Šta je novo?

Iphone 3GS BB 05.16.02. iOS 4.3.5...

GSM

Čuven
Učlanjen(a)
12.09.2004
Poena
645
Dakle dobio drugar nedavno ovaj iPhone. Bio po par servisa u BG-u da vidi moze li se otkljucati i rekose mu da ne moze, ovo, ono, posto je to novija revizija 3GS-a (valjda 28 nedelja 2011. pa ima Toshiba BB chip?) i sl... Ja se u iPhone tematiku razumem k`o Marica u ... :D:p pa reko` da vidim sa znalcima :) Dakle, moze li se ovo otkljucati (mozda je samo obisao pogresne servise) i gde (to moze na pm da ne bude reklama ili sl.) Ja npr nadjoh ovo http://www.youtube.com/watch?v=vFPsE_gf0Ws , ali koliko vidim to je za bb 4.3.3. A realno, posto nije moj fon ne bih se ja upustao u to pa da mu nesto sj**m , bolje da plati onima koji znaju sta rade :d ;)

Zahvaljujem :wave:

Žao mi je, ali tako je...
Nema unlocka, za sada.

Poslednja izmena:
nista od unlocka,a kako stoje stvari tesko da ce ga i biti :(

Stvarno? :S Ja mislio da je samo pitao na pogresnim mestima...Kontam, nije to nov telefon, pa kad su ovi noviji otkljucani mora da moze i taj...U cemu je fora, inace?

Mozda moze da ga jailbrejkuje i koristi kao mp3 player, ali zato sto ima novi baseband ne moze da se odradi sim-unlock.... verovatno nikada.

Fora je da je Apple na novijim serijama telefona potpuno promenio baseband čip.
Trenutno za njega nema ni jedan poznat crash niti mogući loophole kako bi unlock bio odrađen.
Verovatno neće ni biti jer su svi isuviše zauzeti pre svega jailbreakom uređaja sa A5 procesorom, a zatim unlockom i4S i i4.
Polako postaje sve teže pronaći greške na samim čipovima.
Jailbreak koji stiže za i4S će biti userland.
Izgleda da niko ne pronalazi ništa na A5 procesoru.
Apple se izgleda previše uozbiljio...

E bas steta :( Hvala vam puno na odgovorima, sad kapiram sta i kako :) A sto se tice jb-a, jel ce moci bar to da se uradi, pa da koristi ostale funkcije tj mp3/wifi/gps... kad vec ne moze telefon? Ili da ga obradujem i kazem da je "dzaba krechio" ;) :D Sta inace drugo da radi sa tim telefonom...

Poslednja izmena:
Moze da se proba da mu podignes BB na 6.15 od iPad-a preko redsn0w-a, ali time gubis GPS. E sad ako je novija verzija od 8GB, neki koji su dizali BB, spalili su ga a neki ne. Ali to se samo desavalo sa novijim 3GS-ovima.

Pa vidi, bolje i da nema gps nego da mu stoji bzvz kuci i sluzi za ukras :D A i realno, sam je kriv, posto se pre kupovine nije raspitao malo bolje, nego zapeo covek za iPhone...

Ako mu ne znaci GPS onda bolje mu je tako. Neka podigne BB od iPad-a na 6.15. I neka mu je sa srecom. :)
To radis pomocu redsn0w-a.

Poslednja izmena:
Super, hvala na savetu :) Videcu ja sa njim sta i kako, mada sve je naravno bolje nego da mu stoji kao ukras :)

Poslednja izmena:
@stolex
On ima novi baseband čip kome ne odgovara firmware sa iPad-ovog basebanda.
Uzgred, rešen je priblem gps-a kada se radi ovakav unlock.
Novi redsn0w ga rešava.

Ako već hoćete da radite jailbreak da bi dobili ostale opcije, onda slobodno uradite i update na 5.0.1.

Poslednja izmena:
@Vaxter
Hoces da kazes da je resen problem sa gps-om na b.b. 6.15 sa novim redsnow-om ako sam te dobro razumeo?

Da.
Uradio sam na jednon fonu update na 5.0.1, pa zatim sa poslednjim redsn0w jb i opet uvacivanje iPad basebanda.
Gps sad radi.

Probacu danas...to je lepa informacija za sve koji imaju poznati problem sa gps-om... ;-)

Aj pa javi i mene zanima jel i tebi prosljakao gps.

@stolex
On ima novi baseband čip kome ne odgovara firmware sa iPad-ovog basebanda.
Uzgred, rešen je priblem gps-a kada se radi ovakav unlock.
Novi redsn0w ga rešava.

Ako već hoćete da radite jailbreak da bi dobili ostale opcije, onda slobodno uradite i update na 5.0.1.

1. Procitaj prvo moj komentar prvi sto sam ostavio pre nego sto prokomentarises. Znam da ima novi BB i moze da ga flashuje samo sto moze da ga spali jer su dosta osetljiviji i onda dzaba sve. Ili da ga baci ili da nadje na ebay-u neki drugi BB chip kad ga spali.

2. Sto se tice redsn0w i BB 6.15, nemoj bzvz da siris dezinformacije. I dalje ne radi GPS. Ima par slucajeva ali su retki i ti si mozda medju njima kojima slucajno radi GPS na tom BB. Znam jer sam se i ja jednom uverio. Ali u 99% slucajeva ne radi. ;)

2. Sto se tice redsn0w i BB 6.15, nemoj bzvz da siris dezinformacije. I dalje ne radi GPS. Ima par slucajeva ali su retki i ti si mozda medju njima kojima slucajno radi GPS na tom BB. Znam jer sam se i ja jednom uverio. Ali u 99% slucajeva ne radi. ;)

I meni je ovo malo cudno...Zapitao sam se sta sam to propustio....?!!! :D Nisam stigao veceras da probam.....Znaci mrka kapa i dalje...Koliko ja vidim ostace ovako je su drugari zauzeti sa JB I4 i I4S... :(

@stolex
Nema to veze sa tim koliko su osetljivi...

Za gps je devteam objavio na twitteru.
Probao i radi.
Ne očekuje se da svima proradi, mada ja lično nisam naleteo ni na jedan da ne radi.
4 slučaja ispravljenog gps-a znam lično, za sad.
Ti sada širi šta hoćeš...

Jel si probao sa iGO da vidis da li ti radi? Ne racuna se Maps jer on koristi net i on je svakako radio na tom BB.
Da radi svima GPS i da je to ispravljeno pisalo bi se i na jos jednom forumu gde je samo Apple. To sto je bilo pisano od Devteam bilo je i ostalo tako samo napisano a u praksi nista. Ali ajde neka probaju ljudi nista ne gube.

Maps koristi Geoip i GPS.
iGO MyWay samo GPS.
iGO Primo isto kao i maps.
Radi MyWay, uzgred. :)
Nema šta da se izgubi, ako se proba.
Može samo da se dobije. :)

Ajde ako ti tako kazes. Ali ja i dalje mislim da je to mrka kapa i da od toga nema nista. Jer si ti jedini koji je to rekao i niko vise.

Nemoj biti negativan. :)
Možda još nekome upali.
Malo je ljudi i probalo.
90% nije čulo ni za untether za 5, a kamo li za ovo.
Malo pozitive nije na odmet. :)

Nemoj biti negativan. :)
Možda još nekome upali.
Malo je ljudi i probalo.
90% nije čulo ni za untether za 5, a kamo li za ovo.
Malo pozitive nije na odmet. :)

Nisam negativan. Ali nisam jos od nikog cuo sem od tebe da mu radi GPS na BB 6.15. Redovan sam i pratim sva desavanja vezana za iPhone, tako da mi ovo ne bi promaklo sigurno. Da je tako kao sto kazes svi bi u glas vikali i pisali o tome. ;) A ne kukumavcili za GPS-om kad zeznu BB i trebaju da ga podignu na iPad-ov, da ne bi koristili iPhone kao iPod.

Ako gresim neka me jos neko ispravi i neka se oglasi kome radi GPS na 6.15.

Ma jok. Ne radi GPS. Sredili su samo da proradi A-GPS (Assisted GPS) pa je samo nesto malo precizniji od Location servisa sa samo Wirelessom.

Izgleda da sam samo ja imao sreće.
Pa dobro, znači i aGPS nešto, realno.

To je ono o cemu sam ti ja pricao. Ti si jedan od retkih slucajeva kojima radi GPS na tom BB. U 99% slucajeva ne radi.

Hah, ali na četiri fona me izgleda ukakilo.
Neverovatno...
Još to tvitnuo musclenerd.
Bio sam ubeđen da su potpuno sredili.
***.
Možda još nekoga ukaki, ali svejedno je bolje i bar aGPS imati nego ništa.

Nazad
Vrh Dno