Šta je novo?

iPhone i eduroam (802.11 X)

andree

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2007
Poena
319
Imam problem da se konektiram na moj fakultetski wi-fi netowrk koj koristi 802.11 X. Na 2.1 sam, i znam da se govorila da Apple je ugradio to u novom Firmware.

Da li iko zna kako da fiksiram taj problem?

Ubacio sam Proxy settings i svoje detalje.

sta je 802.11x ??

Nikad čuo, imaš 802.11 a,b,g,n , x ne postoji

Pa x je neki kvazi standard...nezvaničan...umesta N-a...al ništa od njega...tako nešto sam ja čitao... možda grešim ne sećam se...

Ne postoji 802.11x.
802.11x se koristi kao opšta referenca za 802.11 familiju standarda, koja uključuje 802.11 a, b, g, n...
Proveri ti još jednom koja je to vrsta Wi-Fi mreže.

izvinite, 802.11 n je... Nisam bio siguran, pa sam samo isao na sajt i kopirao 802.11 X.

Ne verujem da su ostavili samo 802.11n standard kao aktivan. Ti wireless AP-ovi uvek podržavaju i 802.11g, što je standard koji još uvek koristi većina mobilnih uređaja.
Ne znam koji Wi-Fi standard koristi iPhone, ali tipujem na 802.11g.
Proveri još jednom sva setovanja i vidi šta koriste drugi ljudi kojima to radi.

Pa u sustini iPhone se samo zakaci na prvu dostupnu vezu a ako treba password ponudi da se unese. Mogu da se podesavaju i dns-ovi i ostalo, ali ako je to otvorena mreza morao bi da ga prihvati iz prve.

Je si li probao tvoj wifi na jos nekom hot spotu i kako ti je tamo radilo?

Pa u sustini iPhone se samo zakaci na prvu dostupnu vezu a ako treba password ponudi da se unese. Mogu da se podesavaju i dns-ovi i ostalo, ali ako je to otvorena mreza morao bi da ga prihvati iz prve.

Je si li probao tvoj wifi na jos nekom hot spotu i kako ti je tamo radilo?

Da naravno, radi na normalnom kucnom, ali wi-fi od fakulteta je drugaciji i ima IP
adresu koja pocinje sa 139...(ne znam da li je to vazno?).

U proslim Firmware-u, uvek mi pitao za lozinku itd, ali u 2.1 trebam da ja to ubacim rucno i jos uvek nece da radi..
Mozda bi trebao da proverim sa it od fakulteta.

Nazad
Vrh Dno