Hm, ovo za bluetooth nije više istina. Bilo kad je iPhone izašao, odavno već nije. iBluetooth rešava problem. Bolje trajanje baterije???? Ti si skroz prso - iPhone drži 3 dana, nema greške. Pri tom, ne uništava ga to kada slušaš muziku ili gledaš video. Šta god da mu radiš, nema šanse da ode za jedan dan. 5800 baterija prsne na pola "gospodara". Na iPhone-u možeš da odgledaš celu trilogiju. FM radio??? FM radio??? Dobro nisi rekao da 5800 ima prednost jer ima infrared, jer je on neophodan!
. Mislim stvarno.
Izmenljive mem. kartice... Ok, ajde neka to bude jedna prednost. Mada, 16GB je sasvim dovoljno. Ima li uopšte većih microSD kartica od 16GB??? TV izlaz ima i iPhone, ajmo dalje! Zvučnik? Da li iko normalan koristi telefon kao tranzistor? iPhone 3G ima užasno jak zvučnik za signalizaciju, a to jeste bila mana 2G modela, bio je tih. Not anymore.
Navigacija? Postoji program u koji možeš da ubaciš bilo koje mape, sve radi besprekorno. Isto imaš da se zezaš kao i kada želiš da namestiš Garmin da radi na 5800, tako da su u tom smislu oba modela na istom nivou.
Jedina, jedina prednost 5800 je što je jeftiniji, ali čak i ne toliko mnogo koliko je, prosto lošiji. Očajan TS (koji je, kada ga okačiš i telefon koristiš u kolima, neupotrebljiv za upotrebu sa navigacijom), užasan kvaliet izrade, nedovršen softver, multimedija u paleolitu u odnosu na iPhone, browsing pravo mučenje, pregled slika usporen (doduše, lepo izgleda onaj 3D browser fotografija, ali ih sporo učitava). Nije da nema prednosti, ali kada koristiš iPhone, sve mane i gluposti na plastikaneru ti izgledaju smešno, veruj mi.
Mislim da je ovde lepo pao zakljucak da nema nekih razlika u feature-ima vec da je razlika u kvalitetu izrade (najvise TS) i brzini rada.