Šta je novo?

iPhone 3GS-vredi li jos uvek?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

HAD~

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2011
Poena
245
Planiram da kupim neki fon,ali epl me nekako vise vuce od androida,hteo bih neki iphone. posto je sve njihovo preskupo,nekako mi 3gs deluje kao najbolja kupovina. Da li se isplati kupiti ga? ima li neku manu ili nesto zbog cega bi ga trebalo zaobici? Da napomenem da su mi najvaznije stvari: glatkost i odzivnost u radu,povezivost,kvalitet zvuka,navigacija...

onda zaobidji bb 6.15

Prevazidjen je 3gs, mnogo mu je los ekran za danasnje pojmove, ili kupi za iste pare Galaxy S ili stekaj jos malo pa uzmi iP4

Ne mora da zaobilazi 6.15.00 bb, to je odavno rešeno. I ja isto mislim da bi trebao još malo da sačekaš, skupiš neku kintu i uzmeš ip4. Ima sad da se nađe za 220€ sa Gevey-em.

Sada ne vredi dati ni 120-30e. Mislim, radice ti super neke osnovne stvari i ako je dobro ocuvan lepo izgleda u ruci. Ali tehnologija bas napreduje i u sledecih godinu dana pogledaj sta izlazi, izgledace stvarno kao igrackica.

Dosta igara ne podrzava 3GS, ako ti je to bitno, ako mozes da se ispruzis za iphone 4 daleko je bolje resenje. Ja bih, licno, zaobisao prastare Apple polovne uredjeja jer su precenjeni i uzeo da sam na tvom mestu neki polovni, bolje ocuvan android.

Ne mora da zaobilazi 6.15.00 bb, to je odavno rešeno. I ja isto mislim da bi trebao još malo da sačekaš, skupiš neku kintu i uzmeš ip4. Ima sad da se nađe za 220€ sa Gevey-em.

znam da je postojala neka prica od pre pola godine,al nisam propratio do kraja ocigledno.

Moja preporuka ti je isto da skupis pare za 4 ili uzmes android,jer ljudi kad ovde prodaju polovnu robu,po ceni nove u inostranstvu

Pa da, bila je fora da se flashuje basebend 06.15.00 od iPad-a i onda se dobija funkcionalan telefon ali se gubi GPS. Negde u junu je izašao alat za downgrade sa 06.15.00 na 05.13.04 čime se dobija mogućnost za softverski unlock i vraća GPS. Ako je već rešio da uzima 3GS onda treba da se čuva telefona proizvedenih posle 35. nedelje 2011. godine, jer ako njima pokuša da uradi upgrade na 06.15.00 (što je neophodno ako hoće da pređe na 05.13.04 za soft unlock) brick-ovaće ga definitivno.

EDIT: Ovo sve naravno važi samo za zaključane modele, ako je u pitanju simfree onda uzimaj šta naleti, svejedno je.

Poslednja izmena:
ti simfrre modeli se prodaju po ceni novih,iako je posle njih izaslo jos 3 modela

Pa da, bila je fora da se flashuje basebend 06.15.00 od iPad-a i onda se dobija funkcionalan telefon ali se gubi GPS. Negde u junu je izašao alat za downgrade sa 06.15.00 na 05.13.04 čime se dobija mogućnost za softverski unlock i vraća GPS. Ako je već rešio da uzima 3GS onda treba da se čuva telefona proizvedenih posle 35. nedelje 2011. godine, jer ako njima pokuša da uradi upgrade na 06.15.00 (što je neophodno ako hoće da pređe na 05.13.04 za soft unlock) brick-ovaće ga definitivno.

EDIT: Ovo sve naravno važi samo za zaključane modele, ako je u pitanju simfree onda uzimaj šta naleti, svejedno je.

Ja sam odradio downgrade sestrinog 3gs-a sa 6.15 na 5.13, koji je bio zakljucan na svajcarsku mrezu

Ja sam odradio downgrade sestrinog 3gs-a sa 6.15 na 5.13, koji je bio zakljucan na svajcarsku mrezu
Pa to i pričam, svaki 3GS koji je mogao da se digne na iPad baseband može da se downgrade-uje na 05.13.04. Problem nastaje kada noviji 3GS-ovi treba da se dignu na 06.15.00, onda dolazi do prženja basebanda i brikovanja.

@valdevit, u zadnje vreme počinje da im se izjednačava cena jer ono što nije moglo da se otključa je do sad završilo u đubretu ili kao neki iPod, ipak je taj fon predstavljen još u junu 2009. a i unlock preko operatera je dosta rasprostranjeniji. Kod ip4 i ip4s još uvek postoji neka razlika mada je i ona u zadnje vreme dosta manja, dok iPhone 5 trenutno ima tu prosečnu razliku od 100€ između locked i simfree modela.

Prevazidjen je 3gs, mnogo mu je los ekran za danasnje pojmove, ili kupi za iste pare Galaxy S ili stekaj jos malo pa uzmi iP4

Sta je to Gevey? Pa nigde osim kod epla necu dobiti da sadrzaj onako ize za prstom i da ne laguje... da to ima android,nikad epl ne bih ni pogledao. Mislio sam da uzmem 3gs pa ako mi se ne svidi,zamenim ga za za galaxy s ili neki drugi android ;) A i to base bendovi i otkljucavanje me nerviraju :)

Ja bih zaobisao 3GS u sirokom luku, jako je lose napravljen i sklopljen (zajedno sa 3G) lako se razdrnda sem ako nije bas bas cuvan, te je danas lutrija naci iole ocuvaniji.

Dakle ili iP4 ili nista. Po meni.

3GS jeste da glatko radi i da ima odlican ekosistem iza sebe ali ga je vreme pregazilo, ekran je za danasnje pojmove slab, kuciste od polikarbonata koje je fail i korak unazad u odnosu na prvi iPhone. bolje se strpi i skupi pare za neku ocuvanu polovnu 4ku.

3G ni u jednoj mogucoj kombinaciji, pregazen je to telefon davno, lepo je radio sa iOS-om koji je tada bio aktuelan ali vremenom se sa novijim verzijama poceo jako vuci.

Zasto je on toliko los? Nemam ja neke zahteve od telefona... Najvaznije mi je da radi glatko,da ima 3g i gps. Ostalo je manje bitno. Doduse,vazno mi je da ima dosta aplikacija i kvalitetan zvuk ;)

Upravo zbog toga, nece ti raditi glatko sa najnovijim iOS-om koji je za njega dostupan, eventualno da stavis neku stariju verziju iOS-a ali samim tim gubis podrsku aplikacija jer vecina zahteva iOS 4+

Ma pustite lika ako hoće da kupi jabuku, mora da je ima makar da je šeta ili da zna da ima jabuku, kakva god da je, možda će mu podići ego...

ako bas zeli apple, onda 'preskupo' ne moze biti argument ... skoro sam video da covek kupi novi 3GS u radnji za 280E, ali eto - on srecan i zadovoljan, dzaba posle objasnjavanja sta je sve moglo za te pare ... stoga ako se nema para za ip4 kao najbolje resenje ovde, lepo ocuvan 3gs za 150E i svi srecni i zadovoljni :)

Ma pustite lika ako hoće da kupi jabuku, mora da je ima makar da je šeta ili da zna da ima jabuku, kakva god da je, možda će mu podići ego...
Moj drug ima ip4 ali slobodno bi mogao da koristi i neki simens jer mu čak nije ni napravio onaj app nalog nema ništa ni muziku ni slike ... Strašno

Pa nije bas tako. Ono sto Apple nudi,ne nudi niko drugi. Uostalom,ne vidim nista lose u tome da neko voli neku kvalitetnu marku ;) Ako to ne kupim,onda kupujem 5800 koju sam do par meseci imao i lepo je radila,samo sam sistem kod nje mnogo laguje sto prilicno zivcira.

Za setanje ajfona nije nista ispod cetvorke,a ljudi sa kojima se druzim ne bi primetili razliku izmedju iphone 5 i recimo samsung wave. Dosta njih ni ne zna sta je iphone,samo su culi za to. Dakle,ovo kupujem iskljucivo radi sebe ;)

Poslednja izmena:
Nikako ispod 3gs,ako hoces da ti IOS radi kako treba...a ja ne bih isao ispod Iphone 4...samo pazi ako uzimas cetvorku da nema BB iznad 4.10 jer onda ti ne vrede gevey i ostale kartice,mora fabricki unlock koji za neke mreze zna da bude i preko 100 evra...

Had, nemoj pogresno da me razumes, ali zapeo si za Apple, zato sto je Apple... Svi su ti rekli da ne ides nigde ispod IP4 ili u nekoj vrednosti od 150e da kupis solidan android telefon koji ce ti vise odraditi nego 3GS... Pregazilo ih vreme...

Slicno nesto je drugar uzeo Mac pro star ne znam koliko i platio 300-400 eura, a mogao je solidan laptopic uzeti i to NOV...

Jedno vreme sam koristio 3GS (tad je bio oko 450e, dobio na poklon) bio je u cvatu mladosti i bio je fantastican... Posle toga trebale mi pare i rekoh za koliko da ga prodam, 400e star 6-7 meseci, neki lik cuo da je to "najbolji" telefon na svetu i kupio :)

Da nisu precenjeni 3GS simfree bi bio 110e, IP4 simfree 200, IP4s simfree 300e...

Had, nemoj pogresno da me razumes, ali zapeo si za Apple, zato sto je Apple...

Ustvari,iz cele te price mene kod njih privlaci ios,zato sto radi onako glatko i sto ide za prstom. Eto,zato sam zapeo za njih :D Nije ni android iskljucen,zato sam i otvorio temu,da bih video sta kazete ;)

Velike su to pare. Ja gledam da prodjem sto ekonomicnije. Koliko znam,ios je prilicno razvijeniji od wina :)

3G je sa iOS 4 koji sam probao kod druga umirao.

Ja sam kupio ip4s na ios6 i kad sam video da nema indetifikaciju i ne moze nista da se uradi u vezi toga menjao sam ga za s3 i doplatu i nikad vise ip. 350 eura a nemas indetifikaciju, uzas

Naravno da ima identifikaciju. Cisto da neko ko ne zna ne pomisli da toga nema (bez JB naravno) :)

3GS je problematican zbog samog dizajna (razdrnda se lako i puca plastika kod punjaca), i vec zastarelog ekrana. Sto se iOS-a tice on i dalje radi ko sat i na iOS 6.0.

4-ka je besprekorna i to treba da bude neki minimum ko hoce iphone.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno