Ne kapiram kako se neko može dvoumiti između Kie ProCeed i BMW 330XD Coupe (2008. series), a može da priušti ovaj drugi![]()
Ne kapiram kako se neko može dvoumiti između Kie ProCeed i BMW 330XD Coupe (2008. series), a može da priušti ovaj drugi![]()
Maksa je sve rekao ...
nokija koliko sam ja zapazio samo na reklami radi dobro. u stvarnom životu je užas od telefona.
byMaX je izgleda veliki 5800 hejter
cudno da je mod. kad tako brzo donosi zakljucke i pada na svetlucave stvarcice
Sto se tice tvog pitanja dodgeme ne mozes da se dvoumis izmedju ta dva telefona.
Iphone je za "smekere", nema cak ni osnovne opcije telefona od pre 5 godina.. Ali zato je lep, kvalitetno odradjen, interfejs je odlican..
5800 sa druge strane ima dosta, ali je slabog kvaliteta. Ima neuporedivo jacu kameru, izmenjivu bateriju, slot za karticu tako da uvek mozes da ubacis neku jacu. Ts je losiji na 5800..
to je to od prilike ti razmisli za sta ti treba telefon pa ces onda videti koji je bolji za tebe![]()
byMaX je izgleda veliki 5800 hejter
cudno da je mod. kad tako brzo donosi zakljucke i pada na svetlucave stvarcice
Sto se tice tvog pitanja dodgeme ne mozes da se dvoumis izmedju ta dva telefona.
Iphone je za "smekere", nema cak ni osnovne opcije telefona od pre 5 godina.. Ali zato je lep, kvalitetno odradjen, interfejs je odlican..
Brate posle ovog programa da iPhone moze da se koristi kao daljinski na kompjuteru meni je jos vise prirastao srcu a vi samo volite vase 5800!!!!
Brate posle ovog programa da iPhone moze da se koristi kao daljinski na kompjuteru meni je jos vise prirastao srcu a vi samo volite vase 5800!!!!
Iphone je kod nas definitvno precenjen telefon dok Nokia 5800 još uvek nema dovoljno ispeglan software.
Neko je ovde pominjao razliku u ekranu. Postoje dve bitne razlike iphone koristi capacitive dok Nokia resistive touch panel. To znači da iphone bolje reaguje na korišćenje ekrana "prstima" dok Nokia koristi tri načina dodira "prste", olovku i "trzalicu". Druga razlika je u rezoluciji ekrana koji je kod Nokije 640x360 dok iphone koristi 480x320px.
Ono što nema iphone a ima Nokia 5800 je Garmin navigacija ali koja ume da pravi probleme pri ručnom pomeranju mape.
Druga stvar koja ide na ruku Nokije je direktno puštanje 700mb divx filmova bez predhodne rekompresije (većina radi dovoljno glatko)
Kamera je bolja kod Nokije ali generalno i jedna i druga su shit
Izdrada o tome i ne treba pričati iphone je daleko ispred.
Generalno gledano nokiju čeka još dva tri firmwera da bi sve to leglo na svoje mesto. Aplikacije rade i ima ih svakim danom sve više za s60v5 ali umeju i da kucaju telefon vrlo često. Svi čekaju v21 firmware koji koliko vidim donosi poboljšanja u brzini stabilnosti i brzini internog web čitača.
Telefoni apasolutno nisu u istoj cenovnoj klasi i nema razloga da se porede. Ono što sam ja naveo kao prednost 5800 je samo ono što meni lično treba, a iphone mi ne nudi za 500 i kusur €.
Ako se već radi poređenje sa automobilima, recimo da je iPhone Ferari, a 5800 Alfa Romeo. Svi bi naravno radije Ferari, ali bi najveći broj ljudi bio presrećan i Alfom.
5800 nije iPhone, ali je odličan telefon za klasu kojoj pripada. Ima čak i nekoliko prednosti nad skupljim iPhone-om:
- Možeš ga kupiti u Srbiji kao i svaki drugi telefon i ne moraš da ga hakuješ
- Garmin navigacija
- Nešto bolja kamera i veoma sjajne blic LED diode koje super menjaju baterijsku lampu
Naravno, mana je jeftinije kućište, povremena bagovitost i manje impresivan interfejs i sa tim se treba pomiriti. Takođe još uvek nema svog softvera koji smo vozili ranije, neke stvari će tek stići. Meni lično jako nedostaju univerzalni video plejer i optimizovani pdf čitač, trenutna ponuda je vrlo loša, skoro neupotrebljiva.
E ovo si bas lepo rekao ! Mene jedino sto odvlaci od iPhona i zasto ga do sad nisam kupio je upravo sto moram da se akam da krekujem tel koji sam platio solidno, sto mi iskreno ne pada na pamet da radim !
pozZ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari