Šta je novo?

iPhone nabavka

aleck

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
619
Uzeo sam u UK iPhone 8GB, W43, 1.1.2 fw. Nisam planirao, ali je bukvalno pola dana pred let nazad Geohot objavio kako da se unlockuje i onda trk do Carphone Warehousea.

U Apple Storeu nema šanse da se kupi, a čak ni u pojedinim CW radnjama, jer je uslov pri kupovini da se ostavi kompletna adresa, sa sve postcodeom. No, u drugom pokušaju sam našao susretljivog prodavca koji je upisao neki random postcode i dao mi telefon bez ugovora.

Nakon toga - i čitanja jedno 150 raznih stranica - krenuo sam u proceduru i sve bilo gotovo. Svaka čast onom Hotzu, totalni je ludak.

Tako da ako neko ima šanse da trkne do UK, to je dobra prilika. 8GB je 269 funti, što je oko 400E

Ahahahahahaha kakva si ti faca :D

Pa za 450 ima da se uzme kod nas, a malo mi je lakshe da dam 50 jura vishe nego da trckaram do UK-a :D

BTW, ako imash nekog u Ameriku moze da ti donese za smeshnih 400 dolara, ili ti oko 290 evra - a nema trcanja :p

Čuj, kad firma šalje, onda se ne bunim. ;)

450, a? To ono - ortačke varijante, imam 2 komada. ;) mobilnisvet.com kaže 515 najniža cena.

U svakom slučaju, drago mi da pada cena, jer je sprava sjajna i treba je raširiti što više.

ebes ti takvu spravu za tolike pare, a nema 3g i ne radi tomtom :)

A 3G je naravno nesto bez cega se ne moze,posebno u Srbiji jelte,toliko smo napredni i toliko je to dzabaka za koristiti da ti bas nedostaje???A TomTom je tek nesto bez cega niko od nas ne moze,pa zar bese SVAKI telefon,osim ovog,radi sa tim programom???
Pozdrav ,)

EDGE je baš, baš spor ovde kod nas.

Wireless radi sjajno, gde ga ima, iPhone odlično dohvata signal. Ali srče bateriju kao sumanut. Ako 3G radi iole približno tome, ne čudi me što nije stavljen u iPhone.

Juče mi je u jednom momentu iPhone ispisao "imaš još 20min do kraja baterije". Tada sam isključio wireless, trajao je još nekih 4h.

A glede tog TomToma...šteta što nema GoogleMapsa za Srbiju, ne bi ni trebao. Neki baja napisao LocateMe aplikaciju gde koristi ćelijsku informaciju, pretvori u GŠ/GD i to pošalje GM-u kao URL. Testirao par puta i radi prilično precizno.
Uopšte sam fasciniran šta su sve ljudi uradili bez ikakvog SDK-a, uputstava i koječega. Installer.app 3.0 je čudo.

Uskoro nam stize SDK, a koliko cujem i podrska za Flash. Sta li ce tek biti kada izadje SDK ne mogu ni da zamislim.

Recimo Office za iPhone (neki), podrška za PDF, Skype, MSN, ICQ, alternativni video i audio plejeri, video recording...

Jel mogu da se ocekuju neki GPS programi ili postoje neka ogranicenja?

Poslednja izmena:
Pa moraju nesto da ostave i za iPhone II, III i ostele generacije ;)

Mogu oni da planiraju sta hoce, ali ako hardverski iPhone moze da nesto odradi (a sve sto smo Max i ja naveli moze) onda ce to korisnici da naprave ubrzo po izbacivanju SDK-a od strane Apple-a.

Vrh Dno