Šta je novo?

Iphone 3G pomoc

belacxx

Cenjen
Učlanjen(a)
29.04.2011
Poena
159
Treba mi pomoc oko restore/jailbreak.
Naime, drugarica me zamolila da joj "sredim" telefon. Slucajno je odradila update preko iTunes-a i zbrkala sve (bio jailbreak-ovan) i telefon je sad na 4.2.1 i bb 05.15.04 . Dok mi je objasnjavala sta je uradila, tel se i zamrzao (pa je moralo da radi lock+home dugme za reset) ali sada joj radi oke (radi joj mreza), sem sto nema cydia-u.

Zanima me da li to znaci da je telefon fabricki otkljucan? Posto koliko znam trebalo je da se zakljuca posle update-a? Kako da proverim to?

Ovo me interesuje posto joj wifi ne radi, pa ako uradim restore i tel se zakljuca necu moci da otkljucam, posto za unlock treba wifi?

Dosta sam se baktao oko raznih telefona (najvise Symbian) ali prvi put radim ovo pa vas molim ako mozete da mi date neke upute kako i sta ako je izvodljivo uopste.
I ako uspem da odradim restore kako valja koja verzija je najbolja da se instalira?

Hvala unapred!

Ako joj radi kartica na 5.15 bez cydia-e onda je simfree. A to znaci da ga neces zakljucati restore-om.

Defintivno je sim free cim je odradila update normalno i nasao joj mrezu. Tako da moze da ga slobodno koristi i uziva. Ako hoce JB da joj odradis onda ces to trebati preko Redsn0w-a.

Takodje mozes sve da proveris i ovde.

Ok, hvala, sto se tice unlock-a.

Ali ona mi kaze da joj tel dosta baguje posle update-a, npr kad poziva stalno joj iskoci nesto call forwarding i nekada joj se restaruje random i sl.
Jel ima neko resenje tome i mozda za wifi (ne pronalazi mreze)?

Edit: Nasao sam resenje za call forwarding...

Poslednja izmena:
Onda uzmi skini snowbreeze i napravi custom firmware koji je JB-ovan, skini ireb da bi ubacio telefon u DFU mod i onda uradi restore kroz itunes. Zatim u Cydia-i dodaj source repo cydia.hackulo.us i cydia.xsellize.com, instaliraj zatim appsync, installous 4, callerid fix i bitesms za pocetak :)

Vrh Dno