Šta je novo?

iphone pomoc

MilanBor

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poena
151
Ovako kupio sam polovan iphone i posto ja neznam ni jednu jedinu stvar oko iphona treba mi neko na brzaka uputstvo :)

Ovako :

Telefon je trenutno otkljucan za sve mreze u service pa general pa about pise version 3.0 sto kapiram da je verzija softvera.(najnovije ?)
Zanima me kako da znam da li je telefon jailbreakovan ?

Takodje ukapirao sam da treba da skinem itunes (malo sam searchovao po isrbija forumu :) )
Pa me zanima sta treba da uradim da bi ove "narodne warez aplikacije " radile bez problema ?

Ako moze neki savet i slicno :)

Takodje ako postoji tema koja na ove moje probleme odgovara izvinjavam se unapred !

Edit: Mozda treba da napomenem da u telefonu ima ikonica Cydia (stoji neka trojka u gornjem desnom uglu)

Poslednja izmena:
Imas Cydia instaliranu, znaci imas i jailbrake-ovan telefon. To sto ti stoji na ikonici 3 znaci da ima 3 nova update-a koja treba da uradis (mozes a ne moras). Dalje, da bi mogao da instaliras "narodne verzije softwera" treba ti account u iTunes (na iSrbija imas kako se pravi) i mobile instalation patch koji skidas iz Cydia. Vodi racuna da skines za 3.0 softwer da ne pogresis.
Kada to zavrsis dalje je lagano, instaliras preko iTunes jednu free aplikaciju, i onda opletes po onome sto ti se svidja, prethodno skines sa linkova koje ovde ne smem da postavim. Sva ta upustva imas na http://www.iclarified.com/tutorials/iphone/index.php Samo polako i citaj!

ok hvala

ovako skinuo sam itunes , napravio acc (15 min sam trazio normallnu adresu u USA :) ), e sad sta me zanima:

1.Vidim da treba da se autorizuje komp e sad moje pitanje glasi el treba da kazem ovom decku od kog sam kupio telefon da njegov deautorizuje (kapiram da netreba jer su 2 razlicita accounta al ipak da proverim)

Ako moze mala pomoc dok ne krenem u akciju
Puno hvala

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da treba samo sebi da autorizujes na iTunes. Ovako ne treba.
A sto se tice uputstava, najkorisnije informacije naci ces na iPhone Srbija. Ukucaj na google pa ces naci. Tamo sam ja naucio 90% stvari koje sad znam o mom iPodu, a i vec sam radio jailbreak i unlock na par iPhoneova od drugova. :)

Nazad
Vrh Dno