Šta je novo?

iPhone 3G - talk time

kriket

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2008
Poena
360
Gledam sad ovaj izveštaj i ispada da baterija na Ajfonu omogućuje više nego duplo razgovora kroz 2G mrežu nego kroz 3G. Znači 10h naspram 4h uopšte nije zanemarljiva razlika, i pitam se da li je bolje žrtvovati taj kvalitet zvuka zarad manjeg arčenja baterije.

U tom slučaju bi bila korisna opcija da se razgovaranje ograniči na 2G mrežu, a da Internet ide kroz 3G, da čovek ne bi morao konstantno da svičuje između njih kada hoće da razgovara ili da koristi Internet.

Baš ću da isključim 3G na dan-dva da vidim da li se toliko primećuje razlika u trajanju baterije.

img0113y.png

Svi telefoni trose dosta manje na GSM nego na 3g mrezi... Naravno isto vazi i za internet ili bilo koju komunikaciju :)

naprotiv, za internet je 3G dosta bolja po bateriju... dok pricas je bolji 2G... naravno, ako dolazi do handover-a onda treba ukinuti 2G...

Poslednja izmena:
Ja to znam, mada ovde ima ljudi koji su govorili da lupam gluposti kada sam ukazivao na to i kako nema nikakve razlike u kvalitetu zvuka jer razgovori nemaju veze sa 3G mrežom.

Nego ovde se radi o ogromnoj razlici, znači 2G talk time je skoro 11h dok je na 3G manje od 5h. Znači više nego duplo manje. Pa se pitam da li je dobitak u kvalitetu zvuka vredan više nego duplo manje autonomije.

naravno da ima razlike u kvalitetu zvuka ali svakako ne dovoljno za 2x duze trajanje baterije... ocigledno da ti je 3G mreza u kraju lose projektovana... razlika postoji ali nije toliko drasticna kod dobro projektovane mreze...

Mislim da ova aplikacija nije računala vreme na osnovu analize moje 3G mreže već generalno. Inače sam u samom centru grada, tako da ako je meni ovde loše projektovana 3G mreža onda ne znam gde je dobro.

Nego, evo sad sam pričao 14 minuta sa ortakom i baterija se nije spustila ni za 1% (pre toga sam čak i igrao Doodle Jump jedno 5-6 minuta) i dalje stoji na 100%. Ranije sam isključio 3G i sad je na E. Prema ovom računu, da sam razgovarao preko 3G mreže, taj razgovor bi me "koštao" ~5% baterije.

Poslednja izmena:
pa bas je problem u centru za mrezu... al to je vetj druga tema...

Vrh Dno