150 eur. Uglavnom kupuje telecone sa fiskalnim i garancijom od 2 god.
Vise od 50% ljudi kupuju od operatera. Retki su ljudi koji ce da iskesiraju 400 eur za telefon na crno

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Lumie ne dolaze u vakuumu, ali ima na kutiji zastitini sticker. U dva slucaja tog stickera nije bilo, dakle kao da nije ni stavljan na kutiju a u drugim slucajevima je sticker bio tu. Telefoni su bili definitivno korisceni i to sam mogao da usatnovim na vise nacina.
Inace taj sticker tamo gde je bio su izgleda odlepljivali pa su lepili ponovo, jedino tako mogu to da objasnim.
Ovo rade i sa andorid uredjajima, po nekada je jako tesko ustanoviti da je uredjaj koirscen.

pa to ti kazem, nije prepakvan

Vrh Dno