Šta je novo?

iPhone 16

Evo da i ja napisem koju.
Kupljen crni 16 pro 128 u US 6. oktobra, pre toga imao 14 pro. Svidja mi se sto je po tezini skoro isti kao 14 pro. Kamera dugme bih iskreno voleo da je postavljeno malo nize i voleo bih da je ista dimenzija kao 14 pro, ali sta je tu je. Ono sto mi smeta je par bagova koje sam primetio do sada:
1. Kada se udje npr u WhatsApp i procita se poruka i dalje stoji kao ima notifikacije
2. Na lockscreen se pojavljuju prazna polja sa notifikacijama (slika u prilogu)
3. Stikeri ne rade tj ne mogu da se dodaju i to je iskljucivo problem samo kod 16 serije ali nadam se da ce u narednim updejtovima to resiti
Мој овај пустињски, ово је трећи дан и заист топ осјећај у руци. Када снима вододравно мени је камера дугме идеално, када снима усправно мало ми је ниже. Тако да мислим није никоме идеално.

Ako imam racun iz Apple Store USA za telefon, da li mi je garancija mozda 2 godine?

Kakva su stakla (sociva) kamere na 16 pro?
Stigla mi je jako lepa maska,ultra tanka,lep materijal,ali nema zastitu za kamere. Kada god stavim telefon na neku povrsinu,sociva kamere imaju direktan dodir za povrsinom

Znaš kako, postoje oprečna mišljenja oko toga...
Neki smatraju da utiče na kvalitet slike takva zaštita, neki ne.
Ja lično mislim da ne utiče.

Mozda se nismo razumeli. Otvorena je maska,tj kejs. Taj deo oko kamera nije uzdignut tako da ne pokriva sociva kamera. Kada se telefon stavi na povrsinu neku,sama sociva dolaze u direktan kontakt sa povrsinom.

IMG_6394.jpeg

Aaaa pardon! Jooj, što ne volim takve maske koje kameru stavljaju "na izvolte".
Ne bih je stavio na fon koliko god da je dobra i da odgovara prstima.

Super teksturu ima. Bas prija ruci. Ali se iznervirao kada sam video da ne pokriva izbocinu kamere. Negde sam citao da 16 serija ima safirna stakla na socivo kamere i da se ne grebu ali se ne bih igrao. Svakako hvala na odgovoru

Jedno pitanje, a verujem da ce ih biti i vise od mene :D Da li na iphonu postoji mogucnost da se sa brzim punjacem telefon puni sporije, tj da mu se iskljuci brzo punjenje?
Dugo godina koristim Samsung, bacam oko stalno na Jabuku i mislim da ove godine mogu da dam sancu za prelazak. Od skoro imam kao backup iphone X i bukvalno sam odusevljen kako telefon radi za godine koje ima. Malo mi tesko pada sto imam 140 beleska koje nemam kako da prebacim na iphone jer su u Samsung Notes aplikaciji a i sa druge strane isto mi je problem sam whatsapp... Jer i u njemu imam isto bitne stavke podeljene u grupama u vezi firme, pa ne bih hteo to sve da izgubim...
Kako se sve bolje budem upoznavao sa iOS-om, verujem da cu imate jos neka pitanja :D

Zašto bi usporio punjenje baterije? Ako ti je razlog neki strah od degradacije, postavi ograničenje punjenja od 20-80%. Mada zaista je dokazano da battery health procenti ne predstavljaju pravo stanje baterije i da taj vid algoritma nije uvek 100% merodavan u računanju.

What'sApp istoriju poruka možeš da prebaciš sa move to iOS aplikacijom prilikom prvog pokretanja iPhone-a.

Što se tiče prebacivanja beleški sa Samsunga na iPhone, možeš da pogledaš na netu neke od opcija i isprobaš da li će raditi, ali moj ti je predlog da instaliraš Google Keep i u njemu prebaciš Samsung beleške. Biće ti zgodna stvar jer možeš da pristupiš beleškama sa bilo kog uređaja. Ima doduše jedna začkoljica da možda neće raditi konverzacija da Keep prepozna nativno belešku, ali ja sam to rešio old-school tehnikom copy/paste iz Notes u Google Keep. Srećom nisam imao preterano puno toga, pa nije bilo toliko cimanje. 🤓

Viber prepiske će ti sve biti obrisane kad pređeš na iPhone.
Ostaćeš član svih Viber grupa gde si/ako si ali sa obrisanim porukama.

Da li na iphonu postoji mogucnost da se sa brzim punjacem telefon puni sporije, tj da mu se iskljuci brzo punjenje?
Softverski koliko znam ne, punjač je 20W za novije modele sa tip C (ako računaš 20W brzim punjenjem), ali ako želiš da ga usporiš kao što neki članovi rade jer koriste Pro Max koji teško isprazniš preko dana (stave noću na punjenje i nije im bitna brzina, do ujutru je pun) možeš koristiti baš takav punjač kao od X modela i staviti USB to C kabal na njega i tako puniti nove modele, to je bio punjač 5W mali pljosnati. Da, ne greje se telefon ali se sporije puni, jeste bolje za bateriju kao i na svakom drugom telefonu, od toga sam odustao tj. od bockanja kabla,najviše koristim bežični punjač koji opet nije ni brz nešto kao 10-15W.

Zašto bi usporio punjenje baterije? Ako ti je razlog neki strah od degradacije, postavi ograničenje punjenja od 20-80%. Mada zaista je dokazano da battery health procenti ne predstavljaju pravo stanje baterije i da taj vid algoritma nije uvek 100% merodavan u računanju.

What'sApp istoriju poruka možeš da prebaciš sa move to iOS aplikacijom prilikom prvog pokretanja iPhone-a.

Što se tiče prebacivanja beleški sa Samsunga na iPhone, možeš da pogledaš na netu neke od opcija i isprobaš da li će raditi, ali moj ti je predlog da instaliraš Google Keep i u njemu prebaciš Samsung beleške. Biće ti zgodna stvar jer možeš da pristupiš beleškama sa bilo kog uređaja. Ima doduše jedna začkoljica da možda neće raditi konverzacija da Keep prepozna nativno belešku, ali ja sam to rešio old-school tehnikom copy/paste iz Notes u Google Keep. Srećom nisam imao preterano puno toga, pa nije bilo toliko cimanje. 🤓
To mi je i jedino greska sto nisam koristio tako da kazem neku neutralnu aplikaciju za beleske vec od samsunga. Ne mogu da se zalim stvarno je dobra ali eto sada situacije gde sam zaglavljen sa njom.
Nije problem da se kopira tekst, vec slike.. To je problem
I 140 komada sto ih ima :ROFLMAO:
Hvala svima na odgovoru 😇

Neka me neko ispravi ako gresim, ali meni se cini da su se meni samsung notes prebacile na ios kad sam davno isao sa s21 na ip13 pro....

Mislim da ne grešiš :) Ja prebacio sa S24u na 16pro max i imam notes na iphone-u (sa sve slikama)...
Doduše, bilo je samo 3-4 beleške ali su sve prebačene regularno...

Cek cek cek, sad ste me zbunili... Ako su prebacene beleske, u koju aplikaciju na iphone-u mogu da ih nadjem? Fabricku ili?

Kakva je situacija sa 16PM porucenim u yettelu, jel dobio neko?

Mislim da ne grešiš :) Ja prebacio sa S24u na 16pro max i imam notes na iphone-u (sa sve slikama)...
Doduše, bilo je samo 3-4 beleške ali su sve prebačene regularno...

Ja koliko se secam u stock apljkaciju na iphone...

Ne bi bilo loše da kolega @ran podeli na koji način je uspeo da prebaci Samsung beleške u iOS Notes, jer prosto nisu kompatibilne aplikacije i samim tim se ne sinhronizuju prilikom pokretanja move to iOS prenosa.

Pravo da vam kažem, ne znam ni sam jer mi nije bilo od neke važnosti da sačuvam notes sa S24u ali kada ste pisali o tome setio sam se da su ipak ostale (prebačene) u fabričkoj app na iphone-u.
I da, prebacio sam sve sa Move to IOS i , prilikom odabira, sam sve štiklirao da se prebaci, ako nešto znači...

PS. evo i "dokaza" :) . Preuzeo i datum (septembar) a prešao na 16PM početkom ovog meseca (novembar)

Prilozi

• notes.jpg
    notes.jpg
    36.8 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Utoliko super, neka Dule proba tako. Kod mene konkretno i na par još telefona nije prebacilo nijednu.

Probacu, ali svakako pisem ih u Google Keep, i vise istu gresku da pravim necu. :)

Kakve najave za seriju 17 - full aluminijum, 12gb rama, promena izgleda zadnjih kamera. Pitanje dana kad sam hteo 16pm da uzimam ali sada opet odlozio.. Imam 14pm, najvise bih zbog baterije menjao telefon, ovako me sluzi ok, ali bojim se da ce za godinu dana da se pogorsa. Ima li ko da je presao sa 14pm na 16pm, vredi li?

Ja sam presla sa 14PM na 16PM.
Odakle da pocnem-da li se primeti neka velika razlka,pa i ne?
Vec sam pisala o tome,meni je 14 PM u kombinaciji sa celikom izgledao vise premium,kvalitetnije odradjen,i stojim pri tome.
Mada moram priznati da je pravo osvezenje sto po ovom titanium okviru ne ostaju otisci prstiju.
Razliku u velicini nisam uopste osetila,ali na primer primetim i dopadaju mi sa mani okviri oko ekrana.
Iako razlika u tezini nije nesto velika ja je osetim,da li je bolje rasporedjena,otkud znam,ali dok sam uporedo nosila oba uredjaja osetila se ta razlika u tezini.
Automatsko osvetljenje mi radi bolje-sa 14 PM mi se desavalo da ne smanji osvetljenje ako je na automatici,a u mracnoj sam prostoriji.
Camera control dugme mi je bespotrebno.
Baterija naravno bolja,ali da je sad neka razlika nebo i zemlja-nije.
Ja primetim bogami lepu razliku u kameri,meni je ona najbitnija stavka jer je dosta koristim za posao,narocito se vidi razlika u losem osvetljenju (govorim o zadnjoj kameri,prednju slabo koristim).

Poslednja izmena:
Kakve najave za seriju 17 - full aluminijum, 12gb rama, promena izgleda zadnjih kamera. Pitanje dana kad sam hteo 16pm da uzimam ali sada opet odlozio.. Imam 14pm, najvise bih zbog baterije menjao telefon, ovako me sluzi ok, ali bojim se da ce za godinu dana da se pogorsa. Ima li ko da je presao sa 14pm na 16pm, vredi li?
Ako je istina, 15pm/16pm ce drzati cenu zbog 'titanijuma. :sneaky:

koji se nije narocito pokazao na testovima telefona ☺️ neuporedivo jaci materjal ali brze puca i tezi je od nerdjajuceg celika i aluminijuma

Nemoj da se ložiš na klik vesti, skoro su izbacili nov model a kao već iza ćoška drugi? Ma daj, a tek kakv će biti 18, možda i njega da sačekaš, ili 19?

Ja sam presla sa 14PM na 16PM.
Odakle da pocnem-da li se primeti neka velika razlka,pa i ne?
Vec sam pisala o tome,meni je 14 PM u kombinaciji sa celikom izgledao vise premium,kvalitetnije odradjen,i stojim pri tome.

Camera control dugme mi je bespotrebno.
Baterija naravno bolja,ali da je sad neka razlika nebo i zemlja-nije.
Ja primetim bogami lepu razliku u kameri,meni je ona najbitnija stavka jer je dosta koristim za posao,narocito se vidi razlika u losem osvetljenju (govorim o zadnjoj kameri,prednju slabo koristim).
Razlika u novčaniku, u je**te sunce koje bacanje para. To još niko od recezenata nije rekao. 😀

Nazad
Vrh Dno