Šta je novo?

IPHONE mi skida kredit

• Začetnik teme Deleted member 1735
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 1735

Guest
Imam VIP PREPAID i svaki dan primetim da mi se skine po desetak dinara ,
takodje sam primetio da mogu da odem na internet preko safarija a da nisam nikakve parametre ukucao,
sumnjam da mi neki servis iz pozadine nesto skida sa interneta pa mi zato skida kredit

Kako da zaustavim ovo, da napomenem da mi ne radi WIFI znaci ne surfujem preko njega

Settings > General > Network > Cellular Data Network .... tu su ti podesavanja za gprs koja su ti verovatno upisana . A iskljuci u Settings, Notifications.
Takodje idi u settings pa Mail,Contacts,Calendar ...
nek ti Fetch new data bude na off ..

Ne znam da li ima jos nesto !

Poslednja izmena:
Zaboravih da napisem da u cellular data nemam nista upisano znaci sve prazne kolone

APN
username
password

da li bi pomoglo kada bi upisao neke nebuloze u ta polja ?

u mail-contacts mi je fetch iskljucen

da li mozda nesto znaci > general pa location services - kod mene je na ON

NOTIFICATION nemogu da nadjem

Poslednja izmena od urednika:
Zaboravih da napisem da u cellular data nemam nista upisano znaci sve prazne kolone

APN
username
password

da li bi pomoglo kada bi upisao neke nebuloze u ta polja ?

u mail-contacts mi je fetch iskljucen

da li mozda nesto znaci > general pa location services - kod mene je na ON

NOTIFICATION nemogu da nadjem
Location services ti je GPS(to iskljuci da bi stekao bateriju)

Stalno mi sija slovo E pored jacine za mrezu, mislim da bi ovo trebalo iskljuciti ali kako ?

^ To valjda govori da imas edge, tj da nemas 3g .

mislim da je fora da si možda ti, ili neko drugi, stavio carrier settings... jel imaš gore na oznaci mreže onaj logotip Vip Mobile ili samo piše običnim slovima?

Da, koja je fora sa logoom operatera, jel to može da se uključi/isključi, cool je skroz kad je logo :)

Našao sam:

Koraci su sledeći:

1. Otvoriti Iphone Explorer ili još bolje rešenje iFunBox (oba programa se mogu besplatno skinuti sa neta)
2. Pronaći folder /private/var/mobile/Library/Carrier Bundles/2203.bundle (ovo zadnje zavisi od mreže, u prikazanom primeru odnosi se na MTS)
3. Prekopirati carrier.plst negde u komp, recimo desktop...
4. Otvoriti carrier.plst sa programom pledit (skinuti sa neta besplatno)
5. Nakon otvaranja programa dobiće se izlistan cod playliste (za ovo vam ne treba Mac, jer program radi u Windowsu),
6. To bi trebalo da izgleda ovako:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>AllowEDGEEditing</key>
<true/>
<key>CarrierName</key>
<string>YUG 03</string>
<key>IntlDataRoamingSwitch</key>
<true/>
<key>MMS</key>
<dict>
<key>GroupModeEnabled</key>
<false/>
<key>MMSC</key>
<string>http://mms.mts064.telekom.rs/mms/wapenc</string>
<key>MaxMessageSize</key>
<integer>204800</integer>
<key>MaxVideoBitrate</key>
<integer>131072</integer>
<key>Proxy</key>
<string>172.017.085.131:8080</string>
</dict>
<key>MaxBluetoothModemConnections</key>
<integer>3</integer>
<key>ShowCallForwarded</key>
<false/>
<key>ShowCallForwarding</key>
<false/>
<key>ShowDialAssist</key>
<false/>
<key>ShowTTY</key>
<false/>
<key>StatusBarImages</key>

<array>
<dict>
<key>AllowPrefixMatching</key>
<true/>
<key>CarrierName</key>
<string>YUG 03</string>
<key>DefaultImage</key>
<string>Default_CARRIER_T.png</string>
<key>FullScreenOpaqueImage</key>
<string>FSO_CARRIER_T.png</string>
</dict>

</array>
<key>SupportedSIMs</key>
<array>
<string>22003</string>
</array>
<key>SupportsNITZ</key>
<false/>
<key>apns</key>
<array>
<dict>
<key>apn</key>
<string>gprswap</string>
<key>password</key>
<string>064</string>
<key>type-mask</key>
<integer>49</integer>
<key>username</key>
<string>mts</string>
</dict>
<dict>
<key>apn</key>
<string>mms</string>
<key>password</key>
<string>064</string>
<key>type-mask</key>
<integer>4</integer>
<key>username</key>
<string>mts</string>
</dict>
<dict>
<key>apn</key>
<string>gprsinternet</string>
<key>password</key>
<string>064</string>
<key>type-mask</key>
<integer>48</integer>
<key>username</key>
<string>mts</string>
</dict>
</array>
</dict>
</plist>

7. Potrebno je izmeniti sledeće (deo koji se menja, boldovao sam):

<array>
<dict>
<key>AllowPrefixMatching</key>
<false/>
<key>CarrierName</key>
<string></string>
<key>DefaultImage</key>
<string>Default_CARRIER_T.png</string>
<key>FullScreenOpaqueImage</key>
<string>FSO_CARRIER_T.png</string>
</dict>

Kao što se vidi izmenjene su dve linije, i to umesto "true" u četvrtoj liniji, treba da stoji "false", a takođe je potrebno izbrisati naziv mreže u šestoj liniji (brisati YUG 03, ili bilo koju drugu mrežu koja stoji, u zavisnosti od toga za koju mrežu radite izmenu).

Nakon ovih koraka potrebno je restartovati iPhone, i sve će raditi kao i pre.

! preuzeto sa iSrbija.net foruma :wave:

Poslednja izmena:
Ne mogu da skontam kako da dođem uopšte do tog /private/ foldera, probao sam preko iPhone explorera i iFunBoxa ali ga ne vidim...

Ne mogu da skontam kako da dođem uopšte do tog /private/ foldera, probao sam preko iPhone explorera i iFunBoxa ali ga ne vidim...

Jel ti iskljuchen Push service, tako neshto ? Proguglaj malo sa "Kako ugasiti push na iPhone-u", mislim da bi to moglo reshiti problem ...

U svakom sluchaju javi rezultat kako god da ga reshish ... :D

Ma meni nije problem skidanje kredita, ja sam i namestio da mi automatski skida mejlove svakih sat vremena, posto sam na Vipu pa imam zilion megabajta free, nego samo hocu da namestim da mi stoji logo umesto Vip SRB :)

Da bi usao u foldere treba da skines plugin za total commander u windowsu, onda ces videti svoj iphone kao usb flash.

Hvala na odgovoru, moracu da se bacim da ovo sredim.

eeee, i meni je na vipu skidao kredit zestoko, zato sam sad kupio mt:s karticu, i ne skine mi nista...
Da napomenem da mi je ftetch bio iskljucen, i parametri za edge svi obrisani
I da, nisam neki laik za iPhone, vec napredniji korisnik da se zna ;) ;)

cekajte ljudi, mora da postoji razlog zasto iphone skida i uopste KAKO skida kredit ako setovanja nisu namestena.

Da nije sa ubacivanjem logoa operatera zapravo ubaceno i komplet setovanje za pristup edge/3g usluzi? Probaj reset telefona bez kasnije backup opcije i koristi ga jedno vreme da vidis da li je do neceg sto se naalzi u sw ili je nesto drugo u pitnau (manje verovatno).

jeste... ali jos dok nisam ubacivao carrier bundles meni je sam skidao kredit, a fetch new data mi je bio na off
Mada moguce je to(posto dam drugarima da se poigraju na iPhonu cesto) da udju u mail aplikaciju i da onda on skida mejlove sa servera... jedino logicno objasnjenje. mada ni to mi nije jasno kako ako su mi obrisani parametri za EDGE...

Negde sam na internetu video da mora da se skine neko programce koje ukida slovo E na iphonetu i onda vise nema skidanja kredita, samo sto mi tesko da odradim to preko itunesa jer sam gomilu stvari prebacio preko tpota i sada ako uradim sinhronizaciju izbrisace mi sve dokumente

Evo i pitanja, da li mogu da preko itunesa instaliram samo program koji sam skinuo sa interneta bez njegove sinhronizacije i da dodaje i oduzima sto treba i sto netreba ?

Vrh Dno