Šta je novo?

iPhone 5s baterija se prazni brzo u sleep mode.

Zale

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.06.2012
Poena
170
Kao sto sama tema kaze,

Problem je u tome sto mi se baterija prazni nenormalno brzo. Koristio ili ne koristio telefon baterija mi se potrosi od 100% do 0% za nekih 6 sati. Ne bi me to brinulo da "silujem" telefon neprekidnim koriscenjem, ali problem je u tome sto telefon napunim do 100% i ostavim ga preko noci, za 3 sata baterija je vec na 70% do jutra dodje cak i do 50%. Jako me zabrinjava. Promenio sam bateriju stavio potpuno novu, ali opet se isto ponasa. Predpostavljam da nije problem u bateriji. Takodje pogasio sam sve moguce sto moze da se pogasi, takodje sam probao sa ugasenim wifi, cak i na air mode, ali opet isto. Zadnje sto sam pokusao je restore, instalirao potpuno novi sistem i opet isto.

Da napomenem, telefon se sasvim normalno i brzo puni, ne greje se prilikom koriscenje.

Da li nekog ima iskustva i da li ima neki savet.

pozdrav.

Što se tiče tog problema najveći uzrok je ic kolo U2 koje se definitivno mora mijenjati, ali to u krajnjem slučaju.

Prvo probaj sa svježim sistemom, ne radi nikakav backup podataka čisto da vidiš dal je do sistema. Pošto si mijenjao bateriju sva je prilika da se U2 kolo mora mijenjati. E sad dobro bi bilo da si koristio originalnu bateriju, a ne "originalnu" koja se prodaje 5-15e, već ako možeš naći neku sa 5s radi testiranja.

Sva je prilika da ti ne gine mijenjanje spomenutog kola.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Joj, samo sam se nadao da nije to. Koliko kosta popravka, i gde bi to mogao da pogledam! Telefon je uzet u telenoru, i jos vazi garancija, ali ja nisam prvi vlasnik, i pritom sam menjao bateriju na svoju ruku! Da li da probam da odem da reklamiram? Sta mi je najpametnije ciniti jer sam izmedjuostalog do sada ispao bas nedovoljno pametan!

Najbolje je bilo da si našao pravog vlasnika da se odnese u telenor, s obzirom da je telefon otvaran i mijenjao si bateriju tu je priči kraj, skontaće da je servisiran i po kratkom postupku će ti uredjaj vratiti. Ili probaj da ga poneseš, svakako ne gubiš ništa, uzgred vrati originalnu bateriju, naravno ako nije zaglavila u smeće.

Što se tiče servisa to sve zavisi u kom gradu živiš i da li ima stručnjaka da to kolo ili djetaljno pregledaju, zamjene, ili da ideš dalje. Kod 5s-a dosta je problematično zamijenjtj u2 kolo, dok je kod 6 i 6s-a puno lakše (zbog prilaska samom kolu). Zamjena istog nije jeftino, košta od 50 pa do ... zavisi kolilo će majstor za ruke uzeti, samo kolo nije skupo ali baš ima puno posla, naravno i malo rizika.

Poslednja izmena:
Kapiram da je nesto na ploci problem i da negde vice struju, samo me zbunjuje sto ne daje klasicne simptome da je u2 u pitanju. Citao sam da kada zeza u2 cip, nece da puni telefon uopste, sporo puni, telefon se nenormalo pregrejava... Jede bateriju! Od svega toga, meni samo neoptimizovano jede bateriju! Takodje sam citao da je moguce softwerski bag koji se javlja na par uredjaja, ali nisam bas toliki baksuz da je meni zapao bas taj jedan od hiljadu!? Jako cudan splet okolnosti, na kraju mi ne gine nego da ga prodam za 200-230e i dodam kintu pa lepo u istyle kupim brand new one!

U takvom stanju i bez garancije ga neces prodati za toliko para, osim ako nekoga za*ebes. Budi srecan ako te taj novi vlasnik ne bude vijao jer si mu uvalio pokvaren telefon i bez garancije. Zasto ga nisi odmah nosio u autorizovani servis? Mislim, imas garanciju, oni je priznaju. Pa ako je zaista nesto i crklo, dobijes ili popravljen telefon ili nov.
Ne bih da popujem, ali odlazak u neki divlji servis dok je telefon pod garancijom je cist apsurd.

U takvom stanju i bez garancije ga neces prodati za toliko para, osim ako nekoga za*ebes. Budi srecan ako te taj novi vlasnik ne bude vijao jer si mu uvalio pokvaren telefon i bez garancije. Zasto ga nisi odmah nosio u autorizovani servis? Mislim, imas garanciju, oni je priznaju. Pa ako je zaista nesto i crklo, dobijes ili popravljen telefon ili nov.
Ne bih da popujem, ali odlazak u neki divlji servis dok je telefon pod garancijom je cist apsurd.

U potpunosti se slazem sa tobom, i mislim da sam napravio veliku glupost sto sam sam pokusao da zamenim bateriju. *** nadao sam se da je do baterije ali nije :( Plasio sam se servisa iz jednog prostog razloga. Kupio sam telefon i nisam prvi vlasnik, i mislio sam da ce mi praviti probleme u servisu. Pozvao sam telenor proverio racun, sve je regularno i OK, medjutim, receno mi je da servis moze da se uradi i ukoliko se ustanovi da je nesto pokvareno, i ako moze da se popravi, onda OK. Ukoliko nemoze da se odkloni kvar, i ako mora da se zameni za novi uredjaj onda direktno vlasnik telefona mora da dodje i preuzme novi uredjaj. Ja niti znam gde je vlasnik, niti mogu da dodjem do njega, jer sam ja treci ili cetvrti vlasnik ovog telefona. Meni je "uvaljen" u nekoj zameni. Ne bih da ******m nekoga taman posla. Ja bih u oglasu napisao da ima problem sa baterijom i da je potrebno puniti je dva puta na dan, sto uostalom i jeste slucaj. Ne znam sta mi je ciniti.

Pa mogao si direktno u servis da ga nosis. Imas garantni list, ne treba ti nista vise. Pozurio si i napravio sebi problem.
Sto se samog telefona tice, ne znam sta moze biti problem, ali znam ko moze da ti resi zagonetku. Istyle i dijagnostika, ali kako nemas vise garanciju, znaj da ce ti naplatiti i dijagnostiku... Ili ga nosu u isrbija servis, mislim da su u kosovskoj 28, cisto da cujes sta ce oni reci.
Tvoj telefon ima hardverski problem. Da je u garanciji, dobio bi verovatno nov.

Posto je verovatno u drugoj godini garancije ne bi mogao bez vlasnika svakako da ga nosi.
Inace, u takvom stanju ocekuj maksimum 150e za njega.

A to su totalne glupost da vlasnik telefona mora da licno preda telefon!!? Ja posedujem racun i sve ugovore! Mislim da se to njihovo pravilo kosi sa zakonom o zastiti potosaca!

A sto ne napravite punomoc i overite je u opstini? Tada mozete bez problema da ostvarite sva prava.

Ima on zakonska prava i bez vlasnika da reklamira uređaj i preuzme novi, samo teško je to ostvariti.

Gde moram da se obratim za tu punomoc?

Sa vlasnikom ugovora na koji je kupljen telefon odeš u sud, opštinu ili kod javnog beležnika i overiš punomoć.

Kontaktirao sam vlasnika, rado će mi dati overu. Samo ako nije problem da mi neko kaze sta treba da napišem u potvrdi tj. Šta da navedem kao razlog ovlašćenja. Hvala svima na pomoci

Poslednja izmena:
Najsigurnije je da kontaktiraš operatera kod kojeg je kupljen telefon šta treba da piše u ovlašćenju da ti možeš bez vlasnika da rešiš kompletan postupak reklamacije i preuzimanje novog telefona ako do toga dođe.

Javljam šta sam uradio kada se vratim sa mora

Samo da javim DOBIO sam novi uredjaj, bilo je muke oko ovlascenja, ali vlasnik telefona na koga se vodio ugovor je bio MAKSIMALNO korektan i bez ikakvog interesa mi je izasao u susret i sve je zavrseno. Preuzeo sam POTPUNO nov uredjaj sa novom garancijom i bas sam presrecan. Eto toliko od mene, hvala svima koji su pokusali da pomognu! Pozdrav.

Vrh Dno