Šta je novo?

Iphone 4s, wifi problem

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
170
Ocigledno vec cuveni wifi greyed out problem sa mojim 4s modelom se pojavio. Predpostavljam da ste svi culi za ovaj problem...ali evo reci cu kako se meni desio i naravno zamolio bi da mi pomognete.

Naime, bukvalno je samo jedan dan prestao da radi wifi. Tokom dana je radio, i uvece kada sam legao u krevet uzeo sam telefon i video da nema net. Upalio sam wifi par puta i ugasio ne bi li prepoznao mrezu. Nakon toga je nasao mrezu ali mi je govorio da je sifra pogresna. Kada sam ukucao sifru nekoliko puta, i nije mi prihvatio, samo je dugme postalo sivo, onako zatamljeno i ne mogu da kliknem na njega uopste. Nije mi ispadao, znaci nije do soka. Update sam radio kada je bio zadnji 8.1.2, pre mozda mesec dana, mozda malo manje.

E sada citao sam na netu i gledao razne klipove sa fenom za kosu i friziderom....vidim da rade to, i da resi problem ali privremeno.
Naravno ne pada mi na pamet da to radim. Kada sam odneo u servis rekli su mi prvo da ne znaju sta je, a onda posle toga kao da je najverovatnije cip otisao i da je zamena skupa.

E sada zelim da vas pitam, jer i u servisu nisu sigurni, da li se neko sretao sa problemom i da li ga je resio nekako. Nisam jos probao DFU mode ili recovery mode, pa me interesuje moze li to mozda da resi problem, jer ja mislim da je softver u pitanju a ne hardver.

Malo sam se raspisao....hvala vam unapred :)

Evo iz prve ruke...
Pomiri se sa sudbinom. Vrisno ti je wi-fi chip na maticnoj. :d
Da, preinstalirao sam telefon x puta, sushio fenom, hladio friziderom, onda radi dve tri nedelje, pa posle opet prestane i tako u krug. Onda sam se pomirio sa sudbinom i sad sretno zivim u braku sa dumbfonom. :d
Na ifixit postoji ono uputstvo "how to reflow the Murata SW SS1830010 Wi-Fi chip" ako zelis sa tim da se zezas, i opet nije sigurno da ces resiti problem, a moz da skenjas usput jos nesto. :)

Ma video sam sve to....Pokusacu jos taj restore...ali mi nervira jer neki govore da je hardware a neki da je software. Na kupujem prodajem ih ima 30 da imaju taj problem. Znaci ne moguce je da je odjednom crklo 30 cipova. Jako puno ljudi ima ovaj problem i to ne samo kod nas. To mi je sumnjivo...

Ne razumem :)
Nista mi nije uspelo...tako da ili je Apple napravio tako da se to pokvari...ili je (malo verovatno) svima crko cip u priblizno isto vreme.

Pronasao sam da za 2000 mogu da mi zamene u BG...jedino sto ja nisam ni blizu BG. E sada ljudi rade i da im posaljem telefon ali mi je to rizicno iskreno. Ipak je ovo Srbija. :D
Interesuje me da li je neko radio sa Iphone-Srbija i da li su ok. Hvala :)

Ne razumem :)
Nista mi nije uspelo...tako da ili je Apple napravio tako da se to pokvari...ili je (malo verovatno) svima crko cip u priblizno isto vreme.
Elektronika se "troši" i crkava pa sada ko je kakve sreće, normalna stvar, ništa nije večno. Taj tvoj uređaj je star par godina, izračunaj koliko sati se neprekidno koristio tj koliko du delovi neprekidno pod naponom.

Ma shvatam ja sve to...sada sam upravo citao na iphone srbija forumu da su nosili na servis 100 puta i da malo radi pa otep prestane. Svi su vec poceli da predpostavljaju da je software. To mi nije jasno....ne moguce da u Srbiji niko ne zna da zameni chip za wifi? A ako zna zasto onda se niko jos nije javio da je zamenio i da mu sada radi dobro.?

Mojoj komsinici se desilo ali je bio pod garancijom. Nisu ga popravljali niti se bunili no joj odmah dali drugi nov 4s... I sve to u EU. Tako da je to izgleda cest serijski problem kod 4s... A jesi li pogledao u Kini koloko kosta modul pa ga poruci i sam zameni...

evo infomracije iz prve ruke:

drugarici je poceo da se gasi telefon sam od sebe i prestao je da radi WiFi tj. poceo je cudno da se ponasa.
Zakacio sam telefon na Mac i pomocu iOS Console.app pogledao log fajlove: iPhone bi uleteo u petlju i obicno se zapucao kad pokusa da pristupi Wifi modulu; cekao, pravio timeout i tako u krug.

Odnela je telefon u servis, i za 3000din su joj navodno zamenili WiFi modul i dobila je garanciju tri meseca. Posle dva meseca problem se ponovo pojavio.

E sad: zbog cega se to desava?
ja bih rekao da je najverovatnije ista situacija kao i sa GPU: jedna od teorija je da zbog nekoriscenja olova (zakon EU iz ~2004.) u lem-u, lem jednostavno "popusti" usled konstantnog grejanja - "nije kao onaj stari".

sa druge strane imamo sajt koji dokumentuje slucajeve sa "kinesim" kondezatorima vec vise od deceniju: http://www.badcaps.net
(ko se seca Epox ploca iz ~2005-6. koje su imale problem sa naduvanim kondezatorima; svaka treca je radila odlicno, ostale su crkle posle par meseci. isto je bilo sa gomilom elektronike; ja sam menjao naduvane kondezatore u eMac-u.)​
elem, tada je kruzila prica da su kinezi ukrali od japanaca formulu za kondezatore ali ne kompletnu i da su na osnovu te formule pravili kondezatore kojim su prepravili svetsko trziste. tu istu pricu mozete procitati i na hhttp://www.badcaps.net/pages.php?vid=4 ali posle deceniju sajt konstatuje:
" Some companies decided to steal an electrolyte formula from another competitor. Little be known to them, the stolen formula was incomplete and flawed. They didn't discover this until it was too late and they had manufactured and distributed literally MILLIONS of these flawed capacitors. It was way too late for any kind of recall, and even today, these crappy components are being used in new boards. As I mentioned before, I believe this problem runs much deeper than simply an industrial espionage screw-up, as that incident was exposed years ago, and the problem still exists today. Nowadays, it just boils down to corporate bean counters cutting corners to save money by using shoddy components."
- ili u prevodu: kapitalizam u najboljem svetlu :D

Poslednja izmena:
Ako sam dobro shvatio ti oces da kazes, da iako zamenim taj modul tj cip, postoji sansa da cu opet imati problema? :)
Kao i sve sto je danas napravljeno da traje koliko je garancija...posle toga crkne i odma moras da ga menjas :)

^
- ja sam rekao da je drugarica platila 30e.
- da joj je covek rekao (rec "navodno" u prethodnom postu) da je zamenio Wifi modul
- da je posle dva meseca ponovo poceo da se desava isti problem sa WiFi
- da je ponovo poslala telefon u servis jer je bio pod garancijom od tri meseca
- da za sada ponovo sve radi ok

ja hocu da kazem da nemam pojma sta su uradili u servisu. znam ovo sto sam napisao.
i isto tako bih voleo da, ako znas, zamenis WiFi modul i preneses nam iskustva :) (umesto da nosis u servis!)

:wave:

Poslednja izmena:
Ja sam razmisljao da produvam samo...modul direktno, i da se manem zamene, da prodam telefon tako. Jer kada sam zvao servis rekli su mi da su jedno vreme menjali modul, ali da se ljudima javljao isti model, i da zbog toga to vise ne rade jer bezveze uzimaju ljudima novac. 2000 din je produvavanje na visokoj temp direktno modula...i kazu da zavisi koliko ce biti ok. Nekome radi bez problema, a neko se vracao posle nedelju dana :)
Najbolje je da sam sve lepo uradim i gotovo :)
U inostranstvu moze da se nabavi modul za 15e...20 sa troskovima. I sam ga zamenim i kraj...ali ne znam da li ce to resiti problem. Ako ne, znaci da je softver i onda sam bacio pare :)

^
ako mislis da je software najbolje je da pogledas log fajl iz svog telefona...

ja mislim da nije software. (nazalost nema kopiju log fajla telefona koji se gasio zbog wifi-a; pogledaj pa proceni sam)

Uspeo sam da resim problem sa fenom. Ne razumem kako i sta ali je problem resen.

Zato je preporuka da se kod takvih kvarova nosi u ovlašćeni servis (sada makar postoje) gde imaju specijalne peći za L3 servis pa mogu to profesionalno da probaju da urade. Jeste skuplje ali imaju opremu dok drugi improvizuju. Kao i ti :)

Wifi modul je glued,tako da zamena cipa bas i nije jednostavna.probajte reflow na 295 stepeni,do 2 minuta,trebalo bi da funkcionise.naravno,treba plocu izvaditi iz kucista.pozdrav

Nazad
Vrh Dno