Šta je novo?

IPhone nece u DFU mode

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Pozdrav. Pitam za drugara. Ima 3G na kome je uradio erase all settings, jer je hteo da ga proda pa da obrise sve sa njega, ali sada telefon je zakucan na Apple logo-u i nece da su ugasi na Home i Power dugme, da bi usli u DFU mode. Kada ga prikljucimo na racunar, ne prepoznaje ga. Sacekali smo da se isprazni baterija, pa da pokusamo tako, ali nece, samo se pojavi ona slika da se puni baterija cim ga povezemo kablom. Kako da ga pokrenemo u DFU modu da bismo instalirali ponovo softver koji je on ocigledno obrisao kada je uradio erase all? Hvala.

Softverski:)
Skinete Redsn0w za OS koji koristite (Win ili OSX) sa sajta: http://blog.iphone-dev.org/ i njime oterate iPhone u DFU mode - postoji opcija DFU only.
Javi šta je bilo...

Koliko mi sada rece Power dugme mu izgleda prekida, cas hoce cas nece da radi. :) Vrlo moguce da ne radi uopste. Jedino mogu da proverim na ekranu kada se pokaze ona baterija. Jel moze taj ekran da se ugasi pritiskom na Power dugme? Ja ga stezem iz sve snage ali nece da ugasi ekran. Posle 5-6 sekundi sam se ugasi. Ukljucim ga ponovo na Home dugme ali da ga ugasim nikako.

A vec sam skinuo redsn0w_win_0.9.15b3 ali ne vidim opciju DFU only. Ima Just Boot. Jel to?

Problem je u tome sto posle toga ja treba da udjem u iTunes, ali on meni ne prepoznaje telefon.

Pazi, ekran je sad crn jer se ispraznila baterija. Ali cim ga stavim na punjac i pokusam da udjem u dfu on pokaze ono kao da se puni i cim se napuni dovoljno ponovo krene onaj apple logo loop.

Ostavi ga na punjacu neko vreme dok se dovoljno ne napuni baterija, potom ga preko USB-a spoj sa racunarom i onda udji u DFU mod na telefonu, znaces da si uspesno usao u DFU mod tako sto ce ekran biti crn i telefon nece biti u boot loop-u.

Pa redsnow trazi da se iskljuci telefon, tj. da se udje u dfu. Cak i ona opcija only boot.

Imaš malo stariju verziju redsn0w, 0.9.14b2, koja ima opciju DFU IPSW - Extras > Even more > options

Probaj u DFU da ga ubacis preko iReb, ako nece preko redsn0w. Inace to sto se tebi desilo posle erase all settings, jeste zbog toga sto ti je telefon bio JB.

I neces moci da ga vratis na istu verziju iOS-a, ako nemas prethodno sacuvane SHSh file-ove.

Dok ne sredi power neće moći u dfu.
Meni je ponekad uspevalo da ga bacim u recovery tako što držim home dok bodem kabal u njega.
Telefon prvo mora biti ugašen.

Realno, ili sredite to dugme, ili otvorite fon i prespojte kontakte direktno i tako uđite u dfu, pa onda uradite DFU IPSW i ostalo.

Možda malo radikalna metoda, ali to mi je jedino uvek uspevalo, a i brže mi je nego da gubim vreme testirajući šta će da upali a šta ne...

Poslednja izmena:
Imaš malo stariju verziju redsn0w, 0.9.14b2, koja ima opciju DFU IPSW - Extras > Even more > options

Skinuo sam je i nema options. Ima preferences ali tu nema nista sto bi mi pomoglo.

Probaj u DFU da ga ubacis preko iReb

I za njega treba power dugme.

Meni je ponekad uspevalo da ga bacim u recovery tako što držim home dok bodem kabal u njega.

Probao sam i ovo jedno 10 puta ali nece.

Realno, ili sredite to dugme, ili otvorite fon i prespojte kontakte direktno i tako uđite u dfu, pa onda uradite DFU IPSW i ostalo.

Možda malo radikalna metoda, ali to mi je jedino uvek uspevalo, a i brže mi je nego da gubim vreme testirajući šta će da upali a šta ne...

Probacu ovo.

Kod mene ima opciju za ulazak u DFU

Prilozi

• Screen Shot 2013-02-25 at 19.02.10.png
    Screen Shot 2013-02-25 at 19.02.10.png
    106.3 KB · Pregleda: 70
Da, ali on samo pravi fajl pomocu kojeg u iTunes-u ulazis u dfu. Ali meni iTunes ne prepoznaje telefon. Nije sada ni bitno, sredio sam ovo dugme, bio mu je pukao flat kabl za power dugme, sad moze da udje u DFU. Pre nego sto mu stavim ios, da pitam, koji je zadnji jailbreak koji moze da ide na 3GS? Znam kad sam radio drugarici na 3G da nije moglo cini mi se dalje od 4.2.1. Skidam sa linka dole.

http://www.ijailbreak.com/ijailbreak-downloads-section/

Ako je sim free slobodno stavljaj, one click JB je, ako nije nemoj nikako.

Prosto neverovatno ali sada me zeza iTunes. Prvo mi je izbacivao error 1634 ako se dobro secam, to sam resio, sada 11. To nikako da prodjem. Ne mogu da verujem. Usao sam u DFU mode. Jel moze mala pomoc, neki tutorial kako ovo da sredim jer cu da poludim??

Samo polako, tu smo da pomognemo :). nego reci mi prvo jel u pitanju 3G ili 3GS, u prvom postu si rekao da se radi o 3G-u a kasnije si spominjao 3GS, na 3G ne moze da ide iOS 6, mislim da je neka 4.x.x poslednja verzija iOS-a za ovaj model.

3GS. On mi je rekao da je 3GS, sreca pa sam pogledao malopre pozadi, A1303 pise, znaci 3GS. Ludim polako ali sigurno!

Pitaj ga da li je bio simfree. Ako je bio zakljucan i koristio je unlock iz cydije, onda update na najnoviji ios moze da podigne baseband , sto ne zelis.

Ma nema on pojma da li bio simfree ili nije, ne razume se decko uopste u to. Nije ni znao da je 3GS. Jel ima neki drugi nacin da se to sazna? I koja je opcija ako ne mogu da saznam jel simfree?

Uostalom, nije bitno da stavim najnoviji ios, moze i 4.2.1. U ovom trenutku me zanima samo da ga vratim u prvobitno stanje i da ga se resim.

Hvala momci sredio sam. U medjuvremenu sam dobio i 1015 gresku. Posle sam to sredio sa redsn0w, podigao je ios 4.2.1 i aktivirao sam ga preko iTunes-a. Prepoznao je Telenor karticu, ima signal, tako da mislim da je sve OK.

Nazad
Vrh Dno