Šta je novo?

iPhone 13 Pro Problem sa rotacijom slika

stefanelos

Poštovan
Učlanjen(a)
03.12.2019
Poena
95
Moja oprema  
CPU & Cooler
Scythe Shuriken 3
Matična ploča
MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI
RAM
32GB Crucial 3200Mhz
GPU
EVGA GTX 1080 OC 8GB
Storage
512GB NVME Samsung + 1TB Crucial NVME
PSU
Corsair SF600
Kućište
Cooler Master NR200P
Monitor
HP X32 165Hz
Miš & tastatura
Logitech G305 + GMK67 Silver Keychron Pro
Ostale periferije
PreSonus Eris E35BT
Mobilni telefon
iPhone 13 Pro 256GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima,

Nadam se da nije kaceno vec ovako nesto, pretrazio sam forum ali na nadjoh nijedan post o ovome.

Da li jos neko ima problema sa rotacijom slika? Ova glupost me izludjuje i ovako je kroz sve iteracije softvera, trenutno sam na poslednjem azuriranju.

Slikam nesto za kupujem prodajem, telefon mi je okrenut vodoravno da uhvatim lepo sliku, udjem u Camera Roll, slika je u portrait modu, i to random slike, znaci telefon se ne pomera, smatram da sam normalan covek koji zna da kadrira i zna da drzi telefon. Da li negde u podesavanjima ima nesto da se namesti jer iako je minorna stvar, ovakav problem NIKAD nisam imao na android uredjaju. A ovde mi se desava cesto da moram da idem edit pa crop pa rotiranje. Za uredjaj koji je placen preko soma evra ovo ne bi smelo da se desava, posebno sto se kamera dize u nebesa.

Bio bih zahvalan ako neko zna resenje ili se bori sa ovim pa da zajedno kukamo.

@stefanelos Nisam te razumeo. Kamerom slikaš nešto u običnom foto modu, a kamera to sačuva kao portret?

Kamerom slikam u landscape modu (horizontalno) i slika u camera roll se pojavi u portrait modu (vertikalno). Svaki put je izrotira na pogresno.

Portrait orientation lock on. Treba lock off

Da li sam ja toliko glup da je mene to zezalo? Au zivote...

@atml Hvala ti puno, wow koliko sam se ja oko ovoga nervirao.

Samo da javim da ipak nije do one automatske rotacije. iPhone je samo smece. Ozbiljno se razmisljam da predjem opet na Android. Jer ne mogu da verujem da ovako velika glupost moze da se ponavlja svaki put kad slikam.

ne bi trebalo to da se desava, ali moze da je ****** accelerometar u telefonu. u svakom slucaju, imamo izbor, ne mora se koristiti ono sto nam je lose

Sinoc sam pricao sa drugaricom isto joj se to desava na 12 mini. Mislim da ce da se uzme Pixel 7 ili neki OnePlus u narednom periodu. iPhone ce lepo da se udomi negde :D

ima one oznake 0.5 1x 2x zoom to ti pokazuje kako stoji slika, ako okrenes telefon horizontalno okrenu se i ti brojevi i tada je slika landscape, ako okrenes vertikalno okrenu se i ti brojevi i onda je slika portrait. znaci ti okrenes telefon vertikalno, a telefon slika landscape i brojevi stoje obrnuto? to mi se nikad nije desilo

slikas nesto od gore? top view recimo slikas papir na stolu od gore?

Dada, upravo o tome pricam, brojke za zoom se okrenu. Slikam landscape tastaturu, ona je u camera roll vertikalno. Top view uglavnom, ali uvek obratim paznju oko toga da su te brojke okrenute kako treba. I zato kazem, nesto najneverovatnije sto moze da se desi. Nigde nijedan forum to nije pokrio, nijedna recenzija to nije pomenula.

Nikad h zivotu mi se nije to desilo.. i svaka cast ako si 2024 platio 13 pro preko “soma”

Nikad h zivotu mi se nije to desilo.. i svaka cast ako si 2024 platio 13 pro preko “soma”
Telefon je kupljen par meseci posle izlaska. Uzeo sam zelenu varijantu zato je bila skuplja. Zavisi koliko slikas iz ovih uglova koje ja uzimam. Jednostavno je prespora kamera sa pokretima. Mana softvera. Samo moram da budem malo strpljiviji, to je jedino resenje.

Meni radi besprekorno fotkam samo i iskljucivo u landscape rezimu portret nikad… i nikad taj problem nisam imao ni sa jednim tel…

U tome i jeste razlika, ja slikam u oba moda, ali kad predjem iz portret u landscape on ne okrene brojke, dok telefon ne podignem u horizontalu, a slikam iz birds eye view. Jednostavno nisu to lepo izveli softverski. Android koji sam imao ovo nikad nije uradio.

meni nikad ios 😃 bulvalno nikad dok kod motorola mi se desavalo (edge plus , edge 20 pro…) cak i kod samsung ultri.. ali ios nikad i bas sam to primetio , ali se nisam nervirao😁😂

Na 45 stepeni se menja mod portret ili landscape. Tako je valjda i logicno.

Nazad
Vrh Dno