Šta je novo?

iPhone full unlock

shpajz

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2006
Poena
330
Ovo nije onaj crack koji je dvd Jon uradio pre par nedelja koji unlockuje samo ipod/pda mogucnosti ali ostavlja nefunkcionalan telefon, vec nesto sto bi trebalo da omoguci u potpunosti funkcionalan iPhone na svim mrezama. Trivia: crack je odradio neki 'Vladimir' a post na hackintosh forumu je ostavio user sasha iz hrvatske.

http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=2215

jel neko procitao svih 500 postova? moze jedan rezime? :D

@ kovacm

Hm, da si kao truly_mac_lover stigao makar do 2. strane, video bi da 100% radi. :)

Na 3. strani bi kao ultimate_truly_mac_lover saznao još nešto... da je procedura rizična/nelegalna u mnogim zemljama.

A da si infinite_truly_ultimate_mac_lover, pročitao bi u međuvremenu svih 23 strana treda, već otišao, kupio Ajfon i rizikovao ćorku. :D

ocigledno da nisam truly_mac_lover :p pre sam... (pogledaj avatar)

...i hvala :wave:

Poslednja izmena:
Jedino što nisu testirali je EDGE, koji navodno treba da radi i što izgleda ne radi YouTube (mada to kod nas nije ni bitno obzirom na cenu GPRS-a).

ok, znaci ovi likovi sa iPhoneSIMfree.com za sada prodaju svoju aplikaciju za otkljucavanje samo onima koji hoce da kupe 500 "licenci" .. c c c :D :D

haha, znaci sada ce iPhone-ove da otklucavaju i po beogradskim "servisima za mobilne telefone"... Vec vidim da ce apdejt softvera (koji je nikad jednostavniji) da naplacuju 5x vise nego za npr. N95, jer eto to je novi telefon, jos nema programa za njega i morali su da nabave program direktno iz Amerike (mislim, cuo sam do sada svakakve izgovore :D )

BTW: Imao sam proliku da probam iPhone. Bio je otkljucan i imao je u sebi 064 karticu tako da sam pozvao samog sebe sa iPhone-a :D

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    184.4 KB · Pregleda: 244
...i morali su da nabave program direktno iz Amerike (mislim, cuo sam do sada svakakve izgovore :D )

BTW: Imao sam proliku da probam iPhone. Bio je otkljucan i imao je u sebi 064 karticu tako da sam pozvao samog sebe sa iPhone-a :D

salje im tetka iz Amerike :d :d

btw delimire gde? ako ti nije problem plz baci mi info na PP. gde i kako u bgd :)

Ne samo da ce da naplacuju otkljucavanje vec ce da pricaju o tome kako je mnoooogo rizicno po njih i da su zato cene takve
...jer eto oni snose posledice... bla bla bla :D:D:D

P.S. Mislim da iPhone-u nece padati cena kao "obicnim" mobilnim telefonima... ;)

Poslednja izmena:
IPhone-i ce se skidati sa stranih mreza (3 operatera iz Evrope su potpisala ugovor) i preprodavati ovde, kao i svi telefoni do sada.

Inace, IPhone ispada i nije toliko skup. Samsung U600 kod nasih distributera kosta 400 evra original (!).

Know Your Rights: Is it illegal to unlock my iPhone?

unlocked-iphone.jpg

http://www.engadget.com/2007/08/24/know-your-rights-is-it-illegal-to-unlock-my-iphone/

Ne samo da ce da naplacuju otkljucavanje vec ce da pricaju o tome kako je mnoooogo rizicno po njih i da su zato cene takve
...jer eto oni snose posledice... bla bla bla :D:D:D

Šta ima da bude rizično? Koliko sam shvatio, klonira se sim kartica na silvercard i kao takva se koristi u iPhone-u.

To da je rizicno... :D ma to je samo prica za ovcice... ;)

Poslednja izmena:
da li iphone ima za evropsko trziste ili moze da se koristi bilo koji(region)-naravno ako se otkljuca?

Telefon radi u evropi i Beogradu, jer sam i sam probao iPhone u Beogradu na MTS mrezi, to nije problem. Problem je sto, ako otljucate telefon, svaki naredni apdejt ce ga zakljucati. Srecom, pa nemaju pravo da preko EGDE mreze, automatski, instaliraju patcheve na telefon inace bi uredjaj bio vise neoperativan nego operativan. Nije problem, za svaki apdejt, izadje hack koji opet otkljuca telefon, ali hack uvek kasni za apdjetom par dana...

U svakom slucaju, najbolje je pre apdejta softvera, koji se obavlja preko iTunes-a, sacekati hack, pa onda skinuti apdejt.

Na iPhoneSIMfree kazu da se oni ogradjuju od situacije da u buducnosti Apple izbaci neki ultimativni softver koji nece biti moguce hakovati i omoguciti rad telefona izvan mreze sertifikovanih operatera. Takodje, hack sa iPhoneSIMfree se placa.

Poslednja izmena:
Jel bre a sta ovaj fon ima sto drugi nemaju?! :)

ima dusu, i multi touch screen koji najzad radi bez olovke :)

Poslednja izmena:
Ma nije nego cisto pitam otkud tolika pomama za njim :) matrix77 mi je odg, no eto izgleda da je bas bio prob otkljucati tu dusu :)

pa vec imate u halo oglasima iphone 8gb za 1000!!!!! €!!!!

Vrh Dno