Šta je novo?

iPhone 4s, ne radi caller id u roamingu

Gibli

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2005
Poena
645
Prijatelj ima telenor broj i iPhone 4s. Kada je u roamingu ne radi mu caller id, nekada mu i radi (retko) ali nije uspeo da provali uslove pod kojima radi. Probao je radi testa nekima od brojeva da doda +381 ali nije pomoglo.

Ima li neko alternativno rešenje osim onog programa Caller id fix and format jer telefonu nije urađen JB?

Pre je koristio neku Nokiu sa istim telenor brojem, identifikacija je normalno radila...

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Tako je, radi u nekim zemljama i sa nekim operaterima (ja imam iP4). Sa iOS 4.x se to nije dešavalo ali sa 5.X i sada sa 6.0 se ponaša tako.
Ne znam koje je rešenje jer ni meni tel nije JB.

Imam 4s. Cesto sam u roamingu i nikada mi ne radi cid. Svi brojevi su mi zapisani u +381 formatu. Mislim da je tu iskljucivo problem nasih operatera jer zvanicno ne podrzavaju iPhone, pa format koji se sazvace i stigne do telefona koji je u roamingu nije citljiv za iPhone.

Mozda jedno glupo pitanje, ali zar taj format nije standardan? Tj zasto operateri moraju specijalno da podrzavaju iPhone :)
Meni to lici na apple bug, za koji neki operateri imaju workaround, a neki ne.

Jeste to je do iOS-a, ne podrzava zemlje u kojima se iPhone ne prodaje zvanicno, ali ne vidim razlog zasto ne uradite JB dok ne dodje iPhone zvanicno i kod nas? :)

odnosno zauvek :)

sta da vam kazem, jedini razlog zbog kog meni treba jb je upravo caller id, ranije sam ceprkao svasta od tih podesavanja i cuda, ali sada koristim klot telefon koji svejedno moram da jb- kako se ne bi ceskao po glavi pokusavajuci da se setim ciji je to broj.

odnosno zauvek :)

sta da vam kazem, jedini razlog zbog kog meni treba jb je upravo caller id, ranije sam ceprkao svasta od tih podesavanja i cuda, ali sada koristim klot telefon koji svejedno moram da jb- kako se ne bi ceskao po glavi pokusavajuci da se setim ciji je to broj.
+1
Jedino zbog čega moram da uradim JB:(
Sve aplikacije su mi kupljene regularno preko Store-a, ali zbog ove "sitnice" moram da se zezam i razmišljam pre update-a.

?

^
^^

to vam se desava jer niste upisivali telfone za +381 prefiksom?

exportuje iz Contact.app CSV, uradite search and replace u nekom text editoru na 064,063,062... i ucitajte ponovo csv u Conatcts.

(nisam siguran da li mozda nece biti nekih problema oko posebnih polja ali mislim da sam ovo relativno lako resio na ovaj nacin... ali ipak je bilo davno)

Meni su od vajkada telefoni u +381 formatu jer putujem često. I opet, pročitaj moj gornji post, do verzije iOS 5.X je radilo a sada više ne.
Da i još nešto, kada stignu poruke izbacuje ID, nema za dolazne pozive.

ja sam juce uzeo 4S IOS6 i sve sam rucno brojeve menjao, sigurno je pola imenika bilo bez +3816 :(

Kao da imate 5000 brojeva tako kukate. I ja sam, kada sam prvi put uzeo android, sve rucno menjao i od tada sve brojeve upisujem kao +3816 i vise ni ne mislim o tome. A i cid mi radi u roming. ;)

Tt2b5

Ja imam 4s i IOS6 i brojevi imaju prefiks +381 I opet ne radi indetifikacija a ne mogu da radim jb valjda jer je 4s, jel moguce da nema resenja?

Na mom 4s 5.1.1 caller id fix format radi samo 50% jer moram da mu dodam +381 da bi imao indetifikacu(inace bez caller id fix nemam nikakvu identifikaciju). Bila je fora da vi sami upisete pozivne brojeve u sam iphone, al to kod mene nije urodilo plodom,dok ima kod nekih koji su uspeli. Mada najveci problem predstavlia to sto apple ne podrzava zemlje u kojima se ne prodaje iphone kao sto je vec pomenuto.

Poslednja izmena:
Vrh Dno