Šta je novo?

Iphone 3G sa GPS vec od 199 $!!!

Stvarno dobra vest. Ispratih ceo event i svaka im cast.

Bacih oko vec na belu sesnaesticu :)

ako kod nas bude 199€ kupujem :D

konacno! Extra telefon... extra... Smara samo sto je na ugovor :( Moze se naci i bez ugovora al onda veca cena :-/ al ipak, ovo je odlicna stvar sto su uradili!

znaci kod nas 499€:d

Pala cena NAND-a, sada je 16GB standard. A i jeftiniji je - plastika je jeftinija od metala, napravili su uštedu kao kod iMac-a, stari je ipak bolje urađen. Mada, ako se poredi isplativost, 199 dolara za 16GB, plus nove mogućnosti sa onim od 399 dolara sa 8GB, naravno da je bolja :)

To je naravno cena sa ugovorom... Znate ono "za 1 dinar"

Poslednja izmena:
e tu mi sada vise nije jasno oko cene, negde procitam da je to samo 199 nikakav ugvor ne mora da se potpisuje, a negde da mora ugovor, ajde neka neko lepo objasni + neke hardcore cinjenice ne bi bile na odmet

neka je i na 24 meseca ugovor, nije problem, al da se obavezu da ce nece menjati uslovi paketa na koje se potpise ugovor :D

The rest of these are slated to get the phone this year: Argentina, Botswana, Brazil, Cameroon, C. African Republic, Chile, Colombia, Croatia, Czech Republic, Dominican Republic, Ecuador, Egypt, El Salvador, Equatorial Guinea, Estonia, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Greece, Honduras, Hungary, India, Ivory Coast, Jamaica, Jordan, Kenya, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Macau, Madagascar, Mali, Malta, Mauritius, Nicaragua, Niger, Paraguay, Peru, Philippines, Poland, Romania, Senegal, Singapore, Qatar, Slovakia, South Africa, Turkey, Uruguay.

Jobs je genijalac, zaista. Koliko će sada ljudi imati iPhone!? Šta će sada da rade Nokia, Samsung i drugari? Doduše, u USA je 200 dolara, po evropi će biti više, ali opet, neće više od 300-ak evra na nekom jakom paketu, a svi znamo koliko su ih plaćali ovde, za 16GB :)

Koliko će sada ljudi imati iPhone!?

Čim sam video cenu, prvo što mi je palo na pamet je to da ću uzeti 2 kom, sebi i devojci.
Do sada nisam uzeo iPhone, baš zbog cene i nedostatka GPS-a. Ovim potezm je Steva ubio dve muve jednim udarcem u mom slučaju.

Nekada davno beše dilema, da li uzeti N95 ili iPhone :p

evo jutros na b92 jobsa prikazuju i velicaju mocj epla i rekli su da 8gb model kosta 199 a 16gb kosta 299. uz ugovor kod americkih providera kostace 40$ mesecno + neki paket u koji je ukljucen i wifi pristup(valjda at&t i oni drugi wireles nesto se zovu imaju bas dobru pokrivenost).
a posto je kod nas dosao vodafon(preko vipa) mozda i mi da ocekujemo ifon, ili jednostavno da jurimo otkljucane kad dodju :D

Poslednja izmena:
ccccccc........kako se lozite na novu stvar to je cudo:d

Pa meni će uskoro trebati nov telefon... pa zašto da to ne bude ovaj!
Da preplaćujem ono finsko đubre! Da kupujem dekodiran telefon, prepakovan, sa mesec dana garancije na bateriju i slično.
Ura za konkurenciju... napred 'ladni rat cena!!!

@pole

Kupićeš američki original (made in China), sam ćeš ga dekodirati a bateriju nećeš moći sam da zameniš, nego ćeš debelo platiti u ovlašćenom Apple servisu.

Ura za Apple :D

[/sarkazam]

A što nema Srbije na spisku zemalja?
U čemu je poenta? I ima li ovaj novi IPhone Bluetooth?
Još nešto - vidim da među zemljama ima Švajcarske dva puta (za nemačko i francusko govorno područje). Jel to znači da je promena jezika language seta na ovom telefonu problematična, tj., kupiš ga sa unapred definisanom jezičkom podrškom?

A što nema Srbije na spisku zemalja?
U čemu je poenta? I ima li ovaj novi IPhone Bluetooth?
Još nešto - vidim da među zemljama ima Švajcarske dva puta (za nemačko i francusko govorno područje). Jel to znači da je promena jezika language seta na ovom telefonu problematična, tj., kupiš ga sa unapred definisanom jezičkom podrškom?

Ima BT. Kontam da iPhone ce biti na engleskom po difoltu, a da ti kasnije mozes birati koji jezik hoces u zavisnosti od provajdera/zemlje.

Problem je što to neće biti 200 evra, nego mnogo mnogo više kad se uračunaju i nepovoljni paketi u kojima se dobija iPhone. Steve Jobs je stvarno maher za hidden charges, dranje samo takvo. Kad je sud naterao Apple da ponudi otključani iPhone, Apple ga je ponudio za 1000 dolara, koliko svakog kupca realno i košta.

Kupiću ga rado kada ga Apple ponudi slobodnog, nevezanog za provajdera. Do tada - JOK!

evo jutros na b92 jobsa prikazuju i velicaju mocj epla i rekli su da 8gb model kosta 199 a 16gb kosta 299. uz ugovor kod americkih providera kostace 40$ mesecno + neki paket u koji je ukljucen i wifi pristup(valjda at&t i oni drugi wireles nesto se zovu imaju bas dobru pokrivenost).
a posto je kod nas dosao vodafon(preko vipa) mozda i mi da ocekujemo ifon, ili jednostavno da jurimo otkljucane kad dodju :D

Piše na linku iz prvog posta:

On AT&T unlimited iPhone 3G data plans for consumers will be available for $30 a month, on top of voice plans starting at $39.99 a month. Unlimited 3G data for business users will be $45 a month, on top of voice. There's a minimum two-year agreement,

Uzmeš neki voice paket (39.99 i više), a onda na njega dodaš 3G flat rate za 30$/mesec (kao naš tarifni dodatak :d ).
2 godine ugovor.

Pala cena NAND-a, sada je 16GB standard. A i jeftiniji je - plastika je jeftinija od metala, napravili su uštedu kao kod iMac-a, stari je ipak bolje urađen.

koji iMac?
Aluminijum/stakleni bolje uradjen od belog (plasticnog)?

@pole

Kupićeš američki original (made in China), sam ćeš ga dekodirati a bateriju nećeš moći sam da zameniš, nego ćeš debelo platiti u ovlašćenom Apple servisu.

Ura za Apple :D

[/sarkazam]

'beš bateriju... kad za cenu N95 može da se kupe dva komada... ako bude ta cena naravno!!!
...za NOKIA telefon naravno možeš da kupiš i sam zameniš al' original baterija za NOKIU nije mnogo jeftinija ;)

Poslednja izmena:
Ne znam stvarno što svi kukaju u vezi pretplate? Ne odgovara vam? Platite punu cenu telefona i ćao zdravo.

al na n95 mozes da kucas sms i slikas ljude ;) Ah da, ni ekran nije stalno mastan i ucapan od prstiju. Na stranu to sto je iphone prakticno neupotrrebljiv kad si cuga. Ja sam za pretproslu novu godinu jedva nazvao taksi sa p900 :d

Poslednja izmena:
Ja sam se igrao sa par nekih iPhone-a, zgodna spravica, jedna od jachih stvari koja mi se svidela je zoomiranje slika i koje cega, stvarno ima super fora sa njim.... ali i ko svaki Apple, i ovo je *******cija za ljude koji imaju para za istu, nije nikako za nekoga ko ima celerona i 512Mb ram-a.... :p
Mada vidim vec kako se nose bushne patike i iPhone :D

....hehehehehe!!!
Opet on ima qwerty tastaturu... minijaturnu, ali je ima... doduše, kada se cugne ništa ne pomaže... :D:D:D

p.s. Meni je Sony Ericsson Xperia X1... po dizajnu i opcijama idealan... ali će od cene da se ćelavi... hehehe! Po meni on miri nekoliko dobrih rešenja!

Poslednja izmena:
bosonogi u gacama i xperia :d

al na n95 mozes da kucas sms i slikas ljude ;) Ah da, ni ekran nije stalno mastan i ucapan od prstiju. Na stranu to sto je iphone prakticno neupotrrebljiv kad si cuga. Ja sam za pretproslu novu godinu jedva nazvao taksi sa p900 :d

Eh gx-x, ti i ja se slažemo u dosta stvari, samo da malo manje popijaš ban:d:S: E šalim se, ali brate, što mi taj ajfon ide na jaja. Eh kada bi N95 imala qwerty tastaturu :wall:
Mada, ako bi uzimao fon bez qwerty tastature, uzeo bih nešto poput N93i
Volem bre Nokiu, pa još ako je i velika, ma milina. Ili neki opasan HTC, a ne neupotrebljivi fensi ajfon :vomit:

Nazad
Vrh Dno