Šta je novo?

Iphone 4 /Saveti/Pomoc/Ideje/

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Pozvdrav , do sada celog svog zivota sam koristio nokia telefon nikada nisam imao zamerku do sada .. Da ne bi duzio pricu i pricao koje sam sve telefone koristio i koliko sam bio zadovoljan a koliko sam sad razocaran.. Uglavnom ovi noviji modeli e7 i n9 koje sam ja koristio su me razocarali , telefoni baguju , sporo rade , imaju neke tikove jednostavno ne mogu da se koriste redovno.. E sada ja sam citao mnogo tema o tome koji telefon uzeti .. uglavnom tu su javljaju neki saveti oko kupovine Samsunga galaxy s2 i neki noviji htc modeli .. medjutim nemam nista protiv tih telefona ovako stvarno lepo rade ali cene su ubistvene a i nekako mi se nesvidjaju nisam siguran kako bih to mogao da objasnim ..
Tako da sam se odlucio da pazarim nesto od Iphona , gledao sam dosta dugo sra bi mogao pazariti i odlucio sam se za Iphone 4 jer za 4s nemam kesa i verovatno nikada necu skupiti .. E sada ja sam nakupio 350e i nasao sam jedan polovan Iphone 4 e sada ovako je meni to covek objasnio , ima najnoviji softwere i neko cudo gde mozes da skidas igrica i sta god hoces za dzabe.. i baterija drzi nedelju dana nema ogrebotine (telefon je stvarno lepo ocuvan) i sva nesto je on tu meni napricao .. e sada mene interesuje da li vredi dati 350e da li moze da se nadje jeftinije? citao sam da ti telefoni imaju nekih gresaka ? da se kvare? da nesto nije uredu sa delovima i softwerom ujednaceno? pa sam postavio ovu temu na forum ako neko moze malo vise da me uputi kako se ovaj uredjaj koristi koliko nvca vredi dati za njega i td..
Model je crni iphone 4 sa 16gb mem..

Da li vredi ?
Da li je jako komplikovano povezati sa racunarom (razmenjivati podatke , prebacivati muziku slike i ostalo) ?
Da li je to ok cena za polovan 4 sa tim opisom?
Sta bi trebao da znam pre nego sto se odlucim za ovaj model?

Hvala svima !!!

Unapred zahvalan na pomoci !!

ne mogu ti odgovoriti na pitanja.Ali se ne slazem sa ovim da su samsungu i htc-u cene ubistvene,bas suprotno,iphone ima ubistvenu cenu,za ono sto nudi.Mislim da se za te pare moze naci polovan s2..

Ja koristim iphone 4 vec vise od godinu dana i jako sam zadovoljan kako radi. To sto ti pricaju za bateriju slobodno zaboravi, trajace ti nedelju dana samo ako ga ne diras uopste. Inace mislim da je cena od 350e korektna ukoliko je telefon simfree. Sve fajlove mozes prebacivati sa kompa na iphone putem itunes-a. Meni se licno itunes ne dopada, ali ti gospoda iz apple-a nisu ostavili mnogo da biras. Sve u svemu, stvar navike.

ne mogu ti odgovoriti na pitanja.Ali se ne slazem sa ovim da su samsungu i htc-u cene ubistvene,bas suprotno,iphone ima ubistvenu cenu,za ono sto nudi.Mislim da se za te pare moze naci polovan s2..

Pa dobro ja u principu ne zalazim mnogo u telefone i to .. meni nekako samsung nikada nije bio telefon .. mislim i pre su oni imali te telefon secam se pre 6 godina kada je izasao omni i9 bio je to telefon bez premca 5mpx i sve zivo 16gb memorije a ustvari je telefon bio smece .. sada ga ljudi prodaju za 50e samo da dobiju neke pare nazad :) , a za htc ne zelm da pricam nista jer ne znam kakvi su telefoni i nikada ih nisam koristio .. a nekako sam se zagrejao za iphone 4 jer imam tako reci sigurnu kupovinu posto poznajem tipa koji hoce da mi proda pa kontam da me ne bi presao ..

Ja koristim iphone 4 vec vise od godinu dana i jako sam zadovoljan kako radi. To sto ti pricaju za bateriju slobodno zaboravi, trajace ti nedelju dana samo ako ga ne diras uopste. Inace mislim da je cena od 350e korektna ukoliko je telefon simfree. Sve fajlove mozes prebacivati sa kompa na iphone putem itunes-a. Meni se licno itunes ne dopada, ali ti gospoda iz apple-a nisu ostavili mnogo da biras. Sve u svemu, stvar navike.

Koliko ja znam telefon jeste simfree mislim mogu sve ove nase mreze da se koriste.. Pa poznajem coveka koji koristi taj telefon recimo da verujem da ga jedva koristi posto ima 4 telefona ovo mu je samo za neki internet amerciki profil ako sam ga dobro razumeo neso aio ili tako nesto slicno.. Koliko je tebi drzala baterija u pocetku? A za cenu mislis da je korektna? Pa je ne znam .. nasao sam 4s za 500 e ali nema teorije da skupim doliko kesa zato sam se i odlucio za 4ku iako kazu da je 4s mnogo bolji.. Znaci ti kao korisnik od 1 godine mozes da kazes da je telefon odlican? mislim sve u globalu zvucnik kamera? nekoci baguje i slicno? znas nesto o tom programu gde mozes da skidas sve za dzabe i na koju foru to radi?

Nikada nisam imao problem sa IOS-om zaista radi odlicno OS mada i n8 nokia nije za bacanje anna os mi radi takodje odlicno s tim sto mi baterija na n8 traje dalekooo duze :)

Meni baterija traje oko 2 dana miks koriscenja telefona (tako je od pocetka, sa svim verzijama softvera koje sam stavljao). Ja sam moj telefon platio 555eura, pre godinu dana u apple-ovoj prodavnici.

Sto se tice programa za skidanje aplikacija, najverovatnije govori o installus-u. To ti dodje nesto slicno sto i appstore. Znaci da je taj telefon jailbreak-ovan i na njemu mozes slobodno instalirati programe, a da za njih ne placas (pomocu gore navedenog programa).

Kamera, sasvim je solidna dokle god slikas po danu odnosno jako osvetljenim prostorijama (kao i kod drugih modela telefona).

Da li je 4s bolji ne znam, video sam koje su razlike i nema sanse da bih ja prodao ip4 i kupio ip4s.

Ranije sam koristio i HTC, nokie, i ko zna sta jos. Uvek su svi radili manje-vise za sta su i bili namenjeni. Mislim da je IOS daleko bolji softver (ispeglaniji je) od ostalih, ali kao sto mozes da vidis Android im je rame uz rame i stalno se poboljsava.

I šta kaže baterija nedelju dana?:))))))))))))))))))))) kakvih sve likova ima to je strašno.

Mozda je neki kineski model sa izmenjivom baterijom. Savet pokretacu teme: Dobro se informisi o svim mogucim varijantama koriscenja ip4 u Srbiju. Moze, ali moras mnogo da pazis sta kupujes da ne bi na kraju od telefona napravio mp3 player. Sigurica je simfree telefon, ali za 350e jos uvek ne postoji. Otkljucani telefoni imaju problem sto moras da pazis koju kombinaciju firmwarea i basebanda imaju i da li je prethodni vlasnik sacuvao shsh kljuceve na cydiji, a sve ovo da bi mogao da reinstaliras telefon ako zatreba.
Ne zaleci se. Procitaj par tema na forumu o savetima za kupovinu.

^ Polovan simfree IP4 moze da se nadje za te pare. ;)

"da ne bi na kraju od telefona napravio mp3 player."
Tacnije, iPod Touch. :)

@kissme
yooyo ti je ukratko objasnio sve sto treba da znas.

1. Vredi. Barem meni.
2. Povezivanje je izuzetno lako, sve sto treba je kabl i iTunes.
3. Jeste, cak i malo niza, ali samo ako je u dobrom stanju.
4. Sve sto bi trebalo da znas je yooyo napisao. Obavezno proveri da li je simfree i proveri da li sve na njemu radi... Mada u principu nema vecih problema sa njima tako da ono....

Moj savet: Pregledaj malo oglase, ja sam nasao polovne za 340E. ;)

P.S. Baterija ne drzi nedelju dana. 2 dana max ako ga koristis za osnovne stvari. ;) (Sensation pukne nakon 3 sata na Wi-Fi konekciji).

Poslednja izmena:
Hvala svi evo upravo citam to sto mi nije jasno , idem pa cu vam se verovatno jos javiti posto necu znati da ga koristim .. predpostavljam..

Hoces, po meni, jedna od stavki zbog kojih volim Apple produkte je lakoca kontrolisanja istih. ;)

Hoces, po meni, jedna od stavki zbog kojih volim Apple produkte je lakoca kontrolisanja istih. ;)

Istina, moji matorci opušteno rade iako nisu "tech-savvy".

Kupi i4, ali pazi kad kupuješ. Ako ti uleti simfree, očuvan i ispravan to je pun pogodak. Više nikad nećeš želeti da promeniš fon :) Sem za noviji iPhone :)

Mother of all phones :eyebrows:

Vrh Dno